oasis

0 /
amygdala
go let it out ve ozellikle wonderwall sarkisi dinlenesidir.zamaninda suede ile buyuk bir rekabete girdigi soylenir bu grubun ama ne derece dogrudur o ayri bi konudur.
gallagher
oasis,1992 yilinda noel ve liam gallagher kardesler tarafindan ingiltere’nin manchester sehrinde kurulmustur. ilk kayitlarini amator olarak 1992 yilinda yapsalar da, ilk profesyonel isleri 1994 yilinda cikan definitely maybe albumu olmustur. grup, ingilitere’nin gundemine bomba gibi oturmus ve bazi muzik elestirmenleri tarafindan, "beatles’dan bile daha iyi" gibi olumlu yorumlar almistir.brit pop’un doruk noktasina ulastigi yillarda,blur ile buyuk bir yarisa girmislerdir ve kanimca blur’u cok geride birakmislardir.son yillarda bir duraklama donemi icinde gibi gozukseler de, 2005 yazinda cikardiklari "don’t believe the truth" albumu ile birlikte suskunluklarini bozmuslardir.seveninden cok sevmeyeni olduguna dair rivayetler vardir fakat, 1999 yilindaki avrupa turnelerinde ortalama 70.000 kisiye calmislardir.her ne kadar elestirilseler ve buyuk bir kesim tarafindan sevilmeseler de,11 senedir yaptiklari 200’e yakin sarki ve live forever , don’t look back in anger , champagne supernova gibi unutulmayacak eserleriyle kanimca dunyanin en iyi gruplari arasinda yerlerini coktan almislardir.
independence
bodrum merkezden anayola cikildiginda kar$iniza cikan, icerisinde ne satildigini hala bilemedigim ali$veri$ merkezi.ben gordugumde yapim a$amasindaydi sanirim belki de o yuzden bilmiyorum icerisinde ne satiliyor.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol