sivas'ta öğretmenin öğrencileri tokatlaması

broze
Okullarda dayak kalmış mıydı yahu diye düşündürür. La öğretmensin hiç mi insan düşünmez bunu kameraya kaydederler filan diye.

Şiddet, çözüm değildir. Öğretmene gerekli cezai işlem uygulanmalıdır.
madamjervez
Hiçbir zaman dayağı savunmasam da, öğretmenlere şu sıralar fazla yüklenildiğini düşünüyorum. Kimse sormuyor ki öğrenciler ne yaptı da bu adam bu hale geldi diye. Anasından babasından terbiye almamış bi oda veletle uğraşmak görünenden daha zor. Velhasıl öğretmenlik zor iş.
madamjervez
"Bir çocuk en fazla ne yapabilir?" Sorusunu soran sevgili yazarlar, bir çocukla uğraşmak başka, bir oda dolusu çocukla uğraşmak başka. Bir çocukla bile uğraşmış olsanız ne demek istediğimi anlardınız.
Öğretmen haklı diye bir şey savunmuyorum. Tek taraflı düşünmeyin diyorum.
independence
ismi uzerinde, cocuk bunlar. dogalarinda her turlu salak sacma seyleri yapmak, yaramazlik yapmak var. cocuklarla ugrasmak gercekten sabir isidir amenna ama sabrin yoksa ogretmen olmayacaksin. ogretmenligi o kisiye diretmediler, ogretmenlik o kisinin bireysel tercihi.

misal benim cocugum olsa, bir ogretmeni benim cocugum yaramazlik yapti diye birak ona dokunmayi, sesini yukseltse, ben o ogretmeni o okulun temeline gomer uzerine de "rahmetli biraz fazla yuksek sesle konusuyordu" diye mezar tasi dikerdim.

safiyeali
Masum gariban öğrenciler dayağı zevk alırcasına atan öğretmenlere denk gelir.Durdan kalktan anlamayan azman öğrenciler de pedagoji aşıklarına bilenir.Duruma dair konuşmuyorum.Olay anlatılsa dahi dayağın savunulacak yeri yok.O nedenle sebebi neydi ki demiyorum hiçbir koşulda.Dayağın suratınızda bıraktığı histen çok acıtan yanı içinizde oluşturduğu kırgınlık.
meekma
3. entiriyi de 5. entiriyi de artıladım.

çocuk demişsiniz de abicim bunlar ergen.. başka bir canlı türü bu.

ergenler ne yapmış olabilir ki diye soruluyorsa da ... of anam. hiç girmeyelim bile o konulara.

öğretmenin fiziksel bir ceza vermesi çok kötü bir şey tabi ama iki tarafı da dinlemek lazım. zaten örtmene de bir uyarı filan verirler diye tahmin ediyorum.

kedit:
bir de abicim o başlık "sivas ta" değil "sivas'ta" olacak. zamanında şaplağı yememişsiniz belli.
bonzo
Dayak kötü eyvallah da bazen lisede yaptıklarımız aklıma gelince bu kadar sap başka nasıl kontrol edilir diye düşünüyorum. Ailede verilmeyen eğitim ve okulda başıboş her istediğimi yaparım kafası bu elemanlara akla hayale gelmeyecek şeyler yaptırtıyor. Muziplik yapılır iyi hoş da olay hocaya ahlaksızlığa varırsa ki kadın hocalara yapılanlar daha feci bence bir mahzuru yok. Kimsede bu dayaktan travma yaşamaz merak etmeyin.
dilaramgg
siddeti hicbir sey hakli kilmaz.
fakaat bana bir insan evladi gelicek boyle vurucak elim armut topliycak? icim acidi her vurdugunda. cidden keske cikip biri de onu orada dovseydi.
hastasiempre
çocuklar ne yaptı da vurdu diye bir şey olamaz öğretmensen her türlü saçmalığa tahammülün olmalı yoksa öğretmen olmayı bekleyen yüzlerce insan var. o çocukların toplum karşısında küçük düştüğünü de varsayarsak durumun ne kadar ciddi olduğunu anlayabiliriz dimi?
bambaskabirnick
Sen bir ana sen bir baba deniliyorsa eğer öğretmene haklı sebeplerden dolayı iki tokat atması doğaldır bence ama konuyu bilmiyorum. Şiddet iyi birşey değil tamam ama gerektiğindede kullanılmalı.

Öğrencilik hayatımda 2 kere dayak yemişimdir 2 sinide en sevdiğim hocam atmıştır ortakokulda, haketmiştim ve gücenmemiştim. (bkz: nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol