helikopteri havai fişekle vurmaya çalışmak

independence
7 ekim 2009 imf dunya bankasi istanbul kongresi’ni protesto eden protestocular arasinda kendisini call fo duty oyununda zanneden kimi bireylerin yapmaya cali$tigi eylem.

ya hangi mantik, hangi insani du$unce boyle bir $eyi kabul edebilir allaha$kina. havada bir helikopter ucacak, sen de sozde imf’yi protesto edecegim hesabina alacaksin eline havai fi$egi ve helikoptere firlatacaksin. lan ya allah korusun kanadina falan isabet etse ne bok yiyeceksin?

sorularim $unlar;

1- o helikopter du$se, icerisindeki insanlarin hayatlarinin bedellerini kim nasil kar$ilayacak? bir hayatin bedeli olabilir mi?

2- be hey beynini siktigimin adami. o helikopter du$se okyanusa mi du$ecek yoksa issiz bir adaya mi? lan tam tepenize du$meyecek mi? o helikopter o kalabaligin uzerine du$se, bu du$u$un sonucunda kac ki$i hayatini kaybedecek bir fikrin var mi?

halen daha "protestolarda bunlar dogal, olagan $eyler, olmasi gereken $eyler" fikrini savunan varsa yemin ederim bir terapiste ihtiyaci var, ba$ka turlusunu benim aklim almiyor.

not: bu ve daha once bu protestolar ile alakali yazdiklarim "gercekten imf’yi protesto etmek icin sesini yukseltenleri" kesinlikle kapsamamaktadir. bu protestocular icerisine her zaman oldugu gibi bir $ekilde sizan, yuzlerini ortulerle ortup ellerindeki molotof kokteyliler ile "can almaya cali$an" $ahislari kastediyorum. misal dun polisin yapmi$ oldugu bir uygulamada 1 araba dolusu molotof kokteyli ele gecirildi. kim, hangi du$unce ile bunun sadece imf’yi protesto etmek amaci ile hazirlanan bir eylem hazirligi oldugunu iddia edebilir allahina$kina ya?

yapilanlarin terorden, yapanlarin ise dagda askerimize kur$un sikan teroristten zerre farki yoktur nezdimde.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol