gurcistan rusya savaşı

0 /
independence
kapida olan sava$tir.

gurcistan’in guney osetya’yi tek tarafli bagimsizligini ilan etmesi sebebi ile i$gal etmesi sonucunda, rusya’nin gurcistan’in sinir karakollarini bombalamasi ile olu$an sava$ ihtimali.ihtimalden ote neredeyse kesinlige vardi.

edit: gurcistan’dan yapilan aciklama $u $ekilde."rusya topraklarimizi bombaliyor, rusya ile sava$in e$igindeyiz."

dunyanin en son ihtiyaci olan $ey kapimizda.
elma sekeriiii
rusyanın kendi kontrolu altında tutmak istedigi gurcistan sınırlarının degi$imiyle birlikte saldırganla$masıyla ortaya cıkan hede.

rusya, eski yıkık dökük duvarları yıkılmı$ olan sovyetler degildir. $imdilerin rusyası soguk sava$ın kapısından cesurca girmekten yüksünmeyen sovyetlerin ta kendisidir...

dikkatli olmalı, herkes!
imphotep
insanlık..
hümanizm..
evet güzel şeyler.belki şu anda aklımdan geçenler çok canîce ama düşünüyorum.dürüst olmalı ve sözlükle paylaşmalıyım.zamanında devletimize atılan aşikâr kazıkların ardından,şimdi de içten içe kemiren milletler hep düştü birbirine.bir sürü sorunumuz olmasına ve stratejik açıdan çok sakat bir yerde olmamıza rağmen gene iyi sakin ülkemiz.şimdi işin canîlik kısmına geliyorum.bilemem belki benim bile oralarda akrabalarım vardır ama..içten içe "ulan müstehak size,yiyin birbirinizi." diyorum.haklıyım haksızım onu bilmem ama diyorum.
bukowski
bu aralar silah sanayisi’nde işler pek yolunda gitmiyordu.
silah şirketi patronları’nın yeni bir savaşa ihtiyaçları vardı.
ve şirketlerin pazarlama müdürleri kafa kafaya verip güney osetya’da bir minimal savaş hali oluşturdular. şimdiler de onlar için işler yolunda gidiyor.
silah satışlarında yukarıya doğru hızlı bir ivmelenme sözkonusu.
eğer borsa oynuyorsanız bu kağıtlara basabilirsiniz paraları an itibariyle.
nerede lan bu dutluk
"gürcistan türkiye den yardım istedi" gibi haber başlıklarının ekranda sık sık tekrarlanmasına neden olmuş savaş. şayet bu haberler doğruysa kendilerine "bize mi sordunuz lan!!" demek istiyorum ve dedim.
esrakesh
rusyanın gurcu mevzilerini bombalaması sonucu can güvenlikleri tehdit altında olan halkı bölgeyi terk etmeye zorlayan savas. bazı kaynaklara gore çatışmalarda şu ana kadar 1500 kişinin ölmüş.
independence
gurcistan tarafindan artik resmi olarak sava$ ilan edildi.iki gundur devam eden cati$malardaki sivil olu sayisi daha $imdiden 2000 in uzerinde.gurcistan sinirina ayni zamanda abazhalar da operasyon duzenlemi$.

rusya’nin asker kaybi $imdilik 10, gurcistan’in ise 40.kim hakli kim haksiz sorgusu degil bu, kim oluyor kime mermi seslerini dahi duymuyor sorgusu.operasyonlar gurcistan’da suruyor, rusya topraklarina du$en bir sapan ta$i dahi yok.oysa gurcistan’in ba$kenti durmaksizin rus jetleri tarafindan bombalaniyor, hedef gozetilmiyor, siviller neden oldugunu bile bilmeksizin hayatlarindan oluyor.

orantisiz guc kullaniliyor, gurcistan ate$kes cagrisi yapiyor, rusya olmaz diyor.amerika rusya’ya "bombardimani hemen durdur" diyor, rusya sigigit diyor.

kafkaslar bombalarin altinda, top mermileri altinda can veriyor.
angelus
amerika nın rusya ya yönelik olarak "gürcü topraklarından çekilin, gürcistan ın toprak bütünlüğüne saygı gösterin" kavlinden açıklamalarına bakıyorum da, neyse, bişey demek istemiyorum asında ama yok arkadaş, bi dön kendi yediğin boklara bak, ondan sonra millete akıl ver "onun toprak bütünlüğün saygı gösterin, bunun kılını çekin, diğerinin yününü toplayın" diye. 3 günlük tarihinde girip çıkmadığın delik kalmamış gibi bi de millete ahkam kesiyosun a.k.
the wall
bin yıllardır aynı görüntü; daha da ne kadar daha sürer / sürecektir bilmiyorum.

http://img116.imageshack.us/my.php?image=fft1mf391661uh4.jpg

sincerely.

angelus
neresinden tutarsan tut elde kalan bir savaştır. rusya nın, daha da ötesinde sscb nin dağılmadan hemen önce bölgedeki hakmiyetini ileriki yıllara taşımak adına bağımsızlığını kazanacak ülkelerin topraklarına bir takım azınlıkları yerleştirdiği, uzun vadede bu azınlıkların can güvenliği olmadığından ötürü ilgili topraklara girip tekrar bir hakimiyet kazanacakları bilinen bir gerçek idi, tıpkı bugünlerde olduğu gibi. %90 ı rus olan bir bölge, başka bir ülke toprağının içerisinde. eee, kurnazlık değil de nedir bu, sen kendi vatandaşlarını koruyacaksın diye başka bir ülkeye giriyorsun, iki günde iki bin kişiyi öldürüyorsun, buna da "vatandaşlarımı koruyorum ben" diyorsun. ulan adamlar bağımsızlığını ilan edince sen bile tanımamışken bu bağımsızlığı birden bire bu osetya sevdası da ne anlama gelmektedir.

peki gürcistan ın yaptığı çok mu mantıklı; arkadaş sen nasıl bir yalama ülkesin ki abd ye, nato ya güvenerek, durup dururken bölge işgal ediyosun, tek sucu orada yaşamak olan sivil insanları katlediyosun. ondan sonra dış topluma "yok bu savaşı protesto edin, yok bizi sikiyolar yardım edin" diye mesaj yolluyosun. arkadaş sen önce hesap ver hangi götüne güvenerek savaş açıyosun, neye güveniyosun, kimden medet umuyosun. yok hayır abd.ye güveniyosan abd bugüne kadar hangi yaraya merhem olmuş ki sana olsun, çıkarı olmadığı bir işe koşar mı ki senin yaptığın terbiyesizliğin arkasında durdun. hayır tüm bunlara rağmen bir de mazlumu oynaman doğrusu çok garip geliyor.

görüldüğü gibi iki ucu boklu değnek minvalinden bir savaş olmaktadır nezdimde. hayır askerliğini gürcistan da yapmak durumunda kalmış bir dostumun bu savaş neticesinde öldüğü haberini almam ise üzüntüme ayrı bir üzüntü katmıştır.
independence
hep bilgi amacli entryler yazmi$im.bir de yorum yapayim.

$imdi sozum gurcistan’in denyo yoneticilerine.

arka$asim ha deyince bir ulkenin topraklarini i$gal edemezsin.hele hele gunumuz dunyasinda arkana destek almaksizin bunu hic yapamazsin.recep tayyip erdogan’in takdir ettigim bir kac(bir kac bile degil belki) icraatlarinin ba$inda, sinir otesi harekat ile alakali di$ siyaseti cok iyi yurutmu$ ve pek cok ulkenin destegini arkasina aldiktan sonra tsk’ya yetki vermi$tir.yani turkiye bile terore kar$i yapilacak bir sinirdi$i operasyon ile alakali aylarca ulke ulke destek ararken, sen neyine guvendin de $ak diye daldin guney osetya’ya.destegini alacagini umdugun amerika’ya haber verdin mi? hic sanmam.vermi$ olsan amerika sana direk olarak gir demez, once kendileri de dunya zeminini hazirlamaya cali$ir, ortam uygun olduktan sonra sana gir der ve yine arkanda olmaz o ayri.

peki en kuvvetli sinir kom$un turkiye’ye? ordunu bile egiten turkiye’ye bilgi verdin mi girmeden once? vermedin tabi a.k. niye veresin.nasil olsa amerikayi arkanda zannediyorsun.yarrak arkanda afedersin.ha arkana gecmi$ olabilir ama amac farklidir.

yahu en cok kafama takilan $ey de $u.abicim 35 000 askerin var senin, hemen hemen bizim bir alayimiz kadar bir $ey.35 000 askerin kacini guney osetya’ya sokacaksin da kalanini ulkende ulkeyi savunmasi icin birakacaksin?e bir de 44 tane zirhli ta$iyicin var 19 tane falan sava$ ucagin var? yahu biz 20 den fazla sava$ ucagini sadece ulusal bayramlarda akrobatik hareketler yapsinlar diye ayirmi$iz.hayir seninle turkiye arasindaki guc farkini betimlemeye cali$miyorum.senin askeri anlamda koskoca bir sifir oldugunu betimlemeye cali$iyorum.en babayigit seferberlik ilaninda bile 2 500 000 insan ancak toplayabiliyorsun nedir yani abicim?

hah $imdi ne oldu? guney osetya’ya girdin, daha ayagindaki camur kurumadan cikiverdin.rusya’ya sava$ ilan ettin(cu$ ama) sonra guney osetya’dan cekildi.

e sonuc?

2000 den fazla sivil kaybi.

ulan devlet adamligi bu mudur be.
angelus
"filler tepişir, çimenler ezilir" tadında bir savaş olmaktadır. gerçi gürcistan devlet başkanı "biz çekildik, ateşkes, ateşkes" şeklinde yırtılmaktadır ama zannetmiyorum ki rusya bu çağrıyı siklesin. sen adamların aradığı fırsatı altın tepsi içinde sunacaksın, sonra da "çekildik, çekildik" diyeceksin. breh breh breh.
independence
rusya’nin gurcistan’dan gelen ate$kes cagrisina $artli bir $ekilde yanit verdigi soyleniyor haber bultenlerinde.rusya’nin $artlarina gore gurcistan guney osetya’dan tam anlamiyla ve derhal ayrilacak, guney osetya’ya bir daha saldirmayacagina dair de yazili bir anla$ma yapilacak.
independence
dun gece "sava$ 3. gununde son buldu" denilirken bugun $u dakikalarda rusya gori’yi almi$ haberleri geliyor.

eger bu sava$ bu $ekilde devam edecek olursa, turkiye gercekten cok buyuk bir tehdit altina girecektir.sinirlarimizda sava$ var ve bu sava$ turkiye’nin her ko$ulda taraf oldugu bir ulkeye kar$i, yani gurcistan’a kar$i acilan bir sava$ ve i$in diger ucunda da rusya var.

durumlar bizim icin de riskli.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol