pandora nin kutusu

angelus
icinde butun kotuluklerin oldugu, olimpia dagindan kutsal atesi calan prometheus’dan intikam almak isteyen zeusun ilk kadin olarak yarattigi pandoranin, prometheus’un kardesi epimetheus’un sarayinda merakina yenik duserek acmamasi gerektigi halde verilen butun emirlere karsi cikip acarak insanliga zarar verecek olan hastalik, acilar, kederler, kotuluklerin tamaminin cikmasina ve insanliga musallat olmasina sebeb verdigi, son anda kapattigi icin icerisinde birtek iyiligin kaldigi rivayet edilen kutu.
rebelde
kadinlarin hic bir degeri olmayan bi toplumda, ulan zaten bi degeriniz yok bi de tum belalari basimiza siz actiniz diyebilmek icin, dunyadaki tum kotuluklerin sebebini pandoraya yukleyen, bununla da yetinmeyip, tam umut kutudan cikacakken(bence cikmistir o ayri mesele) lang diye kapagini kapatmakla da suclanan mitolojik taze. bu hikayeden kissa cikarmamak nispeten yaralidir zira merak iyi bir seydir!!!
eylerem
nietzsche’nin; içinden çıkan en son kötülüğün ümit olduğunu söylediği kutu. ’ümit kötülüklerin en kötüsüdür ve işkenceyi uzatır.’ da der

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol