kelebeğin rüyası

logos
yılmaz erdoğan film konusunda kötü bir şey yapmadığını kanıtladığından, merakla beklediğim, konusu da hayli ilgi çekici olan film.
laughter
tanıtımları ve mert fırat’ı sayesinde oldukça merak ettiğim film. ancak facebook’ta ’o iki şairin şiirini kim ilk veya en çok paylaşacak’ tarzı yarışlara girilmesinden de korkmuyor değilim.
independence
gec izledim, ke$ke daha once ve sinema salonunda izleseydim, evde izledigime pi$man oldum. bu film kesinlikle sinema salonunda izlenmeyi hakediyor.

oncelikle agir bir film. eger $ahan gokbakar ve turevi insanlarin filmlerini ciddi ciddi begeniyorsan uzak dur bu filmden, sana gelmez. eger yilmaz erdogan ismini duyup mizah bekliyorsan yine uzak dur, yine sana gelmez.

muhte$em bir romantik dram filmi. yılmaz erdoğan’in cumlelere hakimiyetini tekrar tekrar kanitlami$ izleyenine. gelmi$ gecmi$ en guzel turk filmleri arasinda ilk 10 a rahat sokarim kendi zihnimde bu filmi.

verem hastasi iki can dost $airin a$klarini konu aliyor film. zonguldak’ta ba$liyor, heybeliada sanatoryumu’nda devam ediyor, istanbul’a uzanip yeniden zonguldak’ta sonlaniyor. senaryo enfes, diyaloglar senaryodan enfes. oyuncularin her biri uzerine du$eni fazlasi ile yerine getirmi$ler. ozetle gercekten turk sinema tarihinin unutulmayacaklari arasina girecektir, belki de girmi$tir bile.

cok begendim. mutlaka izlemelisin.
independence
yabanci dilde oscara aday olacakti, olamadi. amerikan sinema sanatları akademisi’nin dun yayinladigi kisa listede filmin ismi gecmiyormu$. yazik oldu yemin ederim.

http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/25411272.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol