köprü trafiği

angelus
öncelikle belirtmek isterim ki başlığın öznesi olan köprü asya yı avrupa ya, avrupa yı asya ya bağlayan köprülerdir. geri kalan köprülerin başlıkla bir alakası yoktur.

trafiğin kilitlenmesi için herhangi bir mezaret ihtiyacı hissetmeyen, kah sabah saatleri, kaş akşam iş çıkışı her daim motorlu araçların hengamesi ile iki ileri bir geri gibi bir akış seyri edinen, köprünün üzerinde geçirilen her dakika sırat köprüsündeymiş gibi bir pskolojiye bürünülmesini sağlayan trafiktir. bertabttır. bazen bakım olmaktadır bu köprülerde o zaman daha da berbattır.
enharista
trafikte plakalarla isim bulma şehir bulma yeni kelimeler türetme oyunu oynanır aynı radyoyu dinleyen dinleyiciler radyocunun "kornaya basın bakalım kaç kişiyiz" oyununu oynarlar.
tampon tampona aşk denir buna.
daruga
istanbul’da yaşamadığına şükretme nedenlerindendir. birbuçuk saatlik çileden sonra gişeleri gördüğünüze şükrederken ne hikmetse avrupadan asyaya geçişte ogs geçişlerinin tıkanık olması delirtir. bunların istanbulda yaşayanlar tarafından mutlaka kabul edilebilir açıklamaları var ki insanlar çıldırmadan geçinip gidiyorlar bu şehirde.
independence
18 haziran 2012 tarigi ile fatih sultan mehmet köprüsü’nde ba$layan cali$malar sebebi ile hayati iyiden iyiye sikilen trafik. yalniz $oyle bir $ey var ki, mesai saatleri dahilinde hic sikinti yok. misal fsm neredeyse kapatildi, tek bogazici koprusu kaldi herkes oraya hucum eder oldu, ona ragmen çekmekoy şişli arasini yarim saatte gittim hemen hemen. sabah ve ak$am trafiklerini konu etmiyorum elbet.
soluk benizli zenci
damperli araçların, misal tırların, kamyonların, kamyonet ve panelvanların, deniz otobüsü dışında kullanabilecekleri tek güzergah olmasından mütevellit mesai saatleri içinde dahi insanı çileden çıkaran trafiktir. benim her zaman yanlış yönde olmamın etkisi var mıdır bilinmez.

(bkz: murphy yasaları)
cirkinbeti
bir kaç zamandır uzak kaldığım eğlenceli şey ; arabada onca insanın sinirli halini görüp önlerinden hızlı hızlı geçerken el sallama isteği uyandırmıyor değil zaten boğaz trafiği denen şeye de takılmışlığım yoktur zira metrobüs hızlı metrobüs candır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol