başbakanımız bizim için ikinci peygamber gibidir

independence
14 kasim 2009 tarihinde akp merkez ilce kongresi sirasinda, akp aydin il ba$kani ismail hakkı eser tarafindan yapilan konu$madan bir bolum.

akp aydin il ba$kani ismail hakki eser, ba$bakan recep tayyip erdogani "ikinci bir peygamber" olarak nitelendiriyor ve ba$bakana olan hayranligini bu $ekilde dile getiriyor.

ikinci bir peygamber.

bilindigi uzere hz muhammed, dunyaya gelen ve gelecek olan son peygamberdir. kutsal kitabimizda da bu durum acikca belirtilmi$tir. oysa yalakaligin $iddetinde sinir tanimayan kimi bireyler, ba$bakan tarafindan kimi gorevlere getirebilirler arzusu ile yanip tutu$urken ba$bakani neresinden yalasam diye du$unmu$ olacaklar ki boyle bir benzetmeyi uygun gormu$ler.

ha sonu ne oldu?

gun itibari ile akp aydin il ba$kani ismail hakki eser akp’den istifa etti ya da ettirildi. sozum ona ba$bakani yalayayim derken, yani dimyatta pirince giderken evdeki bulgurdan oldu.

gecmi$ olsun dileklerimle birlikte islami daha iyi incelemesini ve toplumun hassas oldugu konularda konu$urken daha adapli, daha terbiyeli ve daha az yalaka olmasini oneriyorum kendisine.
sipsi
neyseki başbakanımız son peygamberin muhammed olduğunu anlatmıştır da tüm türkiye rahatlamıştır. ’peygamber zinciri bitmiştir’ deyince ’haaa doğru ya nasıl da unuttum sağol başbakanım’ dedim, iyi bari...
alorarola
demokrasi nasıl bir tren ise, yaranmak için örnek gösterilecek durakların da iyi seçilmesi lazım.
evet artık zannediyorum ki trenin ahı tutmaya başladı.

siz kimsiniz ki tanrı’nın vekili gibi konuşma sıfatına nail olup da, peygamber kelimesini emellerinize araç olarak kullanabiliyorsunuz?

bu beyfendinin kendin pişir kendin ye tarzı bir uslubü olmuştur. fakat kendisi pişirdi, kendisi yenildi. öyle de garipler.

-şekercim bunların mutfak zihniyetleri de bozuk ki yedikleri böyle kendilerine de dokunuyor. kime ne yedirecekler dedirtir.

(bkz: hahhayt)

nickten yana sansim yok
* burada bir benzetme yapılmıştır. benzetmenin yönü anlaşılan o ki liderliktir. yâni başkabakan bir lider olduğu için liderlik vasfı olan peygambere benzetilmiştir.

* ve yine ses kaydından anlaşıldığı üzere gaza gelinip söylenmiş bir lâftır.

* peygambere benzetilmek tevazu gereği reddedilmelidir. başbakan da açıkça reddetti.

kısaca, bunu söyleyen kişinin amacı her ne kadar karşısındaki kişiyi yüceltici olsa ve kişinin gururunu okşayıcı olsa da kabul edilebilir bir tarafı yoktur. samimî hisleridir veya konuşmayı yaparken kullanacak başka bir kelime aklına gelmemiş olabilir bizi ilgilendirmez. sonuçta yapılan bir yanlışın karşılığı görüldü mü? istifa etmeye mecbur bırakılarak evet. konu şu noktadan sonra bence bitmiştir. fakat bir kaç gün daha su götürür bu konu zira boş konuşma heveslisi çok insan var.
alorarola
türkiye nüfusu’nun genç olması sebebiyle sırf siyaseti de karıştırarak kelimenin meali açısından gözler boyatmanın ta kendisidir dedirten cümleciktir. peygamber kelimesi kinaye’ye alınmıştır. bunlara ortak koşanlara yazıklar olsun.

-tuuuu kovala onları hasan.

ayol bunlar da peygamber sabrı yok ki, haşa sıfatları bulunsun?
-canım çaağır şu belediye yi de şu enkazı bi dümdüz etsin.
alorarola
allah tepenizden baktırtmasın sizi, minareler tepenize düşecek emi. dedirtesi cümleciktir.

dini imanı gevremişliğin örnekleri.

farkında olamadıkları dejenerasyon siyasetine örneklerdendir.
telsiz arkadasi
yıllardan beridir süregelen zihniyetin, yakın zamanda dile getirilmiş bir gerçeğidir. zaten biliniyordu bu adamların rte yi o şekilde gördükleri, niye bu cümleye bu kadar şaşırıldı onu anlayamadım. sadece biri kalkıp dile getirdi, o kadar...
alorarola
peygamber görülüyor ise #914451 entry i tıklar iseniz, gibi uygulamaların kaçınılmazlığı hiç de anormal değildir şeklinde söyleten/söyleni de olan yalakalıklardandır.
alorarola
nefes üstüne yapılan hesapların en gerçek örneklemelerindendir.

dünya yalan dünya dır altı üstü riyadır. ne kadar gerçekmiş dedirtir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol