sobalı ev

independence
soba ile isinan evlerin geneline verilen isim.

hala var mi bu tur evler net bir bilgim yok, varsa da degi$tirsinler o sistemi. lodosu var poyrazi var bacadan geri tepiyor insanlari öldürüyor. hemen degi$tirsinler o sistemi hadi. akp nasil olsa ilk secim doneminde dogalgaz yardimifalan da yapacaktir, paramiz yok bahanesine siginmasinlar.
hittheroad2timesjack
öğrenciliğimde sadece 1 dönem kaldığım ev tipidir.

farklı bir havası vardır, mutlusunuzdur, ev arkadaşlarınızla farklı odalarda takılmak yerine aynı odada takılır muhabbetin dibine vurursunuz.

ancak bu ev iç anadolu nun böğründe ise zehirlenmemek adına bere, eldiven, çift kat çorapla uyumak zorunda kalabilirsiniz.

bir de ekstra gelir kapısıdır ki, 2 haftada bir ailenizi arayıp "baba kömür bitti" dediğinizde anında hesabınıza para geçer. başka şey için isteseniz "bunu al" cevabını alırsınız o ayrı.
selimowski
çocukluğumun bir bölümü bu sobanın çevresinde geçti.kış mevsiminde dışarda kar topu oynadıktan sonra eve gelir soba yanarsa hemen borusuna ıslak eldivenlerimizle sarılırdık.hem eldiven kururdu, hem ısınırdı ellerimiz.

meyve kabukları,kestane,fındık koyardık.sobanın çevresine oturup br yandan sohbet eder bir yandan kestanelerimizi fındıkarımızı yerdik.

bazen deney yapardık tükürürdük mesela sıcaktan buharlaşmasını izlerdik.kolonya dökerdik.patlayıp patlamayacağını ögrenmek için pil atardık içine.

ıhlamur çayı demlerdik.
patates atardık.
eşyalarımız daha çabuk kurusun diye altına serer yada üstüne asardık.
elimizi dizimizi yakardık.


sobanın ağzından çıkan ateşin yansıması tavana vururdu onu izleyerek uyurduk.

sobalı evin aileyi akrabaları birleştirici bir gücu vardı.iyiydi güzel zamanlardı.
hmmmmmtmmcnm
romantikleştirmeye gerek yok. banyodan çıkıp sobaya gelene kadar it gibi titremek, sabah soğuğunda soba pisliği temizlemek, is, kül say say bitmez. pisliği çoktu. yağmurdan kaçarken doluyamı tutulduk bilinmez seneler sonra döndük dolaştık doğalgaz sobalı eve geçtik. ikisini de tavsiye etmem.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol