erkeklerin berber sadakati

carleone89
teknik açıdan bakıldığı zaman gayet mantıklı bir harekettir. bu sadakati sağlayacak temel ve vazgeçilmez unsurlar vadır. berber seçimi yapılırken bu unsurlara çok dikkat edilir ve butun uygunluklarin toplandigi berbere sadik kalinir. bu unsurlar su sekildedir.

1. öncelikle berberinizin, evinizin yada işinizin yolu uzerinde olmasi gerekmektedir. aksam eve giderken, saba işe giderken gibi olağan zamanlarda yönünüzü değiştirmeden ve zaman kaybetmeden uğrayabilmeniz gerekmektedir.

2. lokasyondan sonraki en önemli unsur berberinizin temiz ve konforlu olmasıdır. çalışan personel ve çırak-kalfa ekibinin temiz, sağlıklı ve düzgün tipler olması çok önemli. bunların yanı sıra temizlik unsuru göz önünde bulundurulduğu zaman, mekanın da sürekli temizlenen bir mekan olması çok çok önemli.

3. berber seçiminde mekan ve zaman unsurlarının yanı sıra, üçüncü ve aslında en önemli unsur size bakacak olan usta yada kalfanın işinin ne kadar ehli olduğudur. çünkü erkek yüzü ve saçı oldukça hassastır. kesim yönü, şekli, şemali gibi bir çok unsur etkiler erkeğin traşını. bu yüzdendir ki sürekli berber değiştirmek hiç ama hiç iyi birşey değildir. sizinle ilgilenen ve o berber dükkanina sadik kaldığınız sürece ilgilenmeye devam edecek kişi sizin suratınızı, saçınızı, kılların çıkış yönünü vs. çok iyi biliyor ve tanıyor olmalı.

4. bütün bu teknik ve taktik detaylardan sonra berberiniz hoş sohbet olmalı. ayarlari ve dengeleri iyi kurabilmeli. sizin nabziniza göre şerbet ağzınızın tadına göre çay verebilmeli. ne enseye şaplak göte parmak bir adam olmalı ne de hoş geldiniz efendim moduna girip el pençe divan durmalı. sizin çizdiğiniz sınırlar içinde kalabilmeli.

işte bunlar ve bunlar gibi bir çok unsur vardır erkeğin berberine sadık olmasına neden olan...
kale58
taşınmam dolayısıyla berberimden uzak kaldım ama 4 senedir eski mahalle berberine gitmeye devam ediordum. yoğunluktan dolayı saçlar artık papaz efendi boyutuna gelince yeni mahalledeki berbere gidip saçlarımı kestirdim.
sonuç : berberinizi değiştirmeyin. hiç memnun kalmadım. etrafımda o kadar muhabbet döndü katılamadım. saçlarıda beğenmedim. işin kötüsü eski berberime gidince anlayacak onu aldattığımı...
raider
senede iki üç kez dükkanına gittiğimi farkeden berber abinin 3-4 ay öncesinden hadi o zaman bayrama görüşürüz demesiyle kazanmış olduğu sadakattir. ben bile bu kadar dikkat etmiyordum.
blackbutton
gereksiz muhabbetten zerre hazzetmeyen biri olarak bende olmayandır.sen işini yap ben paranı vereyim herkese hayırlı işler.zaten saçlar hep üç numara
bamboo
27 yılda toplamda 3 berberim oldu. ilkin üniversiteden dolayı boşadım, ikincisini şehir değişikliğinden dolayı boşadım. sonuncusuna laf söyletmem, adam işin biliyor. eskişehir'de olanları yeşillendirebilirim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol