hiçbir kadın gerçekte örtünmeyi istemez

dayanikli ev kizi
kadın kendini göstermek ister.estetikliğinin görülmesini,beğenilmeyi ister.

örtünen kadın çocukluğundan beri çükü olmadığını farkedip erkeğin kendinden hep daha fazlasına sahip olduğunu düşünür. aynı zamanda erkeğin de kendisine üstün olduğunu zannettiren anne babası vardır.hal böyleyken yetişen bu kız ve erkek çocuk her zaman üst üstedir ve bu her zaman erkeğin üstte olduğu bir oluşumdur.hiçbir zaman denk olamadı bu iki varlık.örtünürken bir daha düşünülmesi, kadının özüyle çelişmemesi temennidir.
melankomik
mini etek giyen kızların oralarını buralarını çekiştirmesini açıklayamayan sorunsal. bırakın o zaman siz de rahat edin biz de..
abraxas
neresinden tutsaniz, elinizde kalicak argumandir. bir sey ima edilmeden acikca soylenmeli bazen zihinden gecenler, korkup da caktirmadan laf sokup, kaypaklik etmeye gerek yok.

- ayy, tikisu goruyor musun su ortulu gezen kizlari?
+ ayy harbidegn, ne kadar ezikler diyil mig??
- allaaam, yareabbim, nasi dayaniyolar ki oyle? kim onlari begenir ki?.. iyykk..
+ ben de inanamiyorum sekeriiggm, cok salaklar falan ya.. baksanaagg kesin babasi demistir buna ort diyegg.. yoksa bi kiz neden gostermesin ki? vermek zorunda diyilsign, ama gosterebilirsin, cok guzel duruyo acignca dig mi?
- evet, sekerim inagnmiyorum ya, seraatci filanmis bunlar, aciklari cehennemde yakcaz filagn diyolarmis dusunebiliyo musugn?..
+ ayy neyse, sekeriiggm, annem gelmistir simdi cumhuriyet yuruyusunden, once starbucks a ugrar sonra bizim eve geceriz, hadi geceligm..


aferin, alemin zekileri sizsiniz. neyi savundugunuz konusunda haklisiniz, ama nasil savundugunuz konusunda iyice sacmalamaya basladiniz.

yazik.
armour
hiçbir kadın gerçekte neyi isteyip neyi istemediğini bilemeyecek kadar, başkalarının akıl vermesine ihtiyaç duyacak kadar aciz değildir..
ve her kadın, başkalarının zevkine göre açılmayı yahut kapanmayı aşağılanmak sayar..
ve ve her kadın, kendince, belli bi derecede örtünmeyi seçer (kimi kalçasını, kimi bacağını, kimi göbeğini, kimi göğsünü, kimi saçını...)
ve son olarak, her kadın çok iyi bilir ki; kıymetli taşlar kapalı kutular içinde saklanır.
dayanikli ev kizi
etrafımdaki kadınların çoğu örtülü.çoğu kadının kocası kendilerini aldatıyor.kocaları da dindar haa! sonra kadınlar kocalarının bu bok yemelerini öğrendiklerinde sesini çıkaramıyor.boyun eğiyor evet.bunu sadece kapalı kadınlar mı yaşıyor tabiki hayır.ülkem durumunu değerlendirip ordan bakıyorum.

orasını burasını çekiştirip duran kızların sorunsallığı da onları çelişkiye düşüren bu düzendir.istediği gibi mi olsun toplumun istediği gibi mi?

gördüğüm arkadaşım olan birçok genç kızda konuşurlarken o kadar çaresizler ki.burdaki kura kurslarına giden kızlarımız herhangi bir şeyi eleştirmekten korkuyor.bazen şunu da itiraf eden oluyor keşke başka bir ülkede yaşasaydım istediğim her şeyi yapardım.istediğim kişiyle sevişirim.ama kızım burda yapsak ağzımıza sıçarlar!

ve her zamanda söylicem hiçbir kadın gerçekte örtünmeyi istemez! buna karşılık herhangi biri de kadınların başkalarının akıllarına ihtiyacı yok gibi laflarla gelmesin. güldürmeyin.
enharista
hiçbir kadın örtünmeyi istemez yani çıplak gezmek mi ister?
yoksa kadınlık cinslerinin tercihlerine saygı duymadığınız zaman mı kadınlıktır?
bir kaç kişiyi dar kalıpların içinde, örnek alıp bu kişiler analarının babalarının istekleriyle toplumun istekleriyle kapanıyorlar demek ne kadar doğrudur?
her insanın muhafazakar yanları yok mudur?

görüldüğü üzere bir anda aklımdan geçen sadece bir kaç sorudur bunlar...

örtülü kadınlar derken ne kastediliyor türban mı? başörtüsü mü? bunlar kişilerin en azından seçimini yapmış bir kaç insanın tercihidir bence bir sakıncası yoktur yeter ki insanların düşünceleri dekolte olsun.

kocaları istediği için kapanan insanların kendi düşünceleri olmadığını düşünüyorum ama ben bu insanların görüşüne saçma diyemem o hakkı kimse bana vermez vermemeleri de en güzelidir, yaptıkları bana göre dogru degildir diyebilirim çünkü bu inanarak kapanmak degildir bu, inanarak kapanmış insanlara saygısızlıktır, inanarak kapanmayan insanlar yüzünden biz uzun süredir, türban siyasi simge mi inanç gereği mi vardır önermesini tartışıyoruz.

kuran kurslarına gelince daha çocuk yaşlarda bir şeyleri empoze etmek yanlıştır tabiki de bu şekilde davranan ebeveynlerin çocukları sorgulayamaz, bu çocuk haklarına da saygısızlıktır.

ancak hiçbir kadın örtünmeyi gerçekten istemez cümlesi sadece ideolojiktir, nedeni ise bir kadın bir kadından emir almayacak kadar hassastır kendi görüşünü bir dış kuvvet yardımıyla şekillendirmeyecek kadar zekidir.

edit:gülmek isteyen münasip yerleriyle gülsün yakışır.

ludingirra


yer:erzurum
mekan:taş mağazalar caddesi
kişiler:2 çarşaflı kadın

+teyze, karda sürünüyor bu. sonra eve giriyorsunuz.kirlenmiyor mu!
-kirlensin teyzem.hergün yıkıyom bunu ben.
+ihram falan tak yada başını ört pardesü giy olmuyor mu!
-olmaz.örtün demiş dinimiz.biz böyle gördük kızım. benim herif kızar bu olmadan sokağa çıkarsam.
+peki sıkılmıyor musunuz bunun içinde.
-istemiyom teyzem ama yapacak bişey yok.
.......

yer:trabzon
mekan:of ilçesi, bir ev.
kişi: 1 türbanlı kadın

+eşarbın hoş ama bağlama stili mi var bunun?
-evet.herkes farklı bağlıyor. renkli iğnelerle tutturuyoruz.
+sen mi istedin örtünmeyi?
-dinime bağlı olmasaydım örtünmek zor gelirdi.sıkılırdım, anlamsız olurdu. hangi kadın ister ki. kimisi kocasının isteğiyle, kimisi ailesinin isteğiyle takıyor.din böyle emrediyor, böyle dediler.benim de yapacak birşeyim yok.
takıyorum.
+aciz misin sen? beğenilmek hakkın değil mi?
-emirler bunun önüne geçer bazen.ben senin gibi giyinemem, kocam bacaklarımı kırar.
+siz bir kalıp yaratmış olabilir misiniz? yani din ne diyor sizce?
-din, saçınızın bir teli bile görünmeyecek diyor.
+eee. saçını kapat o zaman sadece.
-başı örtük kıçı artık derler.vücut hatları belli olur pardesü giymezsem.her yer kapalı olmalı.
+sıkmıyo mu, terlemiyor musun bununla?
-aslında sıkıyor bazen. yazın burası ne halde düşünsene.istemem aslında canım ama her emir yerine getirilir.kimisini isteyerek yerine getirirsin, kimisini mecbur olduğun için.
+sen kendin mi kapandın!
-ailem de istedi ama aslında dinime bağlı olduğum için kapandım. muhafazakarız biz. vücut hatlarının belli olmaması gerek. dini bütün insanlar kapanır burada.
+örtünmeyen dini bütün değil mi şimdi?
-...
+yani bu kadar mı! sırf seni sıktığı için mi? yani kadın olarak yeni aldığın giysiyi, saçlarını görmesini istemez misin insanların?
-isterim ama olmuyor.
+peki bişey sorucam. emre itaat etmeyen de oluyor mu? var mı tanıdığın?
-yok genelde, dayatma hep. ama emirmiş.emre itaat edeceksin.
+nasıl yaa.
-kaçış yoksa güzelim, hoşlanmayı sevmeyi bileceksin.


sitare
temelini insanların yaşama hakkına saldırmaktan alan bir varsayım. logosuna siyah bir çizgi eklenmişbir sözlükte ironi gibi asılı duran ama herşeye rağmen de asılı durması gereken başlık.
chavez
komik bir önermedir. bu mantıkla yola çıkarsak, aslında örtünmeyi isteyen ya da istemeyen kadın yoktur, örtün baskısı yapan ya da yapmayan erkek vardır. yani örtünmeyen kadınların örtünmemeleri kendi görüş veya kişiliklerinden değil, liberal bir ailede doğmuş olma şanslarındandır. bu önermeye göre kişilikli kadın yoktur.
prensedonmepotansiyeliyuksekkurbaga
baslikta anlam bozuklugu varmis gibi anlamak isteyenleri anlamiyorum.kadinlar giyinmek istemiyo ciplak gezmek istiyo yasasin ciplaklik kahrolsun her türlü kiyafet.bu mudur anlatilmak istenen!!basörtüsü türban ve türevleri basligin hedefinde,ama böyle bi sacma varsayim yoktur.elbette babasinin, kocasinin zoruyla yada din böyle istiyo ben istemiyorum ama mecburum diyerek kapananlar vardir.fakat gercekten böyle düsünen milyonlar var öyle görmüsler farklisini düsünemiyolar akillari almiyo..biraz insanlari rencide etmeyi birakalim bazi kisilerin hak ve özgürlüklerine anayasanin hukukun izin verdiği yerlerde saldirmayalim.bu oralarda saldiralim anlamina gelmez cünkü oralarda bu sözkonusu kisilerin böyle bir hakki yok.
imphotep
zaten "hicbir kadin gercekte ortunmeyi istemez" olduğu için bunu şart kılmıştır din.
kim ister ki gün boyu aç durmayı,sabahın köründe kalkıp eğil kalk yapmayı..alın teriyle kazandığı parayı gidip biriyle payşalmak zorunda olmayı.
peki din neden böyle beş kural koymuş..ve milyonlarca insan neden hiç bir baskı olmadan bu dine tabi olmuş?
neden durduk yere kendini kısıtlamış?
kadınlar açık giyinsin..erkeklerin hoşuna gitmiyor mu? hele ki o "kapan"diyen erkekler..onlar karılarını yatakta çıplak görmekten hoşlanmıyorlar mı?..peki neden ille de kapan diyorlar..ve bunun kendi istekleri değil,ilahi bir kural olduğunu savunuyorlar..sadece bağnaz oldukları..sadece kuralcı oldukalrı için mi..
emin olun kuralları onlar koyacak olsaydı,herkesi çıplak gezmek zorunda bırakırlardı..çünkü böylesi onların daha çok hoşuna gidecektir.

birşeyleri sorgularken iki yönlü düşünmek lazım..

kendi yorumum:
dinin insanları kısıtlama amacı şudur..ahiret diye biryerin varlığına inanan insanlar için dünya;sınırsız zevk ve eğlenceye sahip olabileekleri bir yerdir.faka insanın dünyada bir amacı olduğu için kedini kısıtlamalıdır.ve din dediğiz şey de bunu sağlar...
deli balta
günümüzde ve ülkemizde bu görüşe hak verip vermemek pek mümkün değildir. nitekim dinimizi öğrenerek değil, dayatmayla öğreniyoruz. günümüz kızları da bir çoğu aile ve toplum baskılarıyla örtünmektedir. yine de aile baskısı olmadan örtünenler de vardır. bu kişilerde dinlerini baskıyla değil eğitimle öğrenen kişilerdir. hal böyle olunca dayatmayla başlarını bağlayan bayanlar tabiki özgür iradelerinde kapanmayı istemez. özgür iradeleriyle değil sebeplerini bile sorgulayamadıkları baskılar sonucu başlarını bağlamaktadırlar.

yani din baskıyla değil, eğitimle öğretilir. başörtüsü de zorla takılmaz.
nickten yana sansim yok
sokaktaki kadınların orasına burasına rahatça bakamayan birkaç erkeğin(!) uydurduğu laftır. sapık düşüncelerine hakim olamayan insanın nefsini zorlamayı denemek yerine emellerine daha rahat varabilmek için bazı şeyleri kötülemeye başlamasıdır aynı zamanda.

2 sene önce edebiyat hocamız bir laf etmişti gizli olan şey kıymetlidir diye...
instrument
yalandır. beraber uyuduğum hemen her kadınla mutlaka yorgan savaşımız olmuştur. benim bahanem genelde "örtünmeyi sevmediğinizi zannediyordum" oluyor ama sabah uyanınca kıçımda bir donma hissediyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol