nerelisin hemşerim

ohcaptainmycaptain
şu an sözlükte aşağı yukarı otuz kişiyiz.bir kısmımız ilk kez bu gece sözlükte bulunmakta. memleketimizde bir sohbeti başlatmanın, tanışmanın, en eski sorusu nerelisin hemşerim sorusudur. dileyen sözlük yazarlarının bu eski, bilindik soruya cevap vermesini diliyorum. sohbeti başlatan kişinin aptal durumuna düşmesi ihtimalini göze alıyorum arkadaşlar.kendim baba tarafından balıkesirliyim anne tarafı kastamonulu.sen nerelisisn hemşerim
mustaitbiradam
karşındakinin -şehir bazında- nereli olduğunu öğrenmek için sorulan soru. lakin neden hemşerim diye hitap edilir anlamam. muhatap aldığının kişinin nereli olduğunu soruyorsun ama ona aynı şehirliymişsiniz gibi hitap ediyorsun. madem hemşerim diyorsun, neden nereli olduğunu soruyorsun. cevabı aldıktan sonra ya hemşeri değilseniz? yine yükseldim galiba.

neyse, bkz ile cevap vereceğim soru;
(bkz: #1103377)
broze
sözlükte ilk gecemiz. İnşallah daha uzun süre birlikte yazmaya dostlar.

tanım: güzel soru. Cevap: Gaziantep(not:suriyeli değilim)
benbudunyadandegilimevladim
Toplumdaki güvensizliğin ve özgüvensizliğin yansıması olan bir soru . Yeni tanışılan insanlara sorulan ilk sorulardan biridir. Çünkü eğer karşıdaki kişi hemşeri ise kendini güvende hissedecek, değilse veya kendisininkinden daha statülü bir şehirdense savunmaya geçecektir.
Benzer sorular meslek, çalışılan şirket, alınan maaş vs. Konularda da sorulur.
Tabi buradaki yazarlar üzerinden konuşmuyorum,burda herkes free.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol