türkiye de son günlerde artan terör olayları

independence
dikkatinizi cekmi$tir, son gunlerde ozellikle dogu illerinde hizla arti$ gosteren bir teror var. karakollara saldirilar, aile ile birlikte ak$am arabasinda evine giden bir astsubaya uzun namlulu silahlarla yapilan saldiri ve daha neler neler.

ozellikle kürt açılımı ardindan ba$layan bu teror olaylarina pek cok ki$i "pkk kurtlerin haklarinin verilmesinden yana memnun degil, bu yuzden bu saldirilari duzenliyor" gozu ile bakabilir, kimi noktalarda da hakli olabilirler ancak teror bu acilimdan once de vardi, azalmi$ti belki ama vardi. akp’nin iktidara gelmesinden hemen sonra arti$ gosterdi teror olaylari, dikkat edin.

sifirlanan sanayile$me, yine sifira yakinla$an kalkinma, ihracat ve ithalat anlamindaki buyuk gerileme, global ekonomik krize yaftalanan ekonomik gerileme, artan enflasyon rakamlari, i$sizligin cumhuriyet tarihindeki en yuksek rakama ula$masi ve daha neler neler.

evet teror artti, her gun yeni $ehitler veriliyor topraga ama sebepleri ile alakali kimsenin agzindan cit cikmiyor. varsa yoksa "terorle mucadelemiz sonuna kadar devam edecektir" cumlesi. sanirim bu cumle de bir slogan halini aldi, tipki "$ehitler olmez vatan bolunmez" turu cumleler gibi. halka verilen gaz bu cumlelerin iceriginde gizli. zaten vatanperver olan halkimiz, bir de yetkililerden bu cumleleri i$itince "devlet sagolsun" diyor ba$ka bir $ey demiyor.

tamam devlet sagolsun o apayri bir konu ama artan teror olaylarinin sebebi nedir, bunu goz onunde bulundurmak lazim. sadece "terore kar$i mucadelemiz sonuna kadar devam edecek" cumleleri ile teror ne biter ne sonlanir. keza askeri mucadele ile de teror ne biter ne de sonlanir.

terorun sonlanmasi icin kimi oneriler var minik kapasiteli beynimde, ne derece dogrudur bilinmez ama soylemekten de kimseye bir zarar gelmez. populist cozum onerileri gibi gelebilir ama her populist soylem de kotu degildir.

sanayile$meye hiz ver, vatanda$in sesini duy, meramini anlatmak isteyene "anani da al git buradan" deme, kulhanbeyligi yapma, bir yerde konu$ma yaparken "benim asli gorevim ulkemi pazarlamaktir" deme, pazarlattirmazlar adama. meydanlarin sesini dinle, 1 mayis emekcilerinin meydanlarda ki haykiri$larina kulak ver, kula kulluk etme amerika’nin uvey karde$i olma, kafanda bir plan ya da degi$iklik varsa once bunu halka hazmettir, ani degi$ikliklerden kacin. borsayi sikleme, o iner cikar, ulke ekonomisini borsanin ini$ ve ciki$larindan yatin etmeye cali$maktan vazgec, obama osursa du$er o borsa, kendini ona endexleme. i$ bul vatanda$ina, ekonomik ozgurlugunu kazanmasina yardimci ol, turizme onem ver, turistlerin tecavuze ugrayip oldurulmesine engel ol. meclisteki her partiyi muattap al, o partiler halk tarafindan secildi, muattap almamak gibi bir luksun yok. sozde kurt acilimi adi altinda pkk’li teroristlerin ulkeye giri$ yapip hemen saliverilmelerine olanak saglama, onlarin bayram havasinda kar$ilanmalarina mani ol. her $eyden otesi akilli ol.

ha bir de ulkenin ikinci cumhurba$kani ile alakali hitler benzetmesi yapma, cok ayip. biliyoruz ayiplara ali$kinsindir sen ama biz degiliz, yapma boyle.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol