toni schumacher

seyhmerat
fenerbahceli olmayan taraftarlar ve gazeteciler kendisine hep sucu muammer derdi cocukken hatirladigim kadariyla.valla o donemlerde espri anlayisimiz toplum olarak pek iyi degilmis..
seeyouindisneyland
karşı karşıya gol yemeyen , centilmen , büyük kaleci.fenerbahçe bu oyuncuyu zamanında 600 milyon lira gibi büyük bir paraya almıştı.
ha - kaaaaaaaannn bağırması ve şapkası unutulmaz.
heddodepaso
efsanevi alman kaleci sepp maier’in 1979 yılında alkollü araç kullanırken geçirdiği trafik kazasının ardından futbolu bırakması sonucu, kendini alman milli takımının kalesinde bulan, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden birisi. 1977 yılından itibaren düzenli olarak koruduğu fc köln kalesindeyken, 1978 yılında şampiyonluk yaşarken 3 kez de almanya kupasını kaldırdı. dünya çapında tanınmasını sağlayan 1980 avrupa şampiyonasında kırık parmakla milli formayı giyip 4 maçta 3 gol yedi. sahibinin arkadaşı olduğu reusch firmasının kırık parmağı için kendisine yaptırdığı özel eldiven karşılığında hayatı boyunca üzerinde kocaman reusch yazan bir çantayla maçlara çıkarak firmanın karşılıksız reklamını yaptığı iddia edilir. bu turnuva sonrasında dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilmeye başlanan schumacher, 1982 dünya kupasının yarı finalinde oynanan fransa maçında battiston’a yaptığı hareket sonucunda tüm fransa’nın nefretini kazanır. kimilerine göre kasıtlı olarak battiston’un kaburgalarını kırıp dişlerini döken schumacher, pozisyonun ardından arkasını dönüp kalesine dönünce fransa tarafından "acımasız nazi" olarak nitelendirilir. schumacher yıllar sonra bu pozisyon için "tigana o kadar çok küfrediyordu ki, eğer orda kalsaydım onun kafasını kırmak zorunda kalacaktım" der. battiston’la bir araya gelip ondan özür dilese de, fransa’da düzenlenen bir ankette hitler ve mussolini’den bile daha çok nefret edilen kişi olduğu ortaya çıkar. 1986 yılına kadar 76 kez formasını giyip 75 gol yediği alman milli takımına veda etikten sonra yazdığı "der anpfiff" adlı kitapta, ilaç firmalarının alman milli takım oyuncularını doping bağımlısı yaptığını yazınca almanya’da istenmeyen adam ilan edilir. 1988 yılında sürpriz bir şekilde fenerbahçe’ye transfer olarak kariyerinde yeni bir sayfa açar. 103 golle şampiyonluk yaşayan efsanevi fenerbahçe takımının kaptanlığını yapar. 3 yıl türkiye’de oynadıktan sonra gelirini engelli çocuklar yararına bağışladığı jübileyle futbola nokta koymasına rağmen, bayern münih kalecisi raimond aumann’ın geçirdiği ciddi sakatlığın ardından, franz backenbauer’in kısa bir süreliğine bayern kalesini koruma teklifini geri çeviremez. toni schumacher, kendisine karşı karşıya pozisyonlarda gol atmanın, uzaktan şutla gol atmaktan daha zor olduğu bir kaleciydi. özellikle eliyle oyun kurabilmesi ve eliyle topu rakip yarı sahaya kadar atabilmesiyle ün yapmıştır. hala çeşitli golf turnuvaları için türkiye’i ziyaret etmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol