return to castle wolfenstein

pier
kesinlikle bagımlılık yapan oyun.ilginc diyaloglara da sebeb olur.

yaklasık 1 bucuk saattir bolum gecilememistir..

+oarghhhh
+oaaarghhhhhhhhh
-hay a.k yine öldük
+oarrrrrrrrrrgh
+oarrrgh
-lan ölmüyo bunlar
+aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
+aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-aaa diyen agzını..
insomnia jim
hernekadar ikinci dunya savasinda geciyorsa da oyunun bizim dunyamizda gerceklesmedigi kesin zira butun oyun boyunca almanlarin deneyleri sonucu acayip hayvan insan zombie tanri vs vs seklinde tek hucreli canlilar gezinmektedir.
independence
bir alman’in 3 kur$unla sizin ise 78 kur$unla ancak olebildiginiz oyun.hayir almanlara killik ta hitler zamanindan ba$ladi biliyorum ama hitler sizin anotominizi nasil degi$tiriyorda 78 kur$unla ancak oluyorsunuz onu bilmiyorum i$te ben.ha o 78 kur$unda hot meal ya da cold meal yemediginiz yahut bir yerlerden armor bulamadiginiz takdirde ancak olduruyor.claire bennet misin be mubarek.
independence
oyunda mukemmel, mukemmel oldugu kadar da akla zarar bir bug var, ya da benim indirdigim bolum default olarak salak.

oynu oynuyorsunuz(cok ilginc degil mi?) ve ardindan bir yere geliyorsunuz.zorlandiginiz, bir kac kere olup olup dirildiginiz ama ona ragmen a$amadiginiz zor bir bolum.

lanet olsun!

o halde $oyle yapin.

oyunu oynarken rahatlikla gecebildiginiz yerlerden herhangi birinde once oyunu esc tu$una basarak onunuze cikan panelden save edin ve save ettiginiz bolume bir isim verin.(mesela hacimuttalipulkesme$eker)

sonra oyuna devam edin ve ba$iniza bela olan bolume degin ilerleyin.daha once de bu bolumde siklikla sictiginiz icin ba$iniza bela olabilecek durumun hangi ko$ullar altinda kar$iniza cikacagini biliyor olmalisiniz.i$te tam o ko$ula geldiginiz anda yeniden esc tu$una basin ve onunuze cikan panelden "load" kismini tiklayarak "hacimuttalipulkesme$eker" yazisinin uzerine gelin ve cift tiklayin.

tarananammm!

du$manlariniz ve olasi tum tehlikeler o saniye itibari ile dondu kaldi.normalde hemen load etmesi gerekirken bu oyunda load etmek yakla$ik 5 dakika suruyor.bu firsati iyi degerlendirin, onunuze cikan du$manlarin kafalarina birer mermi sikin alelacele ve durmadan ilerleyin.4 dakika sonra yeniden esc ye basarak oyunu bu sefer yeni bir isimle (mesela "marsdahayatyokdiyeninaminakoyim") $eklinde kaydedin ve sirtinizi yaslayarak oyunun "hacimuttalipulkesme$eker" bolumune donmesini bekleyin.ne de olsa 5 dakika once bu sekmeyi tiklayarak load yapmi$tiniz.

"hacimuttalipulkesme$eker" bolumu yeniden yuklendiginde bu sefer yeniden esc tu$u ile paneli acin ve "marsdahayatyokdiyeninaminakoyim" bolumune geri donmek icin load yapin.5 dakika sonra "marsdahayatyokdiyeninaminakoyim" bolumunde yani oyunu en son kaydettiginiz yerdesiniz.

"yok arkada$ ben aslanlar gibi gogsumu siper eder gene carpi$irim du$manlarla, kimin torunuyum ben?" turu anlamsiz ve gereksiz kahramanliklar yapacaksaniz da allah yardimciniz olsun, zira kimi bolumlerde inanilmaz zorla$iyor oyun.
retribution
yıl 2007... teknolojinin geldiği şu noktada, cep telefonlarımızın bir tuşu ilen koca bir şehri havaya uçuracak bir terör eylemine kumanda edebilecek durumda iken dijital veri depolama yöntemlerinin en eski "kılıfsız" yöntemi ile kaydedilmiş kaç oyun vardır ki hala insanlar saatlerce külüstür bir bilgisayarın başında aynı alman askerlerini ve alman yapımı her türlü püsürü öldürerek saatler geçirsin ve hatta bazen öldüremediği için bilgisayara geçirsin...
işte return to castle wolfensteinin ozel olmasının sebebi budur. kült oyunlardan vazgeçmeyen camiaların vakitlerinin en büyük katillerinden biri olmasının sebebi de budur. wolfenstein insanın kendine yakışan almanı bıçaklaması ve zombiyi stenle taramasıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol