burun kanaması

0 /
ankakusu
sicaktan ziyade, bunaltici havadan ve bunaltici havayi aratmayacak psikolojik hallerde, mesela kotu haber ve uzuntu veya birine, bir seye kizma, durumunda ortaya cikmasi muhtemeldir.
ozellikle ergenlik caginda sikca meydana gelen sey. o donemimde benim abartmiyorum, tahminimce, ortalama 1 bucuk haftada bir kanardi.
tabii bazen aylarca kanamayip bazi haftalar ust uste her gun kanadigi olurdu.

en son turkiyede yaz ayinda basima gelen bu durum uzun bir aradan sonra bugun tekrar basima gelmistir.
ankakusu
son iki gundur geceleri ben fark etmeden, edemeden olup biten olay.
gunduz kaniyor zannetigim aslinda gece kanayip birikmis kanlarmis.

(nasil biliyorsun demeyin cunku benim ayiptir soylemesi 6-7 yillik burun kanama kariyerim var)
overload
agir nezle sonrasinda burun tikanikligini gidermek icin uygulanan basincin burundaki kilcal damarlari catlatmasi ve bunun sonucunda akinti seklinde olmasada cikan sivimsi seyde net olarak görülmesi.
yaramyan the sun of art
yapılması gereken en son şey daha doğrusu hiç yapılmaması gereken şey ise kafayı geriye yatırmaktır. son derece tehlikedir damardan çıkan kanın beyne doğru gitmesine sebep verebilir. yapılması gereken biraz kanamaya izin verilmesidir zira akacak kan damarda durmaz sonra burun ve çevresi soğuk su ile yakanmalıdır ve de tampon yapılmalıdır.
angelus
vücudumun sahip olduğu kan miktarının büyük bir kısmının heba olmasına yol açan atraksiyondur, "öldürmüyorum süründürüyorum" felsefesi ile kendini belli eder.
goetica
2 gundur yakama yapı$mı$ olan illetdir.feci moral bozukluğu yapar zira tam böyle sakin sakin bir $eyler yazarken klavyeye $ıp$ıp damlayan kan damlaları hiç de eğlenceli değildir.
ankakusu
uzun bir sure kanamayip oh be kurtuldum hissiyatina adami sokan. sonra, bir gun ansizin geri donebilirim mesajiyla tekrar olusan namert vaka.
burnu sikca kanayan insanlar burnun ne zaman kanayacagini bilebilir. ki bu tahminler belirtildigi gibi son 5 saniyede kesinlik kazanir.
capt it all
burundaki damarların deriye yakın olmasından kaynaklanan bir hastalıktır. kan eğer bir kanaldan geliyorsa tehlike yok demektir, kanama aşağı taraflarda bir yerlerdedir. ama iki burun kanalından da geliyorsa doktoru ziyaret etme "zamanının geldiğinin tam vakti"dir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol