çocukluk cipsi

nevrasteni
çok ucuz olurlar. 25 -50 kuruş civarı ki şimdilerde 3 liraya bir iki avuç anca. ısimleri genelde tosla biter. tadlarına bayılırım. böyle ağzına yüzüne bulaşır, ağzında dağılır. ama bakkal amcalar yok artık öyle bunlardan satan. olsa da yesek. geçenlerde gaziantep 'deki bakırcılar çarşısının arka tarafındaki bir bakkalda vardı. yani nesli tükenmemiş.
kafkef
siz zengin çocuklarıymışsınız benim çocukluğumdaki cipsin adı pankoydu yada pamko. 50bine satılırdı yada 25 bin. okula 100bin harçlık götürürdük simit ayran icerdik. bazen iki gün harçlık biriktirip tost ayran icerdik. millet yeni yıla girince mutlu oluyor biz hüzünleniyoruz evet fakirdik ama mutluyduk. şimdi hayat iyi çok şükür ama hiçbirzaman hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.
profesyonelogrenci
küçükken 1milyon harçlığım vardı günlük. okulda 500bine simit 250bine meyve suyu alır karnımı öyle doyururdum yada tam tersiydi valla hatırlayamadım şimdi. eve dönerken de bakkaldan kalan 250binle cips veya çikolata alırdım moduma göre. tüm ortaokul hayatım böyle geçti. lisede harçlığım zamlanıp 3 milyon olmuştu. hey gidi mazi.
brewmaster
ilkokuldayken fıstıklı tombi den zehirlenmiştim, günlerce kendime gelemedim, bir daha da yiyemedim zaten. hala hatırladıkça midemde birebir aynı hissi hissedebiliyorum. uww, çok feci.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol