sözaltı sözlük

raider
azerbaycan'da ekşi sözlükten esinlenerek yapılmış sözlük. çok hoş içerikleri olmakla birlikte bir süre sonra sular seller gibi anlıyorsunuz okuduklarınızı. tek millet iki devlet, can azerbaycan dediğimiz bu kardeş halkımızın gündemini takip etmek isteyenler buraya bir göz atabilirler.
saygılar
edit: azerbaycan türkçesi de türkiye türkçesi gibi türkçenin lehçelerinden biridir. okuyunca rahatça anlaşılmasını belirtmemin nedeni daha önce hiç azerice okumamış insanlara bilgi verme amaçlıdır. linki koymayı unutmuşum ama aşağıda verilmiş.
raymondeaprile
sabah baktigimda gundemin azerbeycan gundeminden cok, turkiye gundemiyle sekillendigi sozluk. bunun nedeni, cesitli platformlarda adinin duyulmasiyla nerede cokluk orada b.kluk diye ziplayan turkiyeli yazarlar. azeri ermenistan catismasi bile alt siralarda kalmis. turkiyelilerin rahat birakmasi , sessizce izlemesi gereken sozluk.

edit: imla cümle düşüklüğü
mustaitbiradam
azerbaycan'da bir sosyal medya sözlüğü. okuduğunuzu tabi ki de anlayacaksınız arkadaşlar. o da türkçe çünkü. bunu artık akıllara yerleştirebilirsek iyi olacak.
dün akşam ben de biraz göz attım da biri şu minvalde entry girmişti:

"türkler (ki burada bizden bahsediyorlar, türkiye türkleri) bizim dilimizi onların bir alt grubu, bir lehçesi olarak görüyorlar."

bu düşünce tamamıyla yanlış. bizim bugün konuştuğumuz türkiye türkçesi de dahil olmak bütün türk dilleri ana bir türkçe'den kollara ayrılarak gelişmiştir.
öncelikle bu dil olayını artık kafalara bir kazıyalım. çünkü dil üzerinden bu tür demagojiler abes kaçıyor. (bkz: abesle iştigal)
öte yandan yine bu azeri türkü kardeşlerimiz, bizlere türk, kendilerine azeri diyerek yine bir soyutlaşma yoluna gidiyorlar. dil genetiği gibi soy/ırk olarak bizler yine aynı kökten geliyoruz ki bu da yıllarca dillendirilir. (bkz: tek millt iki devlet) ayrıca, tabi, insan kendini ne hissediyorsa odur. azeri diyorlarsa bırakalım öyle kalsınlar. yine de gardaşlarımızlardır.

türkiye'deki sözlüklerde çeşitli ideolojilere mensup insanlar olduğu gibi, azerbaycan'da da vardır diye düşünüyorum. kıçı kırık bir sözlükten azerbaycan'ın geneli ile ilgili bir intibaya meyletmeyiniz sevgili sözlükdaşlarım. (bkz: sözlükdaş) iyi laf bunu yaz kenara.

ha tabi azerbaycan gündemini takip etme olayı için gayet de kullanılabilir.

neyse zırvaladık yine.
selam olsun sizlere,
selam olsun azeri kardeşlere.
ruhadam
samimi yazılarıyla beni çok güldüren sözlük.oradan aldığım bir yazıyı paylaşmamda sakınca yoktur umarım ya da varsa kusura bakmayın yazmazsam kafayı yerim çok komik çok içten.sözlükteki türkiyeli yazarlar başlığından:
''sözlük formatını sikmekle meşguldular an etibarile. çaylak entryler oxuyuram, siz nece yazar olmusuz ekşide amk dürümcü esgerleri. tamam türk azeri birdi eynidi biz gardaşıq, siktirin gedin ama sözlükden, ne format qoyduz ne sol frame ne statistika.''
ruhadam
sevgili sözlük okurları sözaltıya fazla yüklenmeyelim bence sadece okumakla yetinsek iyi olacak yoksa bizi sopayla kovalayacaklar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol