kpss 2010

0 /
bilgediojen
kpss 2010 (kamu personel secme sinavi)lisans mezunları için 10-11 temmuz 2010‘da, ortaogretim ve ön lisans mezunları icin 26 eylül 2010 tarihlerinde kpss yapılacaktir.http://www.osym.gov.tr
esrakesh
sınavın ilk 2 oturumu bugun gerçekleşmiştir. yarın sabah ve öğlen olan oturumlar da tamamlandıktan sonra bu sene de bu illetten kurtulmuş olacaktır türk halkı.
independence
feci kopya iddialari var bu sinav ile alakali. oyle ki gecen sene 1 tek soru bile yanitlayamayan kimi ki$iler bu sinavda 120 sorunun hepsini dogru cevaplami$lar.

320 ki$i sinavda tum sorulari eksiksiz cevaplami$ ama ilginc bir manzara goze carpiyor sinav birincilerinde.

oncelikle birincilerin 20 ki$isi gecen sene 1 soru bile dogru cevaplayamami$ ama bu sene %100 luk ba$ari yakalami$, tebrik ederim.

yine bu 20 birincinin 4 tanesi kari koca ehehehe. cok yogun cali$mi$ olmalilar, yine tebrik ederim.

kalan 12 ki$i ise akraba. sadece akraba degiller ama, ayni zamanda ayni evde kaldiklari da gozden kacirilmamali. yine ustun bir cali$manin sonucu olsa gerek bu ba$ari, yerim.

nihayetinde sinavda 320 %100 ba$arili ki$inin en az 20 si zan altinda. bu durum da kopya iddialarini deh$et derecede guclendiriyor. milli egitimden yapilan aciklamaya gore atamalar sonuclara gore yapilacak zira henuz kanitlanmami$ iddialara gore sinavi iptal edip atamalari gercekle$tirmemek hukuk devletine aykiri bir durum, ancak bir diger yandan konu ile alakali inceleme ba$latilmi$. eger kopya iddialari kanitlanirsa atamalar geri cekilebilecek.
epikuros
ünal yarımağan kpss sorularının sınavdan önce 3227 kişinin elinde gezdiğini tahmin ettiklerini açıklamış. durum kesinleşirse kopyacılar bir daha devlet hizmetinden yararlandırılmayacakmış. aman ne büyük ceza.
independence
yok ba$kanindan aciklama;

+ elimdeki verilere gore sinavin tumunun iptaline gerek yok.

nasil verilermi$ onlar ki sinavin yuzde kacinin iptal olabilecegine dair fikir veriyor sayin yok ba$kanina, lutfen aydinlatsin bizi.
daruga
tam bir rezalet olduğunun ortaya çıkmasından sonra arap saçına dönmüştür. soruların 3 bin kişiye gittiği tahmin ediliyor, kağıtlar yeniden okunuyor. şüphelilerin sınavı iptal edilecek. işin içinden çıkamayacağı belli olan yarımağan’ın istifa etmesi belki teselli olur.
isyankarmuhabir
iyice boka sarmıştır. ulan kopya cekmeyi bile beceremediniz, devlet içinde nasıl kadrolaşacaksınız dedirten komik hadise. maklube yemekten kafalarıda çalışmaz olmuş artık.
independence
halen bulunamadi iddialar gercek mi degil mi, gercekse kim yapti ve nasil yapti.

sirf bu iddialar sebebi ile ogretmen atamalari soru$turma sonlanana kadar durduruldu. bugun de savcinin talimati ile soru kitapciklarini hazirlayan ki$ilerin bulundugu yeri polis basti ve bu $ahislarin cep telefonlari ile bilgisayarlarina el konularak incelemeye alindi.

lan kopya cektiyseniz bile bu kadar bariz yapilir mi be salaklar.
independence
bir diger iddiaya gore konu ile alakali gozaltina alinan "baki s." isimli $ahis verdigi ifadesinde bir arkada$inin sorulari kendisine "sana bir hediye yolluyorum" diyerek mail ile ilettigini soylemi$.
epikuros
kopya iddiaları ösym’yi yıl sonuna kadar yapılacak olan 12 sınavı, soruları sızdırılmış olabilir diye henüz belli olmayan bir tarihe ertelemeye itmiştir. sorular silbaştan hazırlanacakmış. soruların değil kafaların değişmesi ve sorumluların cezasını bulması gerek.
independence
bu sinavdaki kopya olayina neden $a$irildigini $a$kinlikla izliyorum. cocuklugumuzdan beri buyuklerimiz bize cali$mayi ogutlemesi yerine kopya cekme sirlarini anlatmadi mi? kopyalarin kravatin icine yahut ceketin astarinin icine, kizlarin bacaklarina yazilmasi gerekliliklerini biz mi bulduk yoksa bize okul ile birlikte ogretilen ilk bilgiler bunlar miydi, bir hatirlasaniza? $imdi kalkmi$lar vay efendim kopya cekildi, vay efendim $oyle oldu boyle oldu.

$a$kinligin sebebi kopya cekilmesi degil yemin ederim, kopya cekenlerin acemilikleri sadece. hepimiz biliyoruz, her sinavda sinava girenlerin %30 undan daha fazlasi(cok iyimser bir tahmindi bu) kopya ceker, cekiyor, cekecektir ama bu kopya cekenler kpss 2010 daki kopya cekenler gibi dallamalik yapip e$egin amina su kacirmami$lardi, kimse de sesini cikartmadi, duzen yurudu gitti. kpss 2010 daki dallamalar %100 soru cozduler hatasiz ve bu sorulari cozenler ya evlilerdi ya ev arkada$lariydi, eh millet de "yuh artik" dedi ve konunun uzerine gitti.

onerim milli egitime degil, bundan sonra kopya cekecek olanlaradir. bir iki yanli$ yapin arkada$im, evliyseniz bile degi$ik sorularda bir iki hatali cevaplar verin, %100 ba$ari saglamayin da kimse uyanmasin.

(bkz: salak yemin ederim gerizekalı bu çocuk ya)
epikuros
1 doğrunun değil 1 yanlışın bile insanların hayatlarını değiştirdiği ve herkesin birbiriyle kaderine yarıştığı bir sınavla, ortaokulda sadece sınıf geçmek için girilen sınavları bir tutanların var olduğunu da göstermiştir bu sınav, kopya skandalıyla. ortaokulda kopyayla haldaş olan çocuklar bile üniversitede çan eğrisi sistemiyle karşılaşınca birbirine sırtını döner olmuştu. çünkü menfaatler çatışıyordur artık.

şimdi ilkokulda dahi durum değişmiştir. okul puanı eskisinden çok etkili olduğundan öğrenci kopya vermeyi bırak kopya çekeni yakaladığında ispiyonlar hale gelmiştir. ne dememiz gerekir bu organizasyonu düzenleyen zeki şahsiyete;
(bkz: aferin çok iyi düşünmüşsün)
independence
osym ba$kaninin son aciklamasi;

egitim bilimleri testinde sizma tespit edilirse sinav iptal edilebilir.

o test her neyse, digerlerinden daha buyuk bir onem ta$iyor anla$ilan.
esrakesh
kısmen iptal edilmiştir.

iptal edilen eğitim bilimleri sınavının ne zaman tekrarlanacağı önümüzdeki günlerde açıklanacakmış.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol