anayasa

0 /
j lo
kisi hak ve ozgurluklerinin guvence altina alan siyasi iktidari sinirlayan kanunlarin olusturdugu temel vasita.
seyhmerat
demokrasinin olmazsa olmazlarindandir..bir ulkede yasayan her bireyin ve ulkenin genelinin guvenligini ve haklarini guvence altina alir..
seyhmerat
devletin şeklini, işleyiş organlarını, iktidarın nasıl el değiştirdiğini ve temel hak ve hürriyetleri düzenleyen hukuk kuralları bütünüdür.
heyyou
devlette çıkan hertürlü yasa,tüzük,yönetmelik vb. kanunların ve devletçe yapılan tüm işlemlerin tabi olduğu ve kendi içinde belirttiği ilkelere aykırı olmamasını kendi maddeleriyle düzenleyen en üst kanun.
lost kidy
serviste yoruncu bir günün ardından hukuk ögrencisi arkadaslarının heyecanla sınavı hakkında konup,konusurken gaza geldigi,gaza gelip seslerini yükselttikleri,seslerini yükselttikce beynimi uyuşturdukları ders.bide anayasa yasası diye bir ders daha varmıs sanırsam!!
nihilist
su anda kullandıgımızı halk, askerlerin basında durdugu sandıklara atılan seffaf oylar ile onaylamıstır 1982de, aynı anayasa ile kenan evren cumhurbaskanı olmustur...
zipaydirmen
çoğunluğun, milletin vekillerinin, hukukçuların ve cümle atatürkçülerin yapamadığını yapacak olan ata türk’ün bu yıllara miras bıraktığı güncel zaman itibariyle insandan daha güçlü olan tehlikeyi çıktığı yere sokmasını dilediğimiz kitap.

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol