telefon faturası

0 /
independence
bu ay yapmi$ oldugum goru$melerin gelecek tutarini du$undugumde kara kara du$unduren fakat faturanin meblagsini ogrendigimde telekom ile aramda sicacik bir ili$ki ba$lamasina sebep veren fatura turudur ayni zamanda.
independence
deli gibi konu$tuktan sonra 65 milyon ile kurtuldugumu zannettigim fakat ote yandan telekomdaki abilerin daha yuklu bir miktari onumuzdeki ay dayayacaklarini du$undurten kagit parcasi.
expert3
65 milyon ile kurtulan kisi icin sansli denebilecek benim turkcell ile 3 yil once 130 milyon gibi bir rakamdam mahkemelik oldugum ve bu surenin faizi ile birlikde 285 milyon odedigim, o gunden sonra asla ve asla fatura gormek istemedigim hodo.
oceanblue
kredi karti veya banka hesabindan cekilecek para ile yani otomatik odeme ile yaptiginizda miktarini farketmekte gucluk cektiginiz faturadir.
pariscombo
her ay insanin iki ayagini bir pabuca sokan ve her defasinda "bu ay fazla konusmamaliyim" karari aldirtan ama uygulanamadigindan yine cildirtan faturadir.
deathless
bir milyar altmis dokuz milyon gibi bi rakami gordugum bu yuzden turkcell in first class musteri sinifina sokarak acimizi hafiflettigi durum.
urban f
son zamlardan -pardon telekom onlara indirim demişti di mi - sonra ev telefonlarında bile çevremde kime sorsam en az 30 liralık ödeme gerektiren bilumum tarifeli ödeme emirleridir ,sinir harbidir,kaz yerine konulmaktır,cem yılmaz a verilen paraların kaynağıdır...
independence
pek cok insanin haberinin bile olmadigi ek odemelerle dolu faturadir.

kisaca aciklayalim;

ay boyunca yaptiginiz goru$me ucretlerinin uzerine sabit ucret adi altinda toplanilan 16 ytl lik bir tutar konu$saniz da konu$masaniz da bindirilir.o yetmez ozel ileti$im vergisi adi altinda %15 lik bir tutar daha gecirilir bireye, bu da yetmez %18 lik bir de kdv bindirilir faturaya.

peki sonuc ne olur?

eger siz ay boyu 64,41 ytl lik bir goru$me yapmi$saniz telefonunuzla, size gelecek olan fatura net olarak 102,25ytl olacaktir.38 ytl nereye gittigi ve hatta neden sizden istendigi dahi belli olmayan bir tutari yine siz odemi$ olacaksiniz.
nickten yana sansim yok
papua yeni gine’de postacılar posta kutusu yerine direkt kullanıcının götüne sokuyormuş faturayı. bu uygulamadan sonra kullanıcılar faturalarının gününü geçirmeden ödemeye başlamışlar. bize gelen postacı öyle dedi. bir daha ödemezsem bana da sokacakmış.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol