karaman'da cinsel istismar davası

independence
karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz olayi cok yakin gecmisimizde yasandi. aslinda 45 ogrenci sozu abartili ve gereksiz. 10 ogrenci oldugu cikti daha sonra ortaya ama bu durumu degistirmez elbette, 1 de olsa 50 de olsa ortada cok buyuk bir insanlik sucu, cok buyuk bir sapiklik var. olayla alakali muharrem büyüktürk tutuklandi ve bugun karaman'da davasi gorulecek.

ogrendigime gore su anda chp milletvekillerinin bir kismi karaman'a giris yapmislar. ayrica hdp'liiler de oradaymis. dun de medyaya yansidigina gore valilik karaman'da dava boyunca protesto yuruyusleri, toplantilar ve benzeri aktiviteleri yasaklamis.

bildigim kadari ile muharrem büyüktürk 600 sene hapis cezasi talebi ile yargilanacak. davanin saat 09:00 da baslamasi bekleniyor.
bigcoder
şahis davasi degilde chp-hdp ittifaki ile akp'ye karsi bir davaymis gibi goruluyor

edit: aylin nazliaka ve sebahat tuncel'in bu dava icin karaman'a gelmis olmasi bunun gostergesi.
hmmmmmtmmcnm
bugün ilk defa görülmüş olan dava. bugüne kadar "bir kişinin yaptığını koca kuruma mal etmeyelim" diyenler vardı fakat ensar bizzat davaya müdahil olma talebinde bulmuş. neyse, sanık kişisi ilk verdiği ifadeyi reddetip önce çocukların hayal ürünü demiş sonra çocuklar kendi aralarında yaptığını benim üzerime atıyor demiş.

tanım : utanç davası.
bigcoder
ensar vakfi avukatlari çocuklari savunmak icin davaya mudahil olmuslar.
sanik verdigi ifadeleri reddetmis "polisler beni kandirdi bir sey olmaz ceza almazsin diye kandırdılar" diye savunma yapmis.
çok ceza yagacak bu mahkeme sonunda.
independence
sanik muharrem büyüktürk'ün savunmasindan kisa bir kesit;

"çocukların sınav dönemlerinde, onları teselli etmek için yanlarına yatıyordum. çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunmadım. çocuklar kendi aralarındaki istismarı benim üzerime attı. ailelerin ve çocukların olduğu ortamda yargılanmak isterdim. beni tedaviye göndersinler. tutuklamasınlar diye eşcinsel olduğumu söyledim"

bir de beraatini istemis.
independence
ilk durusmada karar cikmasi cok muhtemel degil sanirim ama umarim karar cikar ve sanik gun yuzu goremez bir daha. e zaten onu iceride de guzel bir hallederler, rahat edemez iceride de.

edit: kelime hatasi
bigcoder
davalarin uzun yillar surmesinden sikayet ederiz fakat, 1 çocuk'un sikayeti ile baslayip her gelen cocugu 5-6 saat uzman sosyolog ve avukat huzurunda alinan ifadeleri ile genisletilerek 10 cocuga kadar cikarildigi ki 45 cocuk iddiasi mesnetsizdir. tum delillerin toplandigi, magdurlarin sikayetlerinin dinlendigi, sanigin savunmasinin alindigi bir yargilama sonunda hicbir indirim yapilmadan 508 yil ceza yemis bir sanik varken, yangindan ne kaciriyorsunuz diyenler sadece cahil konusmasi yapiyorlar, ucu ust duzey yetkililere diyenler ne yani silsile yolu ile mi o cocuklara tecavuz edildi, elinizde bunu kanitlayacak bir delil mi var. ha diyorsaniz ki yetkililerin ihmali var o ayri bir sorusturmayi gerektirir.

insanlarin ic dunyasinda neler var tahmin etmek cok zor o sapik hoca cevresinde saygi duyulan sevilen biriydi, kimse boyle bir sapikligi nasil yapti inanamiyor.

agir ceza mahkemesi o sapik icin yasada ongorulen en agir cezalari verdi, ileride buyuk bir genel af kanunu cikmazsa geberene kadar hapiste kalacak.

edit:
magdurlarin vekilligini karaman baro baskani yapti (mhp lidir) bu dava tecavuz davasi, ökuz altinda buzagi aramamali, davayi aksama kadar takip ettim, magdurlarin hakki sonuna kadar savunuldu, her suctan hakettigi cezasi saniga verildi.
naribeyza
kısacası tüm vakfın cezasını sadece bir kişiye yükleyerek aklandıklarını sanmalarıdır. bunun da sonu özgecan'ın katillerinden farksız olmaz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol