işkembe çorbası

0 /
independence
cok iyi temizlendigi takdirde sirke ile beraber tadindan yenmeyen corba ce$idi.evde yapilmasi esastir.her yerde yenmez.her yerde yendigi takdirde a$agidaki ba$ligi tam anlami ile yerine getirmi$ olursunuz.
(bkz: boku yemek)
carpediem
tadi bazi insanlar tarafindan sevilebilir ama kokusunun dayanilmaz derecede igrenc olmadigini kimse iddia edemez. bunu soyleyen kisi insan olamaz.
stern
mantar çorbası diye kandırılıp doya doya 2 tabak yedikten sonra işkembe olduğunu öğrendiğim lezzetli çorba çeşidi.
ilseyim
sığırın midesinden yapılan çokrba. özellikle gece kafalar çekildikten sonra bir çorbacıya gidip yemek çok güzel olur. bir kesim insan daha yemeden nefret eder ve yiyenlerin nasıl yediğini anlamaz. kimileri de kızların işkembe çorbasını sevmesine anlam veremezler ki ben de onlara anlam veremem
westkhan
süperdir içilesidir emin ellerde yapılması lazımdır ve yapılmasına şahit oldugum için yapılması bi okadar zor ve iikence bir çorbadır yapanlara saygı duymak lazımdır.
urban f
ilk içecekler için tavsiyem tarlabaşının sonunda taksime çıkmadan hemen sağda yer alan lale lokantasında -işkembecisinde- ilk tadına bakmalarıdır , bir de sipariş ederken damar tuzlama olarak sipariş ederseniz çorbanın içinde gelen kesilmiş işkembe parçaları en kalın-etli bölge olan damar bölgesinden gelecek ve sadece çorba içmekle kalmaycak karnınızı da doyuracaktır...
independence
temizlenmi$ i$kembeyi suyun icine atarak ha$ladiginiz zaman i$kembe corbasi oluyor zannediyordum ben, degilmi$ oyle.

bak nasil olmaliymi$;

işkembe çorbası (6-8 kişilik)

malzemeler:
1 kg işkembe (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 limon suyu
1 fincan sirke
3-5 diş sarmısak
tuz, kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarmısak (haşlarken kullanmak için)



hazirlanişi :
temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz).
haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. işkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
bu arada terbiyeyi hazırlayalım. iki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.
doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. sarmısağı döverek ilave edelim. çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)

http://www.maksimum.com/yemeicme/tarif/562.php
nerobianco
alkollü olduğum şu dakikalarda yurtdışında bulunmam vesilesi ile aradığım özlediğim arzuladığım çorbadır olsa da içsek yemesek yanında yatsaktır.bir de ah ulan ahh dedirtir adama tabi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol