yürüyen merdivenin sol tarafında bekleme inadı

angelus
derler ki; yuruyen merdivenin sol tarafi acelesi olan kisiler icin bos birakilmistir ki millet hizli adimlarla ilerlesin, isine gucune baksin lakin isi gucu olmayan varilmasi gereken noktalara gitmekte acelesi olmayan kisiler icinse sag taraf uygun gorulmustur tum bunlara ragmen ucuncu bir tur vardir ki anlamasi zor modellerdir ilk bakista gayet anlasilir bir sekilde insanlar yuruyen merdivenin sol tarafini duzenli bir sekilde kullanirken bu tip kisiler kor gozun parmagina seklinde merdivenin sol tarafina dikip yolculugun sonuna kadar inat ederler yerlerinden kimildamamak icin, izin istersin gecmek icin anlamsizca bakarlar "madem yuruyecektin ne diye bindin yuruyen merdivene" tadinda, cinayet sebebidir sabahin 7’sinde.
xenophobia gunsel
acele etmek zorunda kaldigin zaman onunde birinin durmasi kadar sinir bozan bisey yok.. bu sadece yuruyen merdivenlerde gecerli degil.. taksim metro istasyonu ve havaalaninda daha hizli yurumeni saglayan bandlarda da gecerlidir bu durum...
sepulturk
ankarada insanı dellendiren olaydır. bir de yol isteyince ters ters bakarlar anlaşılmaz bir şekilde. ankaradır ne yapsa yeridir diyesi gelir adamın.
maliyeci
merdivende solu işgal edenler,aynı şekilde metrodan inen yolcuları beklememe öküzlüğünü yapanlardır.normalde 1 saniyede 3 kişi inebilecekken bu mallar yüzünden 3 saniyede 1 kişi ancak aralarından sürtünerek çıkabiliyor.böylece daha fazla beklemiş oluyorsunuz.
westkhan
kıçını kaldırıp yürüyemeyen hazır yiyci toplum insanlarının insanlara saygı göstermemesi sonucunda olan olay birde bunun iki adım çıkıp biraz beklemek modeli vardır o daha fecidir.
hmmmmmtmmcnm
Kuralı bilmeyip orada bekleyene lafım yok Onlar zaten yol isteyince resmen utanıp sağa zıplıyor ama bunu pisliğine yapan bi kitle var allah onları bildiği gibi yapsın. Yürümek isteyen yan merdiveni kullansın gibi aptal bir önermeyi de duydu bu kulaklar. Şehirleşmek sadece şehri beton yığını yapmak degil keşke böyle basit kuralları da bilse insanlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol