googoosh

el menzile beynel menzileteyn
asil adi faegheh atashin olan 1950/iran dogumlu sanatci..

henuz 5 yasindayken tahran’da bir gece klubunde sarki soylemeye baslayan sanatci, 70’li yillarda guclu ses ve yorumuyla iran’in onemli muzisyen ve bestekarlarinin dikkatini uzerine cekmis, gerek sarkilariyla ve gerekse tarziyla genclerin idolu haline gelmistir..hatta 1975 yilinda sacini kisa kestirmesiyle iran’daki genc kizlari kuaforlerin kapisinda kuyrukta bekletecek kadar..

iran devriminden dolayi sanatina 20 yil ara verdikten2000 yilinda yurt disina cikma ve sarki soyleme izninin cikmasiyla yurt disinda izdiham yaratan konserler vermistir.

ayrilik sarkisi kendi yorumuyla dinlenilesidir..

http://tinyurl.com/yq22q2

canli performansi icin:

http://tinyurl.com/2f964n
zerdust boabdil
2011 nevruz bayramında istanbul’da muhteşem bir konser verip gönüllere taht kurmuştur. dönemin şah’ı muhammed reza shah tarafından tahran’daki niyavar sarayına davet edilmiş ve veliaht reza shah’ın doğum gününde şarkı söylemiştir. muhteşem bir sesi ve çok zarif bir duruşu vardır. ayrıca ülkesini terk etmek zorunda kalan iran’lılar ve rejim karşıtları tarafından umudun ve özgürlüğün simgesi olarak görülüyor. man hamoon iranam diye muhteşem bir şarkısı da mevcuttur. aslen azeri kökenlidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol