engellilerin cinsel yaşamı

mucadele
üzerine konuşulmayan, kimsenin üzerinde durmadığı bir konudur öncelikle..

hormonları çalışan, zihnen bir sorunu olmayan sadece fiziken engellileri kastediyorum. (sakat kalma, kötürüm olma, kol, bacak gibi uzuvlarda eksiklik)

bu insanların da elbet cinsel arzuları vardır. ne tür bir rahatlama sağlıyorlar? ya da sağlayabiliyorlar mı acaba? bu konudaki bilgim iş arayan arkadaşlara "kolsuzlara otuz bir çekme işi bulduk sana kanka ehehe" şakasından öteye gitmiyor. bilgisi olan arkadaşların aydınlatmasını diliyorum..
herkonudafikrimvar
bu benim.. 2012 de geçirdiğim kazadan sonra belimin altı felç oldu. cinsellik aklıma geliyor ancak yapacak bir şeyim olmadığı için artık düşünmemeye çalışıyorum.çünkü hiç bir şey hissetmiyorum. taa ki sen hatırlatana kadar aklımdan çıkarmıştım.. sağol
rapunzelkibritsatar
bir cinsel yaşamı var mıdır bilmem ama istekleri olduğu kesin. kızlar soruyorda sorulan bir soru geldi aklıma. üzerinde düşündüğüm için unutmadım.

adam bir gün sohbet sitesinde bir kadınla tanışıyor. bir müddet sanal seks yapıyorlar. daha sonra adam görüntülü konuşmak istiyor. cam açıldığında ise kadının tekerlekli sandalyede olduğunu görüyor. adam çok şaşırıyor ve siteden çıkıyor. daha sonra ne oldu bilemem.

daha sonra annemin down sendromlu bir akrabası var. cengiz abi. bu abi de 30lu yaşlarına geldiğinde bu isteğini belirtiyor. tabii büyük bir doğallıkla belirtiyor bunu. o yüzden hala tebessüm ettirir bana.

yani cinsellik bir ihtiyaç. engelli insanların da buna ihtiyaç duyması çok normal. ama bunu nasıl giderirler bilemem. cengiz abinin nasıl giderdiğini biliyorum. ama doğru mu yapıldı yanlış mı bir karara varamadım. o yüzden anlatmicim sözlük.

edit: entryi tekrar okuyunca sanki bir ayrımcılık yapmışım gibi geldi. yok öyle bir şey, merak gidermek için bildiklerimi anlattım. cinsellik konusunda hiç ayrımcılık yapmam sözlük bilirsin. eheh.
nevermore
otizmliler mastürbasyon yapiyorlar. yer, zaman algısı olmadığı için okulda, evde, her yerde olabiliyor bu durum.
hafif düzey zihin engeli olan bireyler normal zeka seviyesindekiler gibi, mastürbasyon, çiftleşme hatta ebeveyn oluyorlar.
görme, işitme engelliler de aynı şekilde.

bedensel engeli olan bireyleri bilmiyorum.
profesyonelogrenci
engelliler benim hastalarım olduğu için sorularınızı cevaplamaya geldim.
öncelikle yine soru sormak için başlık açılmış o zaman (bkz: hayırlı forumlar)

dedim ve buraya 4 paragraf bilimsel yazı döşedikten sonra terimlerin türkçesini bi taraftan googleda ararken fark ettim ki sorulan sorunun cevabı bir çok yerde anlatılmış. sizin niyetiniz bilgi öğrenmek değil sözlükte forum oluşturmak. o zaman bilgi de yok güzel entry de.

bu başlığın ilk tanımı: kimsenin ilgilenmediği sadece ilgilenir gibi yapıp engelliler üzerinden popularite oluşturmanın kolay olduğu bir ortamda yükselme çabası için konuşulan konulardan biri.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol