diyarbakırspor

0 /
jurist baran
cogu kez tipki bugun oldugu gibi sesimin kisilmasina neden olan, uc puani cikarana kadar biz taraftarlarina akla beyazi sectirten benim guzel anadolumun biricik futbol kulubu.
darth sidious

kurulus tarihi : 24.06.1968

renkleri : yesil-kirmizi

stadi : diyarbakir ataturk (18 bin seyirci)

baskan : ahmet goksu

takim kaptani : serdar samatyali..

uye sayisi : 1200(kaydi acik uye)

sportif branslar : futbol, basketbol, voleybol, taekwondo

adres : diyarbakirspor kulubu, sehit ali gaffar okkan tesisleri

telefon : (0-412) 224 54 58-229 66 74 telefax : (0-412) 224 61 46


e-m@il: [email protected]
darth sidious
teknik direktor (technical director):
umit kayihan
dogum tarihi: 28.02.1954 (izmir)
oynadigi kulupler: goztepe, altay, altinordu, karsiyaka, eskisehirspor
calistirdigi kulupler: karsiyaka, altinordu, altay, antalyaspor, erzurumspor, denizlispor, adanaspor, diyarbakirspor, bursaspor

yardimci antrenor (co-trainer):
sakir ozkayimoglu
dogum tarihi: 06.05.1964 (izmir)
oynadigi kulupler: izmirspor, kocaelispor, kardemir karabukspor, adana demirspor
calistigi kulupler: ankaragucu, goztepe, bursaspor, diyarbakirspor

yardimci antrenor (co-trainer):
murat ozduran
dogum tarihi: 23.03.1967 (izmir) oynadigi kulupler: altinordu, karsiyaka, altay, bakirkoyspor, sakaryaspor, antalyaspor, eskisehirspor
calistigi kulupler: goztepe, bursaspor, diyarbakirspor

yardimci antrenor (co-trainer):
muharrem gurbuz
dogum tarihi: 24.08.1957 (izmir)
oynadigi kulupler: izmirspor, diyarbakirspor, caykur rizespor, goztepe, altinordu, karsiyaka
calistigi kulupler: goztepe, karsiyaka, altinordu, diyarbakirspor

kaleci antrenoru (keeper trainer):
can okuyucu
dogum tarihi: 17.06.1968
oynadigi kulupler: goztepe, kusadasispor, fenerbahce, bakirkoyspor, cizrespor
calistigi kulupler: muglaspor, bursaspor


genel menacer (general manager):

ismet yilmaz
dogum tarihi: 05/11/1959 (diyarbakir)
oynadigi kulupler: diyarbakir ili amator kulupler
calistigi kulupler: diyarbakirspor (9 yil)
ankakusu
ilk super lige ciktiklarinda sempatimi kazanmis olan sezonlar gectikce artik dusmesini temenni etmeye basladigim futbol kulubu.
devletin bu takimi korudugu artik yeter. bir kac sezon once elazig macinda nasil erkekce! sahaya cikip oynadiklarini gordum ya ondan belli super ligden dusmesini temenni etmekteyim.
seyhmerat
diyarbakır halkının ne halde olduğu bize gösteren takım, kendileri de bu durumdan şikayetçi belli de bazı yöneticileri kendilerini aşiret ağası sanıyorlar neyse susma hakkımı kullanıyorum bu kadar kusulacak rezalete konuşmak boş olacak.
schenardi
bu sezon ismini stadlarında çıkan olaylarla duyurmuş, böylelikle kendi taraftarları dışında herkesin antipatisini kazanmış klüp. tribündeki koltukların sahaya atılması ve sahaya taraftar girmesi sebebiyle 3 maç seyircisiz oynama cezası almış; bu seyircisiz maçlardan birisinde ise soyunma odasında hakem dövmeleri nedeniyle de 2 maç da stadları kapanmış olan diyarbakırsporun ismi, gerek süper lige çıktıkları sezon gerekse süper ligde kalmalarını sağlayan maçlarda hep şikeyle anılmış durumdadır.
heddodepaso
gittikleri bursa deplasmanında, bursasporlu taraftarların diyarbakırspor’u pkklı olmakla suçlayarak protesto etmesinin ardından, federasyonu ligden çekilmekle tehdit eden spor kulübü. federasyon başkanı, bursaspor ve diyarbakırspor başkanlarını yanına alarak yaptığı basın toplantısıyla tansiyonu düşürüp diyarbakırspor’u çekilmekten vazgeçirse de, medya için bulunmaz nimet olan bu olaydan daha çok ekmek çıkacağa benzemekte. televizyonlardan bu olayı seyrederken en komik bulduğum nokta ise, herkesin "spora siyaset karıştırılmaması lazım" demesi; zira pkk bir siyasi oluşum değil. tepkinin nedeni, terörist cenazelerini şova dönüştüren, pkkya bir türlü terör örgütü demeyen, teröristleri özgürlük savaşçısı olarak niteleyen malum partiye bu ilimizden 2007 genel seçimlerinde yüzde 59, 2009 yerel seçimlerinde yüzde 65 oy çıkması. bu olay dedikleri gibi "spora siyasetin karışması" olsaydı, izmir takımları konya’ya gittiğinde "chp dışarı" veya diyarbakırspor’un gittiği bir deplasmanda "dtp dışarı" şeklinde saçma tezahüratlara tanık olurduk. pkkya tepki göstermek siyasi bir tercihin sonucu değildir; teröre tepki göstermektir. kanımca olayın genelindeki sebeb, devletin bir türlü pkk ve yandaşlarına insanlarımızın vicdanını rahatlatacak bir tepki verememesi ve insanların fırsatını buldukları yerde bu tepkiyi kendilerinin vermeye çalışması. yine de üzerine basa basa belirtmeliyim ki diyarbakırspor verilen bu tepkilerin hiçbirini haketmemekte; diyarbakırspor ne bir siyasi parti ne de terör örgütünün yandaşı değildir.
chimera
bir gün akıllının biri azrail kılığında trabzonda kahvenin birine baskın yapmış ve içerdekilerden 3 kişiyi yanımda götürücem demiş. bir laz bir kayserili birde kürdü dışarı çıkarmış, arkadaşları 3 kişinin öleceğine üzülürken laz dalıvermiş tekrar kahveye bir sevinç bir coşku derken sormuş kahvedekiler nasıl kurtuldun diye. laz uşağı demişki kahvedekilere; azrail 5 lira vermezsek bizi öldüreceğini söyledi bende verdim demiş. peki diğerleri neden vermedi diye sormuş kahvedekiler laz uşağı; kayserili pazarlık yapıyor 3 e düşerse vericek kürtte emrah yapmış devletten yardım bekliyor demiş.
(bkz: çağrıştım)
heddodepaso
1 ay önceki bursaspor maçında çıkan olaylardan sonra oynanan maçlarda hakemlerin kasten haklarını yediklerini ve tribünlerde siyasi sloganlar atılmasına federasyonun söz vermesine rağmen ceza kesmediğini iddia ederek, bu hafta oynanacak olan galatasaray maçına çıkmayacaklarını açıklamış spor kulübü. birilerinin talimatıyla bu işe giriştikleri son derece belli, zira başkanları çetin sümer konuşmalarında "sivil toplum kuruluşlarıyla beraber bu kararı aldık" ve "bu olaylar beni aşıyor" diyerek zaten baklayı ağzından kaçırıverdi.
civeng
14 mart 2010 istanbul b$b diyarbakırspor macında çıkan olaylar sebebi ile ard arda 2 olay çıkardıkları gerekçesi yüzünden küme dü$ürülmesi ihtimali artan takım.
independence
futbol federasyonunun bugun verdigi karar ile bursaspor macindan 3-0 hukmen maglup ilan edildi. kume du$urulup du$urulmeyecegi ise yine futbol federasyonunun cuma gunu verecegi karar bagli. eger istanbul buyuk$ehir belediyesi maci ile de alakali olarak federasyon diyarbakir sporu hukmen maglup ilan ederse, ayni donem icerisinde iki kere hukmen maglup ilan edilen takimlara ait kural geregi ile diyarbakir spor kume du$ecek.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol