kabala

uc nokta
eski misir ugrarliginda onemli yerleri olan buyuculerin ezoterik ogretileridir.
cin,tibet,misir ve en son hacli seferleriyle avrupaya tasinmistir.
floydian
kabala yahudilerin zevklerden arınıp dünyayı anlama ve kendilerini anlama ve insanın evrendeki pozisyonunu yerini anlamasıyla sonuçlandığını düşündükleri pratik bir çalışmadır ve başlangıç için geometri ve diyagram gibi konuları öğrenirler. her insan farklı olduğu için kabala teorik olarak çok anlatılabilecek birşey değildir, her insan kabaladaki amacına kendi çalışmasıyla ulaşır. kabalaya göre insan önce hırsla para, saygı ve iktidar için çalışır ve bir süre sonra bunların aslında değersiz olduğunu farkedip manevi konulara yönelir ve evren hakkında düşünmeye başlar. kabalacılara göre bu işle uğraşan ilk insanlar hz adem ve hz ibrahimdir. hz ibrahim yıldızları izleyip düşünürken ondan bu düşünceyi öğrenmek için öğrencisi olanlara yahudi denir. yani yahudi kavramı kabalacılara göre bir millet veya ırkı değil evreni anlama, maneviyata yönelme amacına ulaşmak için toplanan insanları temsil eder ve bu insanların olduğu her yer onlar için israildir.
pelagehatun
etimoloji bakımından "gelenek" anlamına gelmekte olan bir yahudi öğretisidir. . başlangıçta çok az sayıda sadece eğitilmiş kimselerin bildiği bu öğreti uzun yıllar sonra avrupa yahudiliğinde yaygın hale geldi.
betterthan
ibranice gelenek anlamına gelir. üç değişik okuma tekniği gematria ,notarikon ve temurah ile tevrat’ ı yorumlar. amaç tanrı, cin ve meleklerin gizli adlarına ulaşmaktır. bu adlara ulaşan kişi sonsuz bir yaratma ve yok etme gücüne sahip olur.ortaçağ boyunca yazılmış iki kabala kitabı vardır. bunlar sefer yetsirah ve sefer hazzohar dır.
kabala kuramına göre evren on adet sefirot tan oluşur. sırasıyla:
1-keter
2-hokmah
3-binah
4-hesed
5-geburah
6-tiseret
7-nezah
8-hod
9-yesod
10-malkut

futurelover
öncelikle din değildir.bir öğretidir.büyüyle ilgili olduğu söylemleri külliyen yalandır.kişinin proaktif bir yaşam sürmesini,ışığı bulmasını amaçlar.
şimdi biraz da magazin...hande yener’in kabala’yla ilgilendiği de bence yalandır.kola kırmızı ip takmakla olmaz zaten o iş.kırmızı ip şeytan gözünden,kem gözden korur.sol kola 7 düğüm atılarak takılır,ipi sevdiğiniz biri takar ve ben porat duasını okursa şeytan gözünden korunursunuz.ayrıca ebru gündeş’in ’’sağ’’ bileğindeki kırmızı ipin madonna’yla bir ilgisi yoktur.madonna neredeyse 10 yıldır kabala’yla ilgilenen ve hayatına da bu şekilde yön veren birisi.britney’e gelince o ilk oğluna hamileyken ipini kesmiştir.
var olan tek alan
kökünün hz. ibrahim’ e kadar gittiği söylenen musevi mistizmi. tüm mistik öğretilerde olduğu gibi çalışma sahasını insan mevcutiyetinin hakikatleri oluşturur.

yüzyıllar boyunca kabalistler arasında ağızdan ağza geçmiş, her kabalist öğretiye kendinden bir şeyler katarak günümüzde aktarılan haline geitrmiştir. ispanya’ da ibn gabirol isimli bir filozof gizli ve sözlü olan öğretileri bir araya getirmiş, öğreti zohar ( ışığın yolu ) adlı bir kitap ile gün ışığına çıkmıştır. kabala öğretisinin aktarılması ile ilgili ilk sistematik çalışmaları, ispanyadaki müslüman sufilerin tasavvuf felsefesinden etkilenen, bir dini mahkeme hakimi ibn paquda yapmıştır.

kabala öğretisinde, ibrani alfabesinin biçim ve sesleri, gerçekliğin öğeleri olarak kabul edilir. musevi mistiklerine göre ibranice ifade ettiği anlamları fiziksel olarak açıklar: 3 öncü harf vardır; alef ( hava ), mem ( su ) ve şin ( ateş ), bütün potansiyel elementleri içerir. onları izleyen 12 basit harf ise evreni ayakta tutan kutsal enerji için bir kanal görevi görür. kabalada harfler ile gösterilen sözcüklerin değil, harflerin önce geldiğine, harflerin tanrı’nın araçları olduğuna inanılır. bunun sonucu olarak da kabalistler kutsal kitaplerını bir şifre olarak ele alıp, onu bu gözle incelemektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol