gurcistan rusya savaşı

independence
hep bilgi amacli entryler yazmi$im.bir de yorum yapayim.

$imdi sozum gurcistan’in denyo yoneticilerine.

arka$asim ha deyince bir ulkenin topraklarini i$gal edemezsin.hele hele gunumuz dunyasinda arkana destek almaksizin bunu hic yapamazsin.recep tayyip erdogan’in takdir ettigim bir kac(bir kac bile degil belki) icraatlarinin ba$inda, sinir otesi harekat ile alakali di$ siyaseti cok iyi yurutmu$ ve pek cok ulkenin destegini arkasina aldiktan sonra tsk’ya yetki vermi$tir.yani turkiye bile terore kar$i yapilacak bir sinirdi$i operasyon ile alakali aylarca ulke ulke destek ararken, sen neyine guvendin de $ak diye daldin guney osetya’ya.destegini alacagini umdugun amerika’ya haber verdin mi? hic sanmam.vermi$ olsan amerika sana direk olarak gir demez, once kendileri de dunya zeminini hazirlamaya cali$ir, ortam uygun olduktan sonra sana gir der ve yine arkanda olmaz o ayri.

peki en kuvvetli sinir kom$un turkiye’ye? ordunu bile egiten turkiye’ye bilgi verdin mi girmeden once? vermedin tabi a.k. niye veresin.nasil olsa amerikayi arkanda zannediyorsun.yarrak arkanda afedersin.ha arkana gecmi$ olabilir ama amac farklidir.

yahu en cok kafama takilan $ey de $u.abicim 35 000 askerin var senin, hemen hemen bizim bir alayimiz kadar bir $ey.35 000 askerin kacini guney osetya’ya sokacaksin da kalanini ulkende ulkeyi savunmasi icin birakacaksin?e bir de 44 tane zirhli ta$iyicin var 19 tane falan sava$ ucagin var? yahu biz 20 den fazla sava$ ucagini sadece ulusal bayramlarda akrobatik hareketler yapsinlar diye ayirmi$iz.hayir seninle turkiye arasindaki guc farkini betimlemeye cali$miyorum.senin askeri anlamda koskoca bir sifir oldugunu betimlemeye cali$iyorum.en babayigit seferberlik ilaninda bile 2 500 000 insan ancak toplayabiliyorsun nedir yani abicim?

hah $imdi ne oldu? guney osetya’ya girdin, daha ayagindaki camur kurumadan cikiverdin.rusya’ya sava$ ilan ettin(cu$ ama) sonra guney osetya’dan cekildi.

e sonuc?

2000 den fazla sivil kaybi.

ulan devlet adamligi bu mudur be.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol