person of interest

0 /
turfanda askin bayat gubresi
macera ve aksiyon severler için yeni bir dizi. biraz daha zamana ihtiyacı var gibi ama. konu, işlendikçe yapım ekibine bağlı olarak iyi bir yere taşınabilir. gelecek vaadediyor gibi duruyor. şimdilik. bakalım. yeni bölümleri izledikçe göreceğiz.
obi wan konami
vizyona 2011 yılında girmiş ve 2.sezon onayını almış fevkalade dizi.
makine var suçluları saptıyor, finch var makinenin mimarı (bildiğiniz yazılım, web camler, mobeseler, telefonlar her yerden izliyor suçlunun kimlik nosunu veriyor) finch bilgisayar dahisi. makine algoritma yaparak bir suça karışacak veya içinde bulunacak kimseleri gösteriyor fakat asıl tasarlanma amacı 11 eylül tarzı terör faaliyetlerini önceden belirlemek. yapay zeka işte.

bir de eski cia ajanımız john var, olaylara müdahale ediyor. ve çok sakin bir adam. bir alt katta swat, bir üst katta kirli polisler, arkada mafia girl. hepsi john u arıyor (birbirlerinden habersizler tabi fakat aynı binanın içindeler) john da çok sakin bir şekilde sesini bile yükseltmeden "finch, çıkış yolu bul" diyor. (tabi ter döküyo o sırada ama tip sakin)
23 bölümlük 1. sezonda john’ın bir kere bile sesini yükselttiğini duyamazsınız.
goetica
bol atraksiyonlu koşuşturmacalı dizi. 2. sezonu 28 eylül’de başlayacaktır. sadece john’un sesini duymak için bile izlenebilir.
independence
neden bilmiyorum ama yeni ke$fettigim ve pek begendigim bir dizi. dizinin senaristi jonathan nolan. imdb puani $u anda 8,3. $u ana kadar 3 sezon cekilmi$.

bir yazilim muhendisi tarafindan yazilan bir kod, kodun cali$tirdigi bir cihaz ve cihazin tespit ettigi ba$ina kimi i$ler gelecek olan insanlar. konu bu a$agi yukari. dizide lost’tan tanidigimiz michael emerson da var.
independence
oncelikle 14. bolum 5 $ubatta yayinlanacakmi$.

ote yandan $u ele$tirilerim var 3x13 ile alakali;

1- piste o kadar yakinken o inisi kuledeki atc’ye siktirsen gene gerceklestiremezsin.
2- hangi ara hizi dusurdun de hangi ara flaplari actin da hangi ara ils’e girdin sen?
3- haydi ils’e girmedin manuel inis gerceklestiriyorsun, o ucak o hizla piste teker koydu haydi onu da kabul edelim, nasil pistten cikmadin? o pist 7 kilometre uzunlugunda mi lan?
4- joystick takiminin ucaga $ak diye baglanabilmesini konu dahi etmiyorum dikkat ettiysen.
5- kule ile de temasa gecmedin, yer trafigini de siklemedin hava trafigini de siklemedin haydi bunlari da aldik kabul ettik.
6- ben en cok ucagi kullanan elemanin hangi kapi vasitasi ile ucaktan cikip parasutle atlayacagina takildim. bunlari da person of interest tarihine not dusulsun diye yaziyorum. yapmasinlar boyle sacmaliklar.
independence
dun 4. sezonu basladi. gece karanliginda cay yahut nescafe e$liginde sessiz bir ortamda izlemek lazim tadini tam cikartabilmek adina. tabi kafa da bo$ olacak, diziyi izlerken akil saga sola kaymayacak.
independence
4x11 o kadar muhtesem kurgulanmis ki, bir an sherlock izliyormu$um gibi hissettim. 45 dakika icerisine o kadar cok senaryo ve o kadar farkli olasilik eklenmi$ ki, gidip senaristinin ellerinden opesim geldi.
mrsensualist
4x11 gibi bölümlere sahip efsane dizi ancak bir mühendis adayı olarak dizinin fanlarına şunu söyleyebilirimki teknik olarak böyle bir donanım geliştirilemez dünyadaki bütün kameraları dinleme aygıtlarını sürekli olarak ki telefonlar dahil olmak üzere tüm cihazlardan gelen verileri diyelimki normal portlar üzerinden değilde gizli bizim göremeyeceğimiz portlar üzerinden bir ana makinaya aktarsalar bile aşağı yukarı 2-3 milyar insan yapar bunu sürekli olarak işleyebilecek bir gpu cpu ve hdd bileşenlerini bulmak imkansız.ancak yinede önümüzdeki 50-100 yıl içerisinde bu tarz bir donanim geliştirilebilir yazılımı yapmak biraz daha basit olabilir.
nevermore
başlığı burada görerek, kaldığım 4.sezon 6. bölümden devam etmeye başladığım dizi. önümde izleyecek bir sürü bölüm var diye seviniyorum.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol