zeytin mi daha önemli tesis mi

dilaramgg
"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."
independence
anladigim kadari ile sayin basbakan sabah kahvaltilarinda uzerine zeytinyagi ve limon sıkılmıs, kekikli ve pulbiberli tesis seviyor. afiyet olsun da o tesislerin hazmi biraz zor diye biliyorum.
hundede
Tabikide zeytin daha önemli. o ağaçlar senin 7 ceddinden daha yaşlı ona saygı duy. Ayrıca inovasyon tesis.. bunlar boş iş. para organik adı altında olan her ama herşeyde
ohcaptainmycaptain
Bu sorunun doğru cevabını verenler tarafından yönetilseydik, gezi parkı olayları olmazdı. Biz hala kendi kendine yetebilen dünyadaki 7 ülkeden biri olurduk. Hala yerli malı haftası kutlar, üzüm ceviz fındık fıstığımızla övünürdük. Dünyadaki en büyük fındık üreticisi türkiye zengin olurdu. Akdeniz topraklarında adını duymadığımız pek çok tropikal meyveyi yetiştiripihraç eder, tonla para kazanırdık. Hayvancılığımız can çekişmezdi, kırmızı et zorunlu ama lüks tüketim olmaktan çıkıp, fakir fukaranın da sofrasında rahat yer bulurdu.yakında çayı bile ithal etmeye başlayacağız. Peki dünya da süper güç olup da tarımıı olmayan herhangi bir ülke varmı?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol