mehmet öz

0 /
seyhmerat
tum dunyanin tanidigi sayili turklerden biridir.profesor olmasina ve cok unlu olmasina ragmen son derece mutevazidir ne var ki maalesef kendi ulkesi icin calismamaktadir.
xerxes
zihnen, hissen, fikren ve ruhen yozlasmis unlu kalp cerrahi. amerika’da egitim gordugu icin bir sure sonra milli kimligini ve ruhunu kaybetmistir kendisi. amerika’da aldigi bilgi ve birikimi turkiye yararina asla kullanmamaktadir. verdigi sacma sapan konferanslarla, katildigi programlarla turk halkinin zihnini uyusturmaktadir bana gore. "gunde 5 avuc sebze yiyin" diyen bir doktorun boyle konusmasi ona kolay geliyor. "yemeklerden once biraz findik yiyin" demesi bana saka gibi geliyor. tamam sagligimizi korumak icin onun onerilerini dikkate alabilirim. ama kendisi biliyor mu turkiye’nin kisi basina dusen milli gelirini? bir kilo findigin ne kadar oldugunu kendisi biliyor mu acaba? cebinde parasi olmayan kisiler sagligini nasil koruyacak? bunu hic dusundu mu acaba? boyle sacma sapan "sagligimizi koruma" onerilerinde bulunmasi bana yuzeysel geliyor, hic samimi bulmuyorum kendisini. zaten konusma tarzi da tuhaflasmis. amerikan ingilizcesi aksani tuhaf bir turkcesi var. kendisinin zaman zaman turkiye’ye gelis amaci zannedersem kendi icadi olan ve kalbe takilan stent cihazini pazarlamaktir. cunku oyle gozukuyor. boyle doktorlardan turkiye’ye asla hayir gelmez. ama saglik konusundaki onerilerini isteyen dinler, istemeyen dinlemez, karar sizin...
katip yaz kizim
dunyanin en unlu kalp doktoru mehmet öz`ün arabasi bozulmus,
arabasini tamire goturmus.tamirci arabasinin kaputunu acmis
ve mehmet öz`e donerek:
size bir sey soracagim.nerede ise ben ve siz ayni
isleri yapiyoruz.
mesela ben simdi itina ile kaputu acacagim bir bakista
problemin nerede oldugunu anlayacagim, kapakciklari temizleyecegim,
gerekirse kablolari, motor yagini degistirecegim, hatta cok
gerekli ise motoru cikarip yerine yenisini takacagim. soylesenize nasil
oluyorda siz milyon dolarlar kazaniyorsunuz ama ben metelige kursun
atiyorum?
bunu uzerine mehmet öz tamircinin kulagina egilmis
ve soyle demis:
bunlarin hepsini motor calisiyorken yapmayi
denesene !!!

forlindon
mehmet öz, türk doktor.kalp damar cerrahıdır. abd’de pek çok televizyon programına katılmıştır. columbia üniversitesi’nde profesördür.
harvard universitesi’nden mezun olan mehmet öz, 1960 new york, delaware doğumlu. kliniksel uzmanlık alanları; minimally invasive heart surgery, cardiothoracic surgery, mitral and aortic valve surgery, adult cardiac transplantation, mechanical heart assistance ve coronary by bass and aneurysm surgery şeklinde tanımlanan mehmet öz, minimally invasive cardiac surgery, complementary medicine, healthcare outcomes analysis ve heart replacement araştırma alanlarında araştırmalarda bulundu. aldığı şeref ve ödüllerin listesi ise şöyle; hippocrates magazin dergisi tarafından “ yılın doktoru, halthy living magazin dergisi tarafından “milenyum’un iyileştiricisi”, new york magazin dergisi tarafından “yılın en iyi doktoru”, world economic forum tarafından“yarının küresel lideri” seçildi. aynı zamanda 1996 yılında “yılın türk-amerikalısı” şerefine layık görüldü. adı “castle connolly almanağı”na da geçen mehmet öz, birçok ödülün de sahibi.
“for healing from the heart” kitabı ile “books for a better america award”’a değer görüldü. robert e. gross araştırma bursuna hak kazandı.( aats, 1994-96) “ american society of laser medicine and surgery” araştırma ödülü’nün de sahibi olan mehmet öz, columbia universite doktorlar ve cerrahlar fakültesi’nin “ blake more research” ödülü’nü de aldı.birçok profesyonel dernek ve kuruluşa üye olan dr. mehmet öz, american board of thoracic surgery,(2004) ve american board of surgery (1992)’nin yönetim kurulu’ndadır.
kendisi gibi doktor olan lisa öz ile evli olan mehmet öz, dört çocuk babasıdır. dr. mehmet öz, halen columbia universitesi tıp merkezi kardiyoloji direktörlüğü’nün yanı sıra columbia üniversitesi doktorlar ve cerrahlar fakültesi’nde, cerrah olarak mesleğine devam ettirmektedir.

puppeeter
deprem kusu gibi bir cerahtir lakin kendileri depremi degil yazin geldigini haber verir topluma.malum küresel isinma falan ne zaman yaz ne zaman kis belli degil.ama korkmayiniz ki mehmet öz radyo,gazate ve televizyonlarda yararli bilgilerini insanlikla paylasiyor hemen haniminiza yazin geldigi müjdesini gönul rahatligi bahar ferahliyla verebilirsiniz akabinde yazlik esyalar istiflendigi yerden cikarilir.deniz,kum,günes,mehmet öz....
senko
olayı cerrahlığı, insanlığa yardımı aşmış para düşkünü bişi olmuştur. kitaplar çıkartıp, kendi programını yapıp, her fırsatta kendi reklamını yapması bunun açık göstergesidir.
gerçi sağlığın da sadece para ile alınabildiği dünyada pek de şaşırmamak lazım bu olaya.
independence
sen kalk insanlara onca sene saglikli ya$ayabilmeleri adina her turlu destegi ver telkinde bulun, sonra kendin kanser ol.

mehmet oz’de cok yuksek ihtimalle kansere rastlanmi$. sakinan goze cop batiyor her daim bu dunyada.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol