arife günü

belkibirgunbiryerde
eger evde butun gun bayram suresince,sahte gulusleriyle ve "daha daha nasilsiniz" li salak muhabbetleriyle size gelip,-maalesef sulalenizin en yaslilari olan-anne-babanizin elini opmek tutkusuyla yanip tutusan,gicik kaptiginiz akrabalariniz icin bayram tatlisi yapmak zorundaysaniz pek de sevimli olmayan bir gundur...
fofay
milletin deli gibi sağa sola koşturduğu,otobüs firmalarında yer bulamayıp koridorda gittiğiniz,kahve,baklava,kıyafet gibi bir çok şeyi ev bünyesine kazandırdığınız gündür.
ha birde küçükken babanız ayakkabı alıp arefe gecesi siz uyurken yatağınızın baş ucuna bıraktıysa ’’nerede o eski arefe günleri’’dediğiniz gündür.
bayram namazının erken saatte olmasından dolayıda çok erken yatmanız gereken gündür.
blinn
bir de arefe suyuyla yıkanma geyiği vardır. arefe suyuyla ıkanmak, kutsal suyla vaftiz edilmek gibi dayatılır bize.sanki devlet su işleri, bütün su tanklarındaki suyu, bir sürü hocaya okutmuş da evlere pompalamış gibi.
enharista
çalışanlar için yarım gün çalışmadan sonra tatil olan ögrenciler için ise üç dersten sonra tatil olan gündür,bütün hazırlıgın son rötuşları bugün yapılır,sarma,tatlı ve temizlik faslı ile bütünleşilmiştir bu günde.
bb
bazı çalışanların tam gün çalıştığı gündür. hatta o çalışanların bazıları bayramda bile çalışmak zorundadır.
gicikcik
ilginc bir de inanis varmis bugun banyo yapinca uzuyomuymussun uzuycakmiymissin ya da gelecekte uzun mu oluyomus neymis yani bir yerden boyunuz bir sekilde uzuyormus.ama belirli bir yasa kadar gecerliymis.kurallari kim belirliyosa artik.
aysemayse
dedemin düşüncesine göre ramazan arifesinde her yer yarım gün tatil olduğuna göre orucun da yarım gün olması gereken gün. yıllarca anlatmaya çalıştık ama anlamadı rahmetli, bari su içilsin diye diretti, umarım nur içinde yatabiliyordur. .

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol