söyleyecek soz bulamamak

imgoindeeperunderground
genellikle kal gelmesi halinde basa gelen durum. yasanan olaylar karsisinda dimagin durmasi ve daha fazla konu ile alakali kelime bulamamasi sonucu basa gelmesi pek muhtemeldir. anlam verilemeyen olaylar karsisinda, buyuk acilar ya da buyuk haksizliklar durumunda yasanmasi mumkundur. bu durumda susmak en guzel cozumdur zaten, ve hatta bazen en guzel de cevaptir.
archangel
insanı iyi ya da kötü hayrete düşüren,şok eden durumlarda öylece kalakalma,karşılık verememe durumu.sonradan aslında o durumda söylenecek ne kadar da çok şey olduğunu anlar insan,’’keşke şunu şunu deseydim’’ diye hırs yapar.
chef doeuvre
bazen öyle bir an olur ki, siz neler söyleyeceğinizi önceden planlayıp,aklınızca kendinizi onları söylemeye şartlarsınız. ancak olay yerine gelince sizin düşündüğünüz şartların dışında bir ortamla karşılaşırsınız ve o an kala kalırsınız,işte böyle bir şeydir.

(bkz: aldatan sevgiliyi yatakta basmak) bu duruma bir örnektir.
mmkurabiye
kelime haznesi 150-200 kelimeden ibaret olan,verebileceği cevaplar sıradan konularla ilgili olan kimselerde, olağandışı bir durum nüksettiğinde ortaya çıkan eksiklik vaziyeti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol