helikopteri havai fişekle vurmaya çalışmak

independence
7 ekim 2009 imf dunya bankasi istanbul kongresi’ni protesto eden protestocular arasinda kendisini call fo duty oyununda zanneden kimi bireylerin yapmaya cali$tigi eylem.

ya hangi mantik, hangi insani du$unce boyle bir $eyi kabul edebilir allaha$kina. havada bir helikopter ucacak, sen de sozde imf’yi protesto edecegim hesabina alacaksin eline havai fi$egi ve helikoptere firlatacaksin. lan ya allah korusun kanadina falan isabet etse ne bok yiyeceksin?

sorularim $unlar;

1- o helikopter du$se, icerisindeki insanlarin hayatlarinin bedellerini kim nasil kar$ilayacak? bir hayatin bedeli olabilir mi?

2- be hey beynini siktigimin adami. o helikopter du$se okyanusa mi du$ecek yoksa issiz bir adaya mi? lan tam tepenize du$meyecek mi? o helikopter o kalabaligin uzerine du$se, bu du$u$un sonucunda kac ki$i hayatini kaybedecek bir fikrin var mi?

halen daha "protestolarda bunlar dogal, olagan $eyler, olmasi gereken $eyler" fikrini savunan varsa yemin ederim bir terapiste ihtiyaci var, ba$ka turlusunu benim aklim almiyor.

not: bu ve daha once bu protestolar ile alakali yazdiklarim "gercekten imf’yi protesto etmek icin sesini yukseltenleri" kesinlikle kapsamamaktadir. bu protestocular icerisine her zaman oldugu gibi bir $ekilde sizan, yuzlerini ortulerle ortup ellerindeki molotof kokteyliler ile "can almaya cali$an" $ahislari kastediyorum. misal dun polisin yapmi$ oldugu bir uygulamada 1 araba dolusu molotof kokteyli ele gecirildi. kim, hangi du$unce ile bunun sadece imf’yi protesto etmek amaci ile hazirlanan bir eylem hazirligi oldugunu iddia edebilir allahina$kina ya?

yapilanlarin terorden, yapanlarin ise dagda askerimize kur$un sikan teroristten zerre farki yoktur nezdimde.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol