türkiye de terör sorunu yoktur diyebilen zihniyet

mesudiye
başlığı açan mümtaz şahsiyetin verdiği örnekte belirttiği üzere türkiyede bir terör sorunu yoktur zihniyetine dahil olanlardan biri de bendenizim.

gerçi genelin kabul ettiğinin tersi istikamette olan tek görüşüm bu değil. örneğin laik cumhuriyeti de pek sevdiğim söylenemez. ya da ne bileğim üniter devlet yanlısı değilim. bunlar işin başka kısmı gelelim asıl konuya.

efendim türkiyede bir şiddet dalgası olabilir bunu oluşturan şartların en başında gelen şey ise türkiyenin onlarca yıldır uyguladığı bugünde hala farklı isimler adı altında uygulamaya çalıştığı asimilasyon politikalarıdır.

baştan söyleyeyim türkiye devletinin bu konuda başarısız olması, kürtlere kürtlüklerini unutturamaması, bugün sokaklarda milyonlarca kürdün kürtçe konuşabilmesi böyle bir politikanın olmadığı anlamına gelmez. sadece devletin iyi ya da kötü yapmak istediği şeylerde beceriksizliğini gösterir.

sen yıllarca "vatandaş türkçe konuş" kampanyaları yap, insanların sosyal hayatlarına müdahale ederek dillerini yasakla, adam kızına rozerin ismini koymak istediğinden "olmaz" diyerek remziye yaz nüfus cüzdanına, başta diyarbakır 5 nolu olmak üzere insanları işkenceden geçir, köyleri yak, mülkiyet kutsaldır ilkesini yok sayarak milleti göç ettir sonra da bu acıları yaşamış halkın içinden çıkan küçük bir silahlı grubu terör sorunu olarak kabul et.

yapılması gereken basit daha demokratik bir devlet. sen adam gibi bir demokratik sistem kur gerisi hikaye. ya da kendini kandırmaya devam et.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol