türkiye de terör sorunu yoktur diyebilen zihniyet

independence
hangi turkiye’de ya$adiklarini cidden merak ettigim insanlara ait zihniyet. hayir paralel bir evren var, orada da turkiye isminde gunluk gune$lik bir ulke var da biz mi bilemedik bunu?

turkiye’de cok buyuk ve mazisi 30 seneye dayanan bir teror sorunu vardir, yoktur demek benim beynimde ya cehaletle ya da art niyetle nitelendirilebilir ancak. terorun evveliyatini bilmeyenler biraz okuyarak fazla derecede veriye ula$abilir.

yineliyorum;

turkiye’de bugune kadar ba$arisiz politikalar sebebi ile sonlandirilamayan buyuk bir teror sorunu vardir ve bu sorunun bir grupta butunle$mi$ ismi pkk’dir.

bahsi gecen zihniyete bir ornek olarak;

#1023567
mesudiye
başlığı açan mümtaz şahsiyetin verdiği örnekte belirttiği üzere türkiyede bir terör sorunu yoktur zihniyetine dahil olanlardan biri de bendenizim.

gerçi genelin kabul ettiğinin tersi istikamette olan tek görüşüm bu değil. örneğin laik cumhuriyeti de pek sevdiğim söylenemez. ya da ne bileğim üniter devlet yanlısı değilim. bunlar işin başka kısmı gelelim asıl konuya.

efendim türkiyede bir şiddet dalgası olabilir bunu oluşturan şartların en başında gelen şey ise türkiyenin onlarca yıldır uyguladığı bugünde hala farklı isimler adı altında uygulamaya çalıştığı asimilasyon politikalarıdır.

baştan söyleyeyim türkiye devletinin bu konuda başarısız olması, kürtlere kürtlüklerini unutturamaması, bugün sokaklarda milyonlarca kürdün kürtçe konuşabilmesi böyle bir politikanın olmadığı anlamına gelmez. sadece devletin iyi ya da kötü yapmak istediği şeylerde beceriksizliğini gösterir.

sen yıllarca "vatandaş türkçe konuş" kampanyaları yap, insanların sosyal hayatlarına müdahale ederek dillerini yasakla, adam kızına rozerin ismini koymak istediğinden "olmaz" diyerek remziye yaz nüfus cüzdanına, başta diyarbakır 5 nolu olmak üzere insanları işkenceden geçir, köyleri yak, mülkiyet kutsaldır ilkesini yok sayarak milleti göç ettir sonra da bu acıları yaşamış halkın içinden çıkan küçük bir silahlı grubu terör sorunu olarak kabul et.

yapılması gereken basit daha demokratik bir devlet. sen adam gibi bir demokratik sistem kur gerisi hikaye. ya da kendini kandırmaya devam et.
independence
bugune kadar turkiye cumhuriyeti hukumetlerinin uyguladigi hatali politikalari, asimilasyon projelerini ve kurtlere uygulanan anlamsiz ve cok yanlis engellemeleri defalarca yazdigi entrylerinde dile getiren bir birey olarak;

her ne sebeple olursa olsun, yasalara ragmen silahlanip devletin askerine polisine ve hatta siklikla ve gozunu kirpmadan "kendi halkina" kur$un sikan ki$i teroristtir, uyguladigi yontem terordur. kanundi$i silahli eylem yapan ve insan olduren ki$iye terorist, uyguladigi eyleme de teror diyemeyen bireylerin samimiyetinden ciddi anlamda $uphe duyarim. bu du$unceleri sirf polemik yaratmak icin sarfedilen sozler olarak nitelendiririm ki akli ba$inda olan kimse bu konuyu polemik malzemesi yapmaz, yapmamali. terorun varligi, nedenleri tarti$ilabilir ancak "terörün varligi" tarti$ilamaz. turkiye’de teror anlaminda bir sorunun varligini kabul etmeyen ki$ilerle de zaten benim daha tarti$abilecegim tek bir $ey dahi kalmami$tir.

hani tarti$ma deliligi anla$ilabilir, sirf muhalefet olsun diye karaya ak demek de anla$ilabilir ama bu kadar abartilisi da artik anla$ilabilecek bir konu olmaktan cikiyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol