bob ross

darth sidious
trt2 de manzara resimleri yapan afro sacli sempatik amca. sanirim yakin zamanda hakkin rahmetine kavustu.cok severim aslen kendisini.muthis guzel resimler yapar. her daim yaptigi resimlerin sanatsalligi tartisilsa da sanat elestirmeni olmadigimdan belki severim.
webgum
resim sevinci isimli programdaki rahmetli bonus amca. okadar guzel anlatir ki, insan eline firca alirsa aynisini yapabilecem sanir.
-suraya neseli calilar koyalimmmm
-eveeeeeeeeet burada yasiyorlarr
-siz bu calilardan istediginiz yere koyabilirsiniz.
-simdi tam ortaya olmus bir agac koyalim.
-isteeee tam orayaaaaaa
ithilquessir
resmin hammalligini yapan hobi ressami. yaptigi seylerin "resim" olduguna inanmamak gerekir, bir sanat degeri tasimazlar, ama eglenceli, kisa surede, hos bir anlatim ve inceden katolik propagandasiyla suren dunyaca unlu bir programi vardir.
benim ya
resim yaptigi sirada ilginc bir sekilde duyunca bir huzur buldugum inanilmaz huzurla resmi nasil yaptigini anlatan güzel insan.

"..genis fircagi yumsak darbelerle kullanin sanki bir kelebegin kanat cirpisi gibi evet. gökyüzünü biraz daha acalim, birkac bulut suraya biraz titanyum beyazi belki biraz mavi..."

repliginin sahibi gönul insani.
walide sultan
rahmetli "bob ross" usta, guzel sanatlar akademisyenleri tarafindan ressam olarak bile kabul edilmezdi. onu "$ip$akci ressam " kimligi altinda, doku, detail konularinda ve her tur resim teknigiyle ilgili konuda cok yetersiz bulurlardi. hatta programlarinin ogrenciler tarafindan seyredilmesini dahi istemezlerdi.
oysa o hala,degerli ve benzersiz bir ekoldur.
resim a$kiyla yanmayan, bu ukdeyi icinde ta$imayan ki$iler bile onun programlarini seyredip boyle bir ukdenin pe$inde ko$mu$lardir.
sorarim hangi ressamin, insanliga bu tarz bir faidesi olmu$tur?

namaz kilan ateist
çok yetenekli, resime gerçekten değer veren, evinde bolca hayvan bulunduran ve bazen onları programa getiren, top sakallı, bonus saçlı, bana resmi sevdiren saygı duyulası sanat dehası şahsiyet.
stscan
15 dakikada harikalar yaratan ama buna rağmen türkiye’deki resim hocalarına bir türlü yaranamayan gerçek yetenek.hele bizim lisedeki resim hocamız bu konuda tam bi ağlaktı.az silmedim gözyaşlarını.her programda aynı gömleği giymesiyse ayrı bi tartışma konusu olmuştur...
lol
yaptığına sanat demediğim,bir türlü ısınamadığım insan.stscan buna katılmasa da gerçekler böyle.bob ross’un yaptığını,emek harcayan herkes yapabilir bence!
redjurist
lol ve stscanın iki zıt fikir ileri sürdükleri ressam.
her izleyişimde yaptığı alakasız fırça darbeleriyle bana her seferinde "aha bu sefer zıçtı, hayatta toparlayamaz bu resmi" dedirten fakat nasıl yaptığına anlam veremediğim ilginç fırça darbeleriyle o saçma sekli olağan üstü doğa manzarısına çevirerek benim dumur olmama sebep olan, bence dahi sayılabilecek ressam.
van ness
seneler evvel ölen kıvırcık saçlı, güzelim resmin ortasına siyah kalın bir çizgi çekerken "hah işte içine sıçtı güzelim resmin" derken ortaya manyak birşeyler çıkaran, aslında tek amacı insanlara resmi sevdirmek olan şahıs.
westkhan
mükemmel sanatçı küçükken onun programlarını izlerken sanki yaptıgı resimlere giderdim inanıyorumki 20 30yaş grubu insanların bir çocgu haftasonları onu zileyerek büyümüşlerdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol