türkiye de son günlerde artan terör olayları

independence
dikkatinizi cekmi$tir, son gunlerde ozellikle dogu illerinde hizla arti$ gosteren bir teror var. karakollara saldirilar, aile ile birlikte ak$am arabasinda evine giden bir astsubaya uzun namlulu silahlarla yapilan saldiri ve daha neler neler.

ozellikle kürt açılımı ardindan ba$layan bu teror olaylarina pek cok ki$i "pkk kurtlerin haklarinin verilmesinden yana memnun degil, bu yuzden bu saldirilari duzenliyor" gozu ile bakabilir, kimi noktalarda da hakli olabilirler ancak teror bu acilimdan once de vardi, azalmi$ti belki ama vardi. akp’nin iktidara gelmesinden hemen sonra arti$ gosterdi teror olaylari, dikkat edin.

sifirlanan sanayile$me, yine sifira yakinla$an kalkinma, ihracat ve ithalat anlamindaki buyuk gerileme, global ekonomik krize yaftalanan ekonomik gerileme, artan enflasyon rakamlari, i$sizligin cumhuriyet tarihindeki en yuksek rakama ula$masi ve daha neler neler.

evet teror artti, her gun yeni $ehitler veriliyor topraga ama sebepleri ile alakali kimsenin agzindan cit cikmiyor. varsa yoksa "terorle mucadelemiz sonuna kadar devam edecektir" cumlesi. sanirim bu cumle de bir slogan halini aldi, tipki "$ehitler olmez vatan bolunmez" turu cumleler gibi. halka verilen gaz bu cumlelerin iceriginde gizli. zaten vatanperver olan halkimiz, bir de yetkililerden bu cumleleri i$itince "devlet sagolsun" diyor ba$ka bir $ey demiyor.

tamam devlet sagolsun o apayri bir konu ama artan teror olaylarinin sebebi nedir, bunu goz onunde bulundurmak lazim. sadece "terore kar$i mucadelemiz sonuna kadar devam edecek" cumleleri ile teror ne biter ne sonlanir. keza askeri mucadele ile de teror ne biter ne de sonlanir.

terorun sonlanmasi icin kimi oneriler var minik kapasiteli beynimde, ne derece dogrudur bilinmez ama soylemekten de kimseye bir zarar gelmez. populist cozum onerileri gibi gelebilir ama her populist soylem de kotu degildir.

sanayile$meye hiz ver, vatanda$in sesini duy, meramini anlatmak isteyene "anani da al git buradan" deme, kulhanbeyligi yapma, bir yerde konu$ma yaparken "benim asli gorevim ulkemi pazarlamaktir" deme, pazarlattirmazlar adama. meydanlarin sesini dinle, 1 mayis emekcilerinin meydanlarda ki haykiri$larina kulak ver, kula kulluk etme amerika’nin uvey karde$i olma, kafanda bir plan ya da degi$iklik varsa once bunu halka hazmettir, ani degi$ikliklerden kacin. borsayi sikleme, o iner cikar, ulke ekonomisini borsanin ini$ ve ciki$larindan yatin etmeye cali$maktan vazgec, obama osursa du$er o borsa, kendini ona endexleme. i$ bul vatanda$ina, ekonomik ozgurlugunu kazanmasina yardimci ol, turizme onem ver, turistlerin tecavuze ugrayip oldurulmesine engel ol. meclisteki her partiyi muattap al, o partiler halk tarafindan secildi, muattap almamak gibi bir luksun yok. sozde kurt acilimi adi altinda pkk’li teroristlerin ulkeye giri$ yapip hemen saliverilmelerine olanak saglama, onlarin bayram havasinda kar$ilanmalarina mani ol. her $eyden otesi akilli ol.

ha bir de ulkenin ikinci cumhurba$kani ile alakali hitler benzetmesi yapma, cok ayip. biliyoruz ayiplara ali$kinsindir sen ama biz degiliz, yapma boyle.
gerzekparatoneri
allah belalarını versin diyerek söze başlamak istiyorum...

zira son günlerde yine yemi önünden alınmış köpek gibi kudurdular, saldırmaya başladılar. suskunluk, durgunluk, açılım masalı falan derken zombi gibi dirildiler yine. dış mihraklardan aldıkları gazla durulacak gibi de görünmüyorlar. nazımiye’de bastıkları karakolu dalga geçer gibi ertesi gün arayıp ’yine geleceğiz’ diyecek kadar ele aldılar hayvanlığı...

’ölürsek vatan sağolsun’ diyecek kadar cesur insanların şerefsizce öldürülmesini kaldırmıyor içim artık. bir şey yapmalı... yıllardır yapılamayan o şey artık yapılmalı. yeter artık bunca kan, bunca acı.

bir tarafta vatan topraklarını kanıyla sulayan onca insan, diğer tarafta açılım safsatasıyla, gerekirse kanla sulanmış o toprakları vermeye razı bir başbakan...

uyan ey çelişkiler içinde boğulan ülkemin gözü açılmamış insanı. açılım deyip, askerine kurşun sıkan eli kanlı domuzları güllerle karşılıyorlar ülkende! ’gelin diyorlar, anlaşırız elbet!...’

anla artık ey insan demeye dilimin varmadığı, dağda domuz bile olamayan vatan haini! bu vatan senin, benim... memleketinden kalkıp istanbul’a göç etmiyor musun sen? ekmeğini orada yemiyor musun? sana kim 2. sınıf insan muamelesi yapıyor ulan allahsız? dilini bile konuşturmuyorlar mı? öyleyse nedir bu boşa isyanın? nedir ülke içinde ülke kurmaya çalışmak gibi saçmasapan isteğin? beni sana, seni bana düşürüyorlar! bizi birbirimize vurduruyorlar. onca şeye basan kafan buna da bassın, in o dağdan kitapsız! kefene bile sarılamıyor leşin!

hep tutturmuş bizi yok saydınız diyorlar bir de, yıllarca görmediniz bizi diyorlar! oysa yıllarca gelen her türlü yardımı geri tepen yine kendileri. öğretmeni, doktoru vuran yine kendileri. gündüzleri çarşıda esnaflık, geceleri dağda şerefsizlik yapan yine kendileri. her türlü haksızken hangi hakkını aramaya çalışıyor bunlar?

tecilimi bozdurup askere gitmek gibi bir şansım olsaydı, bir dakika bile durmazdım!...

allah belalarını versin diyerek sözümü bitiriyorum...

orqn
şöyle trajik bir durum var ortada;bu başlığı ilk gördüğümde hangi tarihte açıldığını kestiremedim ben.yani bugün de açılmış olabilirdi,1 sene önce de,2 sene önce de..hatta sözlüğün ilk gününde bile böyle bir başlık açılabilirdi.daha da abartalım;sözlüğün ömrü yetseydi eğer 10 sene önce bile açılmış olabilirdi bu başlık.demekki tarihler değişse de,sözlükte yazılanlar her gün farklı farklı şeyler de olsa aslında bazı şeyler hiç değişmiyor.
independence
tsk’nin bugun yaptigi basini bilgilendirme toplantisinda soyledigine gore teror olaylari daha da artarak devam edecek;

http://haber.mynet.com/detay/guncel/tskdan-sok-tespit-teror-saldirilari-artacak/517337
isyankarmuhabir
orgutun sadece turkiyede degil yurt disinda da sıkıştırılmasının sonucudur. soyleki, iran gecen ay baslarinda baslattigi operasyonlarla pjak a agır darbeler vurmaya devam etmektedir. ayrica avrupa da yurutulen operasyonlar nedeniyle de orgute mali kaynak sıkıntısı bas gostermistir. iran kırsalında da, turkiye de de oldukca zayıf dusen orgut, kandilden aldiklari emir dogrultusunda bir kismi kandile geri cekilmeye baslamis bir kisim teroristte sinirdan sizmaya calisarak turkiye ye girmeyi denemistir. kandil deki elebaşilardan karayilan ve imralidaki teroristbasinin avukatlari araciligi ile ayri ayri yaptıklari aciklamalarla kck operasyonlarını bahane ederek sehirlerde eylem hazirliklarini başlatacaklarini dile getirmislerdi. son gunlerde mersin basta olmak uzere duzenledikleri saldirilar tamamen sansasyonel amaclidir, orgut zayıf dusmedigini ispatlama cabasindadir. bu dogrultuda da mutlaka sehirlerde eylem yapmak isteyecektir.

not:
benımkı sadece ongoru-yorum umarım bekledigim gibi olmaz.
genede etrafınızda paralize olmus insanlar gorurseniz uzaklasmanızda fayda var bence.
ozee
barzani’nin türkiye’ye gelmesi, ortadoğudaki yakın gelişmeler, şehir içi kck yapılanma- dağdaki kadro çatışması, iran’ın pjak’a darbeleri, tsk’ya yapılan sistemli yıpratma çabaları, hükümetin iktidarı koruma sevdasına ritimsiz danslarıyla doğrudan veya dolaylı ilişkilendirilebilecek olaylardır.
delirtmeyinlanbeni
sözlük açıldığından bu yana, hangi senenin hangi günü açılmış olursa olsun tarihine bakılıp şaşırılmayacak başlık. zira türkiye’de terör olayları son on senedir hız kesmeden artmakta..
independence
dun ya$anan ve 11 $ehit vermemizle sonuclanan eylemle iyice ayyuka cikti bu durum. 11 $ehit ne demek ya, 11 ana baba evladi, 11 cocuk denilecek ya$ta delikanli. dun topraga basiyorlardi, bugun topragin altina girmek uzere yolcu edildiler. büyük aci.

kimisi artan bu teror olaylarini akp iktidarini ve dolayisi ile demokratik acilim paketini gozden du$urmek ve mumkunse erken bir secimle iktidari degi$tirmek adina yapildigini soyuyor. kimisi de abdullah ocalan’in en azindan bir ev hapsine terfisi icin gercekle$tirildigi iddiasinda. amaci ne olursa olsun zerre sikimde degil, degil miki 11 can yitip gitmi$ bu topraklardan henuz cocuk denilecek ya$larda, degil miki hic tanimadigim ve belki de asla tanimayacagim insanlar sen ben o rahat etsin diye kanlarini akitmi$lar bu topraklara, gerisi masal gerisi hikaye. tutun abdullah ocalan’in ba$ini $imdi oynayin durun, onca sene baktiniz adama bizim vergilerimizle, kanka olmu$sunuzdur artik, gidin icazet alin bundan sonra "agam $urada bir devriye atacaktik ama mahsuru var midir?" diye, yaki$ir size.

kimiler doguda ya$anan olaylara sava$ diyorlar ya hani, siktirsinler ordan orospu cocuklari. sava$in bir onuru vardir, bir amaci vardir. sava$larda sivillere mermi sıkılmaz. sava$lar cephelerde yapilir, yuzyuze. pusuya yatan asker bile pusuya du$urdugu du$manina once bagirir, yuzunu kendinden taraf cevirir sonra ate$ eder. du$man orada asker gibi ölür, bir amac ugruna ölür, ya vataninin topragini koruyordur ya da vatanina gelebilecek tehdidi daha gelmeden bertaraf etme pe$indedir.

e sen neyin pe$indesin be orospu cocugu? sen neyin pe$indesin ki daha 20 ya$inda gencecik bir kizi olduruyorsun balkonunda hava almaya ciktigi zaman? sen neyin pe$indesin ki hicbir $ey elde edemeyecegini bile bile eline ne gecerse firlatiyorsun kendi topraklarini korumak uzere nobette duran askere? lan olm bu nasil bir beyin yikamadir ki kendinden hak iddia edip insan oldurebiliyorsun, hem de daha gencecik fidanlari? bu nasil bir kahpeliktir ya, hangi evrende boyle bir hareketin hakli tanimi olabilir ki, var mi cidden oyle bir dunya?

komutanlar cikmi$ bugun cenaze toreninde konu$uyorlar, aslan $ehitlerimiz bidi bidi bidi.. ba$bakan ha keza aliyor mikrofonu eline aziz $ehitlerimiz bidi bidi bidi.. lan hayattayken tiksindi o delikanlilar konu$malarinizdan, bari tabutun icerisindeyken susun, ba$inizi egin onunuze, yediginiz boklarin sonucunda gencecik delikanlilari dort tarafi kapali ah$ap bir kutunun icerisine cansiz $ekilde nasil koydurttugunuzu du$unun, susun. bari orada rahat etsin bu fidanlar, allaha$kina susun. $ehit cenazelerini bari siyasi arena haline getirmeyin ya, hic mi allahiniz yok sizin?

bak ben soyleyeyim mi sana terorun nasil bitecegini?

doguya i$ gotur, a$ gotur, insanlik gotur eger sende varsa insanlik, insanca ya$ama hakki tani insanlara zira bu hak onlara dogu$tan tanri tarafindan verilmi$ bir hak, ellerinden almak senin haddine degil. egitim gotur, de ki onlara "bak burasi benim oldugu kadar senin de vatanin". saygi duy onlara, insan olduklarini kabul et, "ben kürtüm" diyene "hayir sen türksün" deme, zorlama kendi kimliklerini bile bile yitirmeleri icin insanlari. bunlar trt $e$ acmakla, "kürt vatanda$im" $eklinde riyakar hitaplarla olmaz, once samimi ol, soylediklerine kendin inan ki ba$kalari da inansin. parti kapatmalari engelle, hadep kapanir dtp gelir, dtp kapanir bdp gelir, kanunu degi$tir, kanun koyucu sensin, adam gibi kanunlar koy.

insanca ya$ama hakki tani insanlara, ta$ atan lastik yakan cocuklara lastikleri topladiklari icin 1 er lira vermekle olmaz bu i$ler, 1 er liraya muhtac olmamalarini sagla.

insan olduklarini hatirlat onlara, sen de insan ol once, gerisi nasil olsa gelir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol