adobe photoshop

0 /
goretomb
grafiker ve web dizayni ile ugrasan insanlarin kullandigi neredeyse hic sorun cikarmayan,menu ve araclarini ogrendiginizde harikalar yaratabileceginiz,buna ragmen medyada bazi sanatci ve aktrislerin fotograflarini editlemekten ba$ka i$e yaramiyormu$ gibi gosterilen program.
lyria
son zamanlarda medya haberlerinde adina sikca rastladigimiz grafik tasarim programi. ilk hulya avsarin kalcalarinin photoshoplanmasiyla unlenmisti halk ararsinda. simdilerde jet sosyete dedikodularinda -aaaaa caglanin yeni fotolari da photoshopluymus... gibi cumleleri suslemekte...
376
son zamanların en esaslı ve işe yarayan programlarından biri olduğu kesindir..

öyle ki iyi kullanan biri fotoşapla harika işler yapılabilir..

mesela hepimizin tanıdığı ve çocukların çok sevdiği heri potırın fotoşap sayesinde ibne olması kaçınılmazdır.bir anda bütün çocukların hayalleri alaşağı olabilir.(http://www.6q.net/images/hasim376/hery20poter.jpg)

bunun yanı sıra superman in karizmasının yerlebir olması ise içten bile değildir..(http://www.6q.net/images/hasim376/supernah.jpg)
walide sultan
bazen bu calismalarda, resmen konustuguna tanik oluyoruz, fotograflarin. insani hayretlere dusurecek kadar mukemmel kurgulara rastlayabiliyoruz. asagida, kelimelerle cizmeye calisacagi kareler, bilgicin beynindeki begeni butonunu, gene muhteseme bastirmistir;
bu calismada; son derece kendi halinde, hatta tipsiz denilen turden, bir de bakimsiz, dort degisik erkek vesikalik fotografi alinmis. bu fotograflarin on cephesine bir kadinin elleri tarafindan acilan yuzuk kutusu obje olarak monte edilmis. ve yuzuk kutusunun icindeki elmas yuzuk ortaya ciktikca bu erkek portrelerinin birden bire nasil yakisikli bir hale geldigi goruluyor. yuzuk kutusunu acan kadinlarin gozundeki bakislar, baz alinarak temalandirilmis, bu photoshop calismasi, oldukca basarili orneklerinin icerisinde, karikatur ogeleri tasimasi ve bir gercege atifta bulunmasi sebebiyle, bu basligin altinda, sunulmak uzere secilmistir bilgic tarafindan.
(bkz: kroyum ama para bende)

doroty
elinize bulaştığı andan itibaren hastalık haline gelebilecek, hayalgücünüz olmadığı zaman da bilgilerinizin pek bir işe yaramayacağı program...
greyfurt
evet alet işler el övünür ama biraz renk bilgisi, yaratıcılık, uygulanabilir fikirleri saptama ve bir çok yeterliliğide gerektirir.

yoksa böl, parçala, yapıştır. ne var bunda yani?

satranç gibidir. nasıl satrancı öğrenmek taşların niteliklerini öğrenmekle bitmiyorsa, photoshop’tada sadece butonların, efektlerin ne işe yaradığını öğrenmekle bitmez.

şimdi photoshop’la ilgili bir milyon kaynak göstermeye gerek yok çünkü internette pek bol. sadece size tavsiyem, beğendiğiniz bir çalışma olduğunda "bunu nasıl yapmış?" diye düşünün. günde 5 dk’nızı ayıracağınız bu basit etüdle bile bir hayli avantaj yakalarsınız. (bir süre sonra hastalık haline geliyor. şimdiden uyarayım)

edit: yukarıda "el işler alet övünür" yazmışım. motorola hayrola diyorum, başkada tek laf çıkmaz bu entry’e.
chef doeuvre
kolaycı tasarımcılar web sitesi yaparken sıkça kullanırlar. hatta bazıları afiş,broşür vs yapımında da kullanmaya çalışırlar ancak sonuç berbattır.
çünkü photoshop pixel tabanlı bir programdır, bu tür işler için vektörel tabanlı programlar kullanmak gerekir ki illustrator ü tek geçerim,gözünü severim.
greyfurt
fotoğrafçıların eli ayağı, grafikerlerin en büyük silahıdır.(golü atan çoğu zaman photoshop’tur)

konuya gönül vermiş insanlar için atla deve değildir. nette artık bir sürü eğitim setleri ve benzeri şeyler kolayca bulunmaktadır. hele birde ortalama photoshop kullanıcısı bir arkadaşınız varsa dadundan yinmez bir program olur çıkar.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol