ergenekon terör örgütü

independence
ergenekon operasyonuna ismini veren, gecen sene umraniyede bir evde ele gecirilen 26 adet el bombasi ile varligi anla$ilan ve bugune kadar da 1 seneden fazladir soru$turulan orgut.iddialara gore bu teror orgutunun lideri ve yoneticileri hur$it tolon ve $ener eruygur’mu$.ergenekon teror orgutu uyesi olmak sucundan ulkenin onde gelen pek cok ismi gozaltina alinda ve pek cogu $u anda cezaevinde.
valequentill
bu kadar gözaltı , tutuklama ve kabarık şuç listesinden sonra bir de ülkenin yakın geçmişindeki bütün olaylar ile bağdaştırılan örgüt. bunca olaydan sonra aklımda bir soru işareti oluştu da; geçen sene bi kedi tekmelemiştim sokakta, acaba bunda da ergenekonun bir işbirliği olabilir mi? malümunuz her işe parmağını sokan bu örgüt bunu da yapmış olabilir. olamaz mı?
elma sekeriiii
türkiye’deki tüm sorunların önüne geçmi$tir. öyle ki anadoluda kapatılan iplik fabrikalarından, avrupada en yüksek fiyattan satılan benzinin burda olu$undan, ekonomik buhranın kapıda olu$undan insanları bihaber bırakmı$lardır. yatıyoruz kalkıyoruz ergenekon ve akp’nin kapatılma davası.

daha dün akdenizde deprem oldu, istanbul depremi kapıda. cokca da yıkıcı olacakmı$. onla bunla ugra$ana dek buna egilsenize karde$im? neden bunca $eye bu kadar yüklü dolaylı zamlar yapılıyor, dü$ünsenize azıcık. hükümet yapıyor zamları sürüyor ergenekonu. adamlar hapishanelerde çürüyüp hastalanıp hatta ölüyorlar. e tabi toplum da vah vah modunda yeni olaylara bakakalıyor öylece.

uyuyalım biz anca, koyun millet bo$una demezler bize...


istek üzerine edit: karde$im ben ergenekon safsata yok öyle bir $ey demedim, var ama o kadar çok konu$uluyor ki diger önemli konuların üzerini örtüyor. öbür sorunlarla da ilgilenmek lazımdır. kastım bu. allah allah.
cokoprens
akepe’nin, devletin çeşitli organlarına, akepe’li belediye başkanlarının, belediye görev noktalarına ve onların yalakalarının hayatımıza uyguladığı kadrolaşmanın, derin devlete de uygulanmasından başka bir şey değildir. bu ilk adımdır, derin devletin tasfiye edildiği süreçtir. kimse derin devlet gidiyor diye sevinmesin, şahinlerin yerine fetulistler (akbabalar) gelmektedir. evet böyledir.
sitare
at izi it izine karışmış bir oluşumdur. menfaatler bir olunca sağcısı da solcusu da, polisi de. askeri de , burokratıda ne güzel bir araya gelip bu ülkenin anasını sikiyorlar. bizler de bir birimizi yiyoruz benim düşüncem daha doğru diye. oysa gerçek ortada hepimizin pastanın üstündeki mumdan farkı yok. sadece güzel görüntü için varız. mumlar üflenince yani gösteri bitince doğru çöpe.
independence
bu orgutun en buyuk cephaneliginin ankara’da golba$i’nda bulunduguna dair kimi verilere ula$mi$ emniyet birimleri ve $u dakikalarda golba$inda yogun bir arama cali$masi ba$latilmi$.
independence
inanmasi guc geli$meler var bu orgut ile alakali. uc gun once ibrahim sahin gozaltina alindiginda, evinde kimi krokiler bulunmu$ ve bu krokilerin i$aret ettigi yerlerde yapilan kazilarda, golba$inda resmen bir cephanelik bulunmu$ ancak hattay ve diger bolgelerde yapilan kazilarda bir sonuca ula$ilamami$ti. ibrahim $ahin’in evinden cikanlar sadece kroki degildi, ayni zamanda bir de suikast listesi elegecirilmi$ti ki bu en vahimiydi bence. suikast listesine gore saldiriya ugrayacak ki$iler eger bu eylemler engellenemeseydi ulkeyi kesinlikle cok zor bir duruma sokardi.

hedef 1: ermeni cemaati onde gelen isimleri;

amac ermenilerin onde gelen isimlerinin oldurulmesi ve turkiye’nin uluslararasi arenada yalniz birakilmasi.

hedef 2: alevi cemaatinin onde gelen isimleri;

amac alevi sunni cati$masi saglamak ve ulkenin ic bari$inin sekteye ugratilmasi.

hedef 3: sivil halka yapilacak olan toplu katliamlar;

ankara’da iki buyuk ali$veri$ merkezine yapilacak olan bombali kamyonlarla saldiri. amac ulkenin tam olarak icten cokertilmesi.

eger bu eylemler gercekle$ebilseydi turkiye’nin belini uzun seneler kimse dogrultamazdi, hatta olay darbeye kadar dayanirdi.

bunlarin hepsi iddia tabiki.
independence
deniz baykal’in karakterine lafim yok ama siyasetini pek hazmetmem, sadece konu$ur, konu$ur, konu$ur.

az once cnn turk’te bir programda dinledim kendisini de $unlari soyledi, cok ho$uma gitti.

hukumet ergenekon teror orgutu isimli bir orgutten bahsediyor durmadan. uzun senelerden beri varmi$, turkiye’de ki tum buyuk suclarda bir $ekilde parmagi varmi$ falan filan.

$imdi soruyoruz jandarmaya askeri istihbarata, nedir bu orgut diyoruz, boyle bir orgutten bizim haberimiz yok diyorlar. ayni soruyu mite soruyoruz, emniyet mudurlugune soruyoruz, boyle bir orgutten bizim haberimiz yok diyorlar. devletin guvenlik guclerinin istihbaratinin boyle bir orgutten haberi yok ama savcilar ve hakimler yani yargi boyle bir orgutu ortaya cikartiyor, var mi boyle bir $ey ya? suc orgutlerini polis ortaya cikartir, istihbarat ortaya cikartir ve yargiya aktarir, yargi da gerekeni yapar. bu olay tam tersi, suc orgutunu savci ortaya cikartiyor, polisin jandarmanin istihbaratin haberi bile yok. olmaz boyle $ey.

dedim ya, deniz baykal’in siyasetinden pek hazetmem ama bu sefer gercekten cok dogru konu$tu. ulkenin en buyuk teror orgutunden, hatta pkk’dan bile onemli olan bir teror orgutunden devletin kolluk kuvvetlerinin haberi yok ama nasil oluyorsa bu kuvvetlerin haberinin bile olmadigi bir orgutu tek bir savci $ak diye ortaya cikartiveriyor.

du$unulmesi ve dikkate alinmasi gereken bir saptama.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol