zirt pirt hata veren ipne windows98

darklord
pinti $irket mudurunun lisansli xp almamamasindan mutevellit 22 bilgasayari ayda en az bir kere formatlatan saatde en az bir kere "yeti$ windows terore bagladi kendini" diye telefonlarimi a$indiran ve beni bir kac aya kalmaz katil edecek ipnenin onde gideni fosil i$letim sistemidir. (bkz: seni icat edenin amina koyim)
expert3
en hakiki sistem linuxdur. bundan daha guzeli varmi. internete girmek icin bile kod yaziyorsun hata varsa kod yaziyorsun. alaa valla.
greyfurt
"win98 se" oldugunda; bakım onarım ve hızlı işletim olarak xp’ye 5 basan işletim sistemidir.
yıllarca güvenle, problemsiz kullandigim sistemdir. (dikkat ettiyseniz "driver" ve "kaynak cakismasi" gibi problemlere girmiyorum. tamam, tamam o kadarda iyi değildi galiba)

çok basit ama çok etkili bir bakım aracini barindirir. şöyleki;
1) başlat/programlar/donatılar/sistem araçları/sistem bilgisi tıklanır.
2) karşınıza gelecek olan "sistem bilgisi" programının "araclar" menüsünden "sistem dosya denetleyicisi" tıklanır.
3) win98 cd’si (second edition kullananlar icin win98 se cd’sini) cd-rom’a yerlestirilir.
4) sistem dosya denetleyicisi başlatılır.
5) eksik yada hatalı dosya bulduğunda program bizi uyaracak ve dosyayı tekrar yükleyerek windowsunuzu tamir etmek için, bizden "tekrar yüklenecek dosya" konumunu göstermemizi isteyecektir. (genelde kendi kendine cd’de bulur) eger windows, "tekrar yüklenecek dosya"nın konumunu bulamayıp size sorarsa; karşınıza gelen pencerede "gözat"a tıklayarak, win98 cd’sinin takılı olduğu cd-rom’u göstermeniz yeterlidir. (örneğin; cd "f" sürücüsüne takılıysa şu şekilde gösterilir: "f:\")

not1: adim adim uygulayiniz. karmaşık gibi gözüksede çok basit ve çok işe yarar. ben çok faydasini gördüm. win98se kullaniyordum ve 6 ayda bir, hatta senede bir format atıyordum. o kadar süper bir araç bu. xp’de neden kaldirdilar anlamadim? 1 dosya bozuk olsada, 150 dosya bozuk olsada hepsini yeniden yükletiyor xp. mallık yani.

not2: uzun süre bakım yapılmamış bir sistem ise sizin yukarıda anlatılanları yapmanız biraz zaman alabilir. sabirli olun. her sey bitip bilgisayarınızı yeniden baslattiginizda güzel bir gelecek sizi bekliyor olacak.

not3: taramanın ortasinda iptale basabilirsiniz. o ana kadar yenilenen dosyalar aynen kalır. o kadarda güvenlidir yani. (tabi bence baslayip bitirin)

afiyet olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol