9 temmuz 2008 amerikan konsolosluğu na saldırı

mademoiselle carole
saat 10:30 itibariyla istanbul istinye’ deki amerikan konsoloslugu’na gercekleştirilen silahli saldiridir. henuz olu ya da yarali sayisinda kesin bir bilgi olmamasina ragmen 5 kisinin oldugu sanilmaktadir.
mademoiselle carole
uluslararasi ucak rota sahasinda bile olmamayi ozellikle isteyen amerikan yetkililerinin insa ettirdigi bir tepede bulunan, yani havadan bile saldirinin zor oldugu istinye’deki amerikan konsoloslugu’na otomobille dort kisinin, giristeki polis kulubesine yaptiklari bu saldirinin turk polisine karsi yapildigi sanilmaktadir.
sehit olan iki trafik polisinin henuz 15 gunluk polis oldugu belirlenmistir.
3 saldirganin olduruldugu, kalan 1 saldirganin da aranmaya devam edildigi saldiri sonrasi duzenlenen arama ve sorusturma operasyonunda; saldirganlarin uzerinden cikan belgelerden yola cikilarak, 2 sinin turk oldugu, 1 inin ise afganistan ile baglantisi oldugu sanilmaktadir.
sitare
birilerinin bu ülkeyi karıştırmak için harekete geçtiğinin göstergesi olan saldırı.

ölen polislerin isimleri:

nedim çalık

erdal öztaç

mehmet saçaklıoğlu ’ dur.

saldırganlardan birinin ismi ise erhan kızıl’dır.
independence
haberlere gore eylemi el kaide’nin yan orgutlerinden biri olan afganiler ustlenmi$.

yazarin yorumu;

bu eylem amerikan konsolosluguna degildi, zira 4 ki$i ile intihar saldirisi duzenlemedikce o konsolosluga eri$ebilmeniz mumkun degil.intihar saldirisi ile de konsoloslugun bahcesinde kaliverirsiniz, o da en fazla.

bu eylem polise kar$i yapilan bir eylemde degil.zira polise kar$i yapilacak bir eylem icin cok daha risksiz ve cok daha kolay noktalar milyonlarca var.

bu eylem amerika ile yakin ili$kilerde bulunan ulkelere verilen bir gozdagi niteliginde."eger siz amerika ile i$birligine girer ve amerikalilari kendi topraklarinizda barindirirsaniz ba$iniza gelecekleri hakettiniz" anlamini ta$iyor.nihayetinde amerika sebebi ile yine benim polisim $ehit du$uyor ama bir amerikalinin dahi burnu kanamiyor.kanasin demiyorum.amerikalilara da zarar gelmesin elbette, ama benim polisim de $ehit du$mesin yok yere.
igor
teror kimi zaman hrant gibi gazetecileri bazen de gencecik polisleri hedef aliyor. terorun amacı sadece kaos, korku.

olen polislere allahtan rahmet ailesine sabir diliyorum.
fergadan
gerçekten şu son günlerdeki gündem yoğunluğunu türkiye kaldıramıyor. insanlar neye şaşıracağını neye kızacağını neye yorum yapacağını bilemez durumda adeta.
şu gündeme bakar mınız?

kapatma davası:beğeniriz veya beğenmeyiz ama akp’ye kapatma davası açılmış. belki en fazla 1 ay içerisinde sonuçlanacak. ve ülke başbakansız, hükümetsiz, temsil çoğunluğu elinden alınmış bir şekilde kalacak. sonu ne olacak? allah korusun büyük ihtimalle kriz.

ergenekon operasyonu: paşalar ve gazetecilerin durumu, gerçekten bir/birçok darbe planladılar mı, kriz senaryoları ve entrika düşünceleri var mıydı?


9 temmuz 2008 amerikan konsoloslugu na saldiri:kimin yaptığı resmi ağızlardan açıklanmayan kanlı saldırı türkiye yi yine birkaç yıl geriye mi götürecek yoksa dünya kamuoyu türk polislerin kahramanlıklarını daha çok mu ele alacak? bunun bize (ekonomimize) ne gibi etkileri olacak?

petrol fiyatları, son yapılan elektrik zamları, işsizlik, orman yangınları, kene faciaları, tff başkanlık seçimleri vs. vs. türkiye belki de hiç bu kadar -malaesef kötü- yoğun gündemi üst üste yaşamamıştı, inşallah da yaşamaz.

stiger
bu entry nin takibe alınmasına neden olabilecek başlık çeşidi..

"savcılık entryi i ihbar kabul ederek independence ve mademoiselle carole kod adlı kişileri göz altına aldı, independence savcılıkta verdiği ifadede "valla ben yazmadım, orası halka açık biyer, yazana sorun" derken mademoiselle carole susma hakkını kullanacağını belirtti"
fergadan
el kaide’nin finansörünün amerika olduğunu işitme engelli sultan dahi biliyor. bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diyesi geliyor insanin.
independence
saldiri ile alakali en buyuk skandallardan birisi de iki teroristi olduren trafik polisinin yarali bir halde konsolosluga girmeye cali$masina ragmen konsolosluk kapilarinin kendisine acilmadigi iddialaridir.

benim polisim amerikali diplomatlari korumak icin canindan oluyor, amerikalilar benim yarali polisime canini kurtarabilmesi icin kapiyi bile acmiyorlar.insanliginiza sokayim sizin.

hala alti okka yapmaya devam edelim amerikalilari negzel.
independence
olen teroristlerin cesetlerinde yapilan otopsi sonucunda anla$ilmi$ ki bu lavuklar bu saldiriyi yapmadan once cesaret verici haplar almi$lar.

hap olmadan got yemiyor haliyle.
mademoiselle carole
olayin aranilan 4ncu kisisi (sofor) bugun teslim olmus ve suren sorgusunda;
"kendisinin korsan taksici oldugunu ve bir seyden haberi olmadigi" ni soylemistir.
yalanini sikeyim. dogruysa da "peki korsan taksiciydin de bulamadin mi cikacak bir agac ulan" diye sormazlar mi adama? soyle yokus asagi 80 le giderken, ha?
ben yapardim, evet yapardim!
benduruyorumsebagitti
ergenekon soruşturmasında 7. dalga olarak anılan, sisi ve nurseli idiz’in isimleriyle magazinselleştirilmeye çalışılan operasyonda gözaltına alınanlardan bazılarının, amerikan konsolosluğuna saldıran kişilerle, saldırıdan önce yoğun bir telefon trafiği yaşadıkları tespit edildi.

benduruyorumsebagitti
"istinye’deki abd başkonsolosluğu’na yönelik saldırıya ilişkin ortaya atılan bir iddiaya göre ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan doç. dr. emin gürses gözaltına alınmadan önceki telefon görüşmelerinde abd ve israil büyükelçiliği’ne yönelik bir saldırıdan bahsetti. 23 ocak 2008 tarihinde erman d. adına kayıtlı telefondan bir kişiyi arayan gürses, gözaltına alınma ihtimaline karşı tehditler savurarak:

"beni aradılar bugün. ’hoca, seni almadılar mı içeriye?’ diye... alanın da.... almayanın da... ama dedim beni alırlarsa içeriye, bilmiyorlar ki amerikan ve israil büyükelçiliklerini havaya uçurmak için bizimkiler her şeyi yapacak" diyor. gürses’in soruşturmada kendisine yöneltilen "bizimkilerden kastınız kim?" sorusuna "görüşmede gündemdeki olayların arkasında amerika ve israil’in olduğu geçmişse bu şekilde sinirle söylenmiş sözlerim olabilir. bizimkiler olarak kastedilen herhangi bir kimse yoktur" diye cevap verdi."

http://www.haber7.com/haber/20080711/emin-gursesin-dedigi-mi-oldu.php



neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol