tarsus'ta aylardır süren gizemli kazı çalışması

independence
hakkında onlarca hatta yuzlerce soylenti olan kazi calismasi. kimisi gercek bu soylenenlerin, kimisi spekulatif.

gercek olanlar: kazi calismasinin basinda keskin nisancilardan tut ozel harekat timleri, mit mensuplarindan tut askere kadar bir suru guvenlik gorevlisi kazi calismasinin yapildigi mahalleden kus ucurtmuyor.

kazi calismasi ile alakali ne valinin ne de kaymakamin net bir bilgisi var.

kazi alanina vali bile alinmiyor.

kazi alanina giden chp milletvekili alana alinmadi.

ve buna benzer seyler.

spekulatif olanlar: barnabas incili'nin bulundugu onunde soylentiler, tahminler var.

hz. isa'nin mezarinin bulunduguna yonelik soylentiler, tahminler var.

cok buyuk bir antik hazinenin bulunduguna yonelik soylentiler, tahminler var.

binlerce sene once dunyaya dusen bir uzay gemisinin bulunduguna yonelik soylentiler, tahminler var.

avrupa ulkelerinin ve amerikanin bolgede kazi calismasi yapilmamasi konusunda hukumete baski yapildigina dair soylentiler, tahminler var.

yanilmiyorsam ocak ayinda bolgeye giden chp milletvekiline "10 gun icerisinde kayda deger aciklamalar yapilacagi" soylenmis, mayis ayinin 9 undayiz, aciklama falan yok.

sivillerin ellerinde keleş ile beklediklerine dair video burada;
http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_01/2017_01_08/1415573/mersin_tarsus_ta_gecekonduda_esrarengiz_kazi_1_5_aydir_bitmedi.mp4
hmmmmmtmmcnm
Orada yaşasam hiç utanmadan çekirdeğimi alıp sabah akşam kenardan kıyıdan komşunun penceresinden bakmaya çalışacağım kazı. Allahım çok heycanlı ulan!!!!!
independence
chp milletvekili aytuğ atıcı olay yerine 5. kere gidip 5. kere eli bos donmus. kazi alanina yine alinmamis ve polis engeli ile karsilasmis. hala daha kimse orada neler olduguna dair en ufak bir bilgiye dahi sahip degiller. buna valisinden polis mudurune ve milletvekillerine kadar herkes dahil. biliyorsa bir tek calismayi yapanlar ve cumhurbaskani biliyordur. basbakanin dahi haberdar oldugundan yana supheliyim ben.

aytuğ atıcı olay yerinden periscope canli yayini yapmis ayrica;

meekma
elin herifleri tarafından yapılan kazı..

spekülasyon yapalım

incil'de geçen iki tane önemli ceset var

biri anti-christ, bizim nemrut adıyla bildiğimiz nimrod vs.


bu kısımda düzeltme yaptım
güya ırak'ta bulunmuş ama kim bilir

i.pinimg.com/originals/e8/01/ef/e801ef6237be6f12a7cb01e0f1451916.jpg

spekülasyona göre diriltme filan mevzuları var veya DNA'sını alma..

diğeri de Musa'nın cesedi
Mikail ve Şeytan Musa'nın cesedi yüzünden birbirine giriyor. yine benzer şekilde düşünülen şey şeytan'ın musa'nın bedenini/dna'sını kullanmak istemesi
Jude 1:9
"But when the archangel Michael, contending with the devil, was disputing about the body of Moses, he did not presume to pronounce a blasphemous judgment, but said, “The Lord rebuke you.”

Musa'nın cesedini "Lord" saklıyor.. (bu kelimeyi tanrı diye çevirmeyi tercih etmiyorum)
Deuteronomy 34:5
"So Moses the servant of the LORD died there in the land of Moab, according to the word of the LORD. 6And He buried him in the valley in the land of Moab, opposite Beth-peor; but no man knows his burial place to this day."

spekülasyon bunlar.. en doğrusunu hökümatımız bilir...

şaka lan şaka.. normal şartlarda hükümete filan sormak lazım tabi de garibim onlar da bilmiyor ki söylesinler..
independence
tarsus kaymakamligi ve mersin il turizm mudurlugu tarafindan hemen hemen ayni kelimeler ve metin kullanilarak yapilan aciklama su sekilde;

“bimer başvurusunda ifade edilen ve ilçemiz 82 evler mahallesinde gerçekleştirilen kazı çalışmaları ile ilgili olarak 2015 yılında kaçak kazı çalışmalarının ihbarının vatandaşlarca yapılması sonucu müze müdürlüğü ve tarsus ilçe emniyet müdürlüğü görevlilerince inceleme ve araştırma çalışmalarının yapıldığı, bu kapsamda daha önce kaçak kazı yapılan söz konusu alanda mimarı olarak herhangi bir kültür varlığı bulunmasa da amorf durumda pişmiş toprak parçaları vb. buluntuların olması nedeniyle 2016-2017 yılında kültür katmalarının ortaya çıkarılarak niteliğinin anlaşılabilmesi için kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili yapılacak yüzey araştırması, sondaj ve kazı çalışmalarının yürütülmesi hakkında yönerge gereğince tarsus müze müdürlüğünce kültür ve turizm bakanlığı kültür varlıkları ve müzeler genel müdürlüğünden kurtarma kazısı yapılabilmesi için kurtarma kazısı izin talebinde bulunulduğu, alanın kazı ve sondaj izin belgesi doğrultusunda 82 evler mahallesi kurtarma kazısı çalışmalarının mevsimsel etkenlerden dolayı aralıklı olarak sürdürüldüğü, bu alanda kültür dokusunun tespitine ilişkin çalışmaların devam ettiği bildirilmiştir.”

mimari olarak herhangi bir kultur varligi bulunmamis da amorf durumda(yani paramparca bir halde) pismis toprak parcalari bulunmus, bunun icin de 1 senedir kazi calismasi yapiliyor ve basinda 7/24 ozel harekat bekliyor, vekiller dahi kazi alanina alinmiyor oyle mi?

lan besiktas'in meydaninda turkler'in anadoluya gelis tarihlerini bile degistirecek onlarca mezar bulundu da basinda trafik polisi dahil bir polis yok, sen burda pismis toprak parcalarini ozel harekatin koruduguna mi inandiracaksin bu milleti.

vallahi orada cok buyuk olaylar donuyor bak. bugun olmasa bile 20 seneye ogreniriz olup biteni.
independence
kazı bitti, kazilan yerler dolduruldu, cekildi gidildi.

peki ne arandi, ne bulundu, neler alindi goturuldu hicbir aciklama yok. bir ustteki entryde yazdim yapilan kiytirik aciklamayi.

"söz konusu alanda mimarı olarak herhangi bir kültür varlığı bulunmasa da amorf durumda pişmiş toprak parçaları vb. buluntuların olması nedeniyle"

evet, amorf durumda pismis toprak parcalari bulundu diye 7/24 ozel harekat korudu o bolgeyi, keskin nisancilar damlara turedi bir sene boyunca ve vekiller bile alinmadi kazi alanina. sirf parca pincik sekilde pismis toprak parcalari bulundu diye.

gun gelir cikar dogrular ortaya. akp iktidarinin kara yüzü tarihe bu kazi ile birlikte bir kez daha işlendi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol