camiler yerine sanat okulları açılsın

0 /
dayanikli ev kizi
akıl yürütebilmenin öğrenilmesi ve daha evrensel bakabilmek adına çok gerekli. özellikle de dibine kadar cahilliğe bulanmış neferler adına.belki önceleri yadırgayacaklar(cehaletten kurtulmak zaman alır) ama zamanla dünya varmış,insan sevgisi varmış diyeceklerdir.
angelus
inanan bireylerin inanançlarının gereği olan ibadet hadisesini bu sanat okullarında gerçekleştirmeleri zor olacağı için başarısız olacak olan bir projedir. ayrıca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; (bkz: çok iyi düşünmüşsün)
huni delisi
bu toplumun hepsine ihtiyacı vardır.camide olsun,okulda olsun,meyhanede olsun ama o yapıların içini dolduran insanlar samimi olsun.cemaate iyi görünmek için namaz kılınmasın.popstarlara özenipte bir anlık hevesle sanat yapmaya çalışılmasın veya sırf ortamdan nasiplenmek için meyhanede mey ziyan edilmesin.
fasa fiso
ilkokulda bize elmalarla armutlari ayirmayi ogretmisti ogretmenimiz.ikisi farkli meyveler cocuklar demisti.elmada armut tadini, armutta ise elma tadini bulamazsiniz.ikisi de farkli tatlar barindirir icinde.hayatta elmalarla armutlari ve sapla samani ayirt etmeyi felsefe edindirmisti.simdi dusununce ne de guzel etmis canim ogretmenim demeden gecemiyor insan.
mad
sanat okulları açma düşüncesi fevkalede güzel bir fikir evet fakat şöyle bir durum var ki x yerine y açılsın deme gafleti pek hoş durmaz. 70 milyonun yaşadığı bu ülkede camiye, kliseye, sinagoga, hastaneye, polise, askere, üniversiteye, sanayiye, sanat okullarına, adalete, özgürlüğe, yollara, elektriğe, yiyeceğe/giyeceğe vb bir çok şeye ihtiyaç vardır.

önemli olan şudur ki eksik olan şeyi tamamlarken yıkımlara yol açmamaktır. sen bir şeyi düzeltirken başka bir şeyi bozarsan orada kaos oluşur efendim. zaten ülkede ortaya çıkarılmak istenen en büyük şey kaos yaratma çabasıdır.

her gereksinimin yeterli sayıda olması dileğiyle diyor boğaza nazır villama kapalı bir havuz yaptırması konusunda devletten yardım talep ediyorum.
chatter
akıllı olan insan ibadetinide eder kimseye sormaz,sanat galerisinide gezer kimseye hesap vermez,şarabınıda içer kimseden çekinmez.unutulmaması gereken en önemli hadiselerden biride toplum ahlakıdır.toplum ahlakına göre yaşamakta her vatandaşın görevidir.bu ahlak çerçevesinde bırakın insanlar istedigini yapsın.sanat galerisine gidip gezeni ya bırak gel ibadet et gibilerinden zorlamak ne kadar yanlışsa ibadet eden insanlarıda boşver gel sanat galerisi gez diye zorlamak o derece yanlıştır.sanat ın yeri farklıdır dinin yeri farklıdır.önemli olan her iki şuruptan da tadıp evet hepsi farklı tatlarda diyebilmektir.
feraset
sanat galerisi açacaksan aç içinde ne yapacaksan yap ancak bunu yaparken camileri kapatmak yada yenisini yapmamak şartını öne sürmek aymazlığın dik alasıdır hezeyanın fevkalesidir.öyle anlaşılıyor ki camileri layığıyla kullanamayanların ortaya attığı saçma sapan kelime grubu
chavez
bu ülkede kapatılmayacak üç çeşit yapı vardır. camiler, stadlar, kahvehaneler. çünkü din, futbol ve çay, sigara, tavla üçgeni bu halkın bir nevi uyuşturucularıdır. çünkü yıllardan beri hakkettiği yaşamın çok uzağında olan insanlar için din futbol ve amaçsız aylaklık tutunacak son dallardır.
camiye, maça ya da kahveye gitmeyen insan ne yapar? okur, yazar,düşünür, eleştirir, akıllanır, mazallah devrim bile yapar. sanat okulu da neymiş, henüz yeteri kadar kuran kursu yokken?
independence
daha guzel oldugunu du$undugum fikirlerim var.

oncelikle ba$ligi "yeni camiler acilmasin" $eklinde algilamak egilimindeyim, zira her yone cekilebilecek bir ba$lik olmu$, mesela dileyen "tum camiler kapatilsin yerine sanat okullari acilsin" $eklinde yorumlayabilir ba$ligi ki bu mevzunun sonu husran olur.aman diyeyim.

evet, yeni camiler acilmasin, ulkede yeterinden fazla cami var ibadet icin.bir mahallede birden fazla cami olunca insan bir urperiyor, hele bir de namaz saatlerinde bombo$ camileri gorunce ayni insan bir $eyleri sorgular oluyor.

iyisi mi evet, yeni camiler acilmasin.ama o camilerin kurulmasi gereken alanlara sanat okullari da acilmasin, sadece okul acilsin, sanat okulu degil bildigin okul.

hadi sanat okulu acalim demekle i$ bitmiyor.sanat okuluna yazilan ogrencileri egitecek sanat ogretmenleri de lazim.ortaokullarda ve liselerde henuz beden egitimi dersleri bile dolu gecmiyor tam olarak, siz sanati ogretebilecek niteliklere sahip hocalari nereden buldunuz da getirdiniz? sanat okulu degil, okullar acilsin mevzubahis alanlara.once insanlar egitim alsinlar kimi konularda ve bu egitim alanlar egitim verebilecek duzeye gelsinler, sanat okulunu falan sonra du$unursunuz.yoksa o acilan sanat okullari once kecilerin yemesi icin ba$ibo$ birakilan malzemelige, hemen ardindan da arsalarinin kullanilmasi icin belediyeye, en sonunda da o arsalara cami kurmak icin alakali birimlere emanet edilir.yani yine bir $ey degi$mez.
with all my love
sanat okulları elbette açılsın.kimsenin bunun aksini iddia etmeye hakkı yok.ama ’bu milletin camiyle ne derdi var?’ diyemeden geçemiyor insan.ve ülkenin çoğunluğunun müslüman kişilerden oluştuğunu hatırlatma gereği duymak istemese de hatırlatmak zorunda kalıyor ne yazık ki...
imphotep
(bkz: sanat okullarına imamların atanması) gibi bir sonuç doğurabilir.
şöyle de birşey var.insanlar "entel olacağım" derken neden bir yandan da "dinsiz olmalıyım" fikrine kapılıyorlar.sözlerim kimseye değildir.üzerine alınanlar zaten çoktan içinden "harbi la,neden?" dediler..şahsımca sanatla amatör olarak ilgilenirim.ama camilerden de hiç rahatsız olmamaktayım.ne garip ironi dimi sizin için..
;
-yarın dilini dinini örf adetini bilmeyen nesilyetişkin olduğunda otobüste sana yer vermediklerinde alınmayacak mısın?
-ilerde komşuna gidip bir fincan tuz istediğinde "sorry,i don’t have enough time" cevabını aldığında,"hassktr..naptım ben?" demicekmisin?
-peki,din demek kural demek,dil demek milletce birlik demek,örf adet yazısız kural demek..bu kurallar ve birlik kararları olmayınca herkes bir yana gidip rotasını şaşırınca,kaos ortamı olduğunda.."vay a.k. nolmuş lan buraya?"demicek misin?
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol