gurcistan rusya savaşı

angelus
neresinden tutarsan tut elde kalan bir savaştır. rusya nın, daha da ötesinde sscb nin dağılmadan hemen önce bölgedeki hakmiyetini ileriki yıllara taşımak adına bağımsızlığını kazanacak ülkelerin topraklarına bir takım azınlıkları yerleştirdiği, uzun vadede bu azınlıkların can güvenliği olmadığından ötürü ilgili topraklara girip tekrar bir hakimiyet kazanacakları bilinen bir gerçek idi, tıpkı bugünlerde olduğu gibi. %90 ı rus olan bir bölge, başka bir ülke toprağının içerisinde. eee, kurnazlık değil de nedir bu, sen kendi vatandaşlarını koruyacaksın diye başka bir ülkeye giriyorsun, iki günde iki bin kişiyi öldürüyorsun, buna da "vatandaşlarımı koruyorum ben" diyorsun. ulan adamlar bağımsızlığını ilan edince sen bile tanımamışken bu bağımsızlığı birden bire bu osetya sevdası da ne anlama gelmektedir.

peki gürcistan ın yaptığı çok mu mantıklı; arkadaş sen nasıl bir yalama ülkesin ki abd ye, nato ya güvenerek, durup dururken bölge işgal ediyosun, tek sucu orada yaşamak olan sivil insanları katlediyosun. ondan sonra dış topluma "yok bu savaşı protesto edin, yok bizi sikiyolar yardım edin" diye mesaj yolluyosun. arkadaş sen önce hesap ver hangi götüne güvenerek savaş açıyosun, neye güveniyosun, kimden medet umuyosun. yok hayır abd.ye güveniyosan abd bugüne kadar hangi yaraya merhem olmuş ki sana olsun, çıkarı olmadığı bir işe koşar mı ki senin yaptığın terbiyesizliğin arkasında durdun. hayır tüm bunlara rağmen bir de mazlumu oynaman doğrusu çok garip geliyor.

görüldüğü gibi iki ucu boklu değnek minvalinden bir savaş olmaktadır nezdimde. hayır askerliğini gürcistan da yapmak durumunda kalmış bir dostumun bu savaş neticesinde öldüğü haberini almam ise üzüntüme ayrı bir üzüntü katmıştır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol