zina yapan milletvekilinin istifa etmesi

independence
buyuk sacmalik.

kimseyi o koltuklara "acaba bu adam ozel hayatinda nasil, kari kiza takiliyor mu" diye du$unerek getirmedik. kimsenin yatakodasi bizi ilgilendirmez, kimseyi ilgilendirmez. bize ilgilendiren tek $ey idare yetkisi verdigimiz insanlarin verdigimiz yetkiyi durust bir $ekilde kullanmalari. gerisi bizi hic germez.

bu furya deniz baykal ile ba$ladi, sonra mhp’ye sicradi ve mhp’den daha $imdiden 8 milletvekilinin istifasi ile sonuclandi, devami da yoldadir muhtemelen.

du$unmemiz gereken esasen bu tezgahlari kim ve daha da onemlisi nasil hazirliyor. o kameralar oralara nasil giriyor. o kameralari oralara sokan insanlar bu ulkenin iyiligini du$unuyor olabilir mi? bir insanin zina yapmasi, ulke yonetiminde soz sahibi olmasina engel mi? clinton oval ofiste sekreteri ile yapmadigi fantaziyi birakmadi, sonuc ne oldu? milletin yatakodasinda yaptiklari neden bizi geriyor? turk aile yapisi dedikleri $ey boyle bir $ey mi?

yahu du$unsene, anadolu’da "erkegin elinin kiri" denilen olaylar(ki onayliyor degilim kesinlikle) siysete gelince istifa sebebi, hatta siyasi linc sebebi olabilir.

lan bize ne? adam bizi sikmemi$ ya? alan razi veren razi, gerisi kendisi ile e$i ve cocuklari arasindadir. bo$anirlar ya da sineye cekerler biter gider. yatak odasi sirlarini de$ifre edenler daha mi ahlakli daha mi namuslu? her kim olursan ol, senin yatakodasi sirlarinin guvende oldugundan emin misin peki? bugun bu insanlari linc etmeye cali$an sen, yarin ayni durum ba$ina gelse ne yapacaksin?

derdin milletvekilinin sana kar$i olan sorumluluklari olmali, sikini kimin neresine soktugu degil. gelme bu oyunlara, buyuk salak konumuna du$ersin.
ozee
işin tuhafı bu görüntüleri çeken, şantaj yapan kimselerin gayet rahat olmasıdır, etik,yasal olarak sorgulanmamalarıdır.
kalimera
gayet yerinde bir eylemdir. zira millet vekili olabilmenin şartlarından biri de yüz kızartıcı suç işlememektir.
nezih bir milleti ancak nezih bir birey temsil edebilir. uçkuruna dahi sahip olamayanlar değil. yani benim sade vatandaş kafam şöyle düşünür: "ulan bu adam daha ailesine karşı sorumluluklarını yerine getiremiyor, milletine karşı sorumluluklarını ya nasıl yerine getirecek? hımm nasıl getirecek? bugün karısını aldatan yarın... ne malüm? hımm ne malüm?

yok arkadaş yok, namussuz adam beni temsil etmesin meclislerde, niye ediyor ki, ne münasebet?

işte bu sebeplerden böyle vekillerin yapacağı en isabetli iş derhal istifa etmeleridir. netekim öyle de oluyor zaten. ha bu istifalardan istifade edenler olur, olacaktır da. ama bu kozu ellerine verenlerde kabahat. çünkü iradesi olmayan adamın idaresi de olmaz.

varsa senin de ortaya çıkmayan kasetin, ve vekilsen kaseti bekleme hemen uzaklaş o görevden. bu korkuyla yaşama, git bar mar işlet. orda da çok para var hem.

ahlaki değerlerin yok olması bi yana, şimdi bi de defans ön planda bu ara. medya bi yandan, diğer vekiller, partiler, hatta parti genel başkanları bi yandan, bi korumalar bi kollamalar... vay efendim tezgah, yok efendim kim çekmiş nasıl çekmiş, yok amerikanın parmağı. yahu arkadaş, amerikanın parmağının ne işi olabilir senin vekilinin s*kinde. karıyı da amerika mı attı yatağa? adamların başka işi uğraşı yok mu? daha düne kadar ladinle uğraşıyorlardı, ne tez gündemleri boşaldı da siz geçiverdiniz.

vekillerin hiç biri tezgah demiyor, "o görüntüdeki adam ben değilim." diyemiyor.
velevki görüntüleri çeken amerika olsun. o zaman aklanıyor mu bu adamlar noluyor, anlamadım ki ben.

büyük salak konumundan seslendik efendim. şunlara da bi göz atmanızı reca edeceğim. unutulmasın bu başlıklar;

(bkz: edep ya hu)

(bkz: ır namus kalmamış)

(bkz: tencere dibin kara seninki benden kara)

independence
bizi yoneten yahut yonetmeye aday bireylerin ahlaki degerleri bir noktaya kadar bizi ilgilendirmiyor. hicbir oy pusulasinda milletvekilinin isminin altinda ozgecmi$i yok. biz bizlerin adina aldiklari kararlarla alakali olmaliyiz. aile ya$antisi bizi zerre siklemez. esas bizi siklemesi gereken konu o $ahsin ya$adigi ili$kilerin hangi gucler tarafindan kameraya alindigi ve hangi gucler tarafindan bizlere servis edildigidir. bunlari iyi niyetli birer davrani$ olarak gormek cok mantiga uygun olmasa gerek.

bahsi gecen olaylarda parmagi olan yer amerika degil, amerika’nin bir eyaletinde gerine gerine ya$ayan bir $ahis ile alakalidir. yoksa ulke olarak bu konuda amerika’yi kimse suclamadi. okyanus otesinden kasit fethullah gulen’dir, bilemediysek artik bilelim.

eklemek gerekir, zina yapmak "yuz kizartici suc" kapsaminda degildir anayasamizda, en azindan ben oyle biliyorum. zina yapmanin yasal bir proseduru de yok kanimca. oteldeysen polis basar, ifadeni alir, gerisin geriye salar. zina yapmakla dolandiriciligi, hirsizligi, tecavuzculugu ayni kefede anmak hatadir.

uckuruna sahip olmak dinde gecerlidir, laik bir ulkenin hukukunda boyle bir madde yoktur. kim kimi siker kim kime verir bizi baglamaz. alan razi veren razi olduktan sonra bizim esas du$unmemiz gereken durum yukarida da soyledigim uzere bu servisleri kimin yaptigi, kimin sagladigidir. biz bu konu uzerinde duracagimiza milletvekilinin kimi bafilledigindeyiz, milletin ekmegine boylelikle kendi ellerimizle yag suruyoruz farkinda degiliz.

dikkatli olalim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol