13 ekim 2007 istanbul yağmuru

independence
esasen bu tur ba$liklari acmaktan da nefret ederim acilmasindan da hic haz etmem.lakin bu yagmur istanbul’un su sikintisina cozum olabilme ihtimali acisindan son derece onemli.

sabahtan beri nadir kesintilerle yagmaya devam eden, eminim ki istanbul halkinin yuzunun biraz olsun gulmesine sebep olan yagmur.

$u anda mecidiyekoy bolgesinde $im$ekler "az sonra cok daha hizli bir yagmura hazirlayin kendinizi" diyor.
benbirdelicocuk
kış sezonunu açmalarına rağmen havaların sıcak gitmesinden ötürü çıkmaza giren perakende sektörünün dualarının kabulüdür bir anlamda yağan yağmur...
independence
bize her $ey cok geldigi gibi yagmur da cok geliyor.bir kac saatlik yagmur sonrasinda istanbul’da ne elektrik kaliyor, ne yol ne internet.her $ey bir anda iptal oluyor bu dunyanin bilmemkacinci buyuk ve teknoloji merkezi olan kentinde.
tetik
biraz önce bu yağmurdan geldim.amacım hasret kaldığım yağmurda hasret kaldığım yürüyüşü yapmaktı.ekmek almak için fırına girdiğim o an... anlatılmaz... şimdi de üşümüş ellerimi yudumladığım çayla ısıtıyorum.harika bir duygu.çıkın yürüyün derim.kaçırmayınnn !!!
kitten
birçok yeri sel basan, halen basmakta olan ve daha da basacak olan yağmur. istanbul’un ağaçsız kalmış olan bölgelerinde yoğun bir erezyona ve heyelana neden olacak olan yağmur. şu an başını sokacak bir evi olmayan insanları sırılsıklam eden daha da edecek olan yağmur. allah kimseyi sokakta, aç, açıkta bırakmasın dedirten insanın içini fena yapan su sorununa rağmen keşke dursa denilen yağmur. ayrıca istanbulun barajlarına maksimum birkaç günlük su ekleyecek olan yağmur. zira su seviyesi konusunda bardaktan boşanırcasına yağan bir yağmurdan çok daha köklü şeyler gerekmektedir.
hakir adam
nicedir beklenen yağmur.umarız diğer sıkıntılı kentlerimize de yağsın bu rahmet, bereket.su hayattır.su güzeldir.ben de güzelim.ama su değilim.
armour
bu seferki sağanak yağmur istanbul’u etkisi altına almadan önce benim botumun tekini aldı, ta aşağı mahallenin mazgallarına kadar da ayakkabı önden ben arkadan... neyse ki yakaladım sonunda.
aslında her şey bayram ziyaretinden eve dönmek için dışarı çıktığımızda benim, arabaya kadar yalınayak yürürüm iddiasını ortaya atmamla başladı. ne bileyim ben o yolun bir çağlayana dönüşebileceğini. yağmur altına çıkınca baştan aşağı ıslanmam 2 saniye gibi bir vaktimi alınca, botlarımın içi ıslanmadı oh ne güzel arabaya binince sıcacık sıcacık giyicem derken o kaçıştırmadan ve telaştan elimdekilerin botlarım olduğunu unutup arabanın içine doğru fırlatmaya kalkınca, koordinatları tam hesaplayamamış olacam ki botun tekini şelaleye kaptırdım. e bana da kurban bayramında danası kaçmış insanlar gibi peşinden koşturmak düştü tabi.
botum bir yana da gerçekten fena bir yağmur yağdı bugün istanbul’da. susuzluk açısından çok da iyi oldu, yani olmuştur umarım. bir yandan da kötü oldu tabi evleri arabaları su altında kalanlar için. eve gelene kadar o kısa mesafelik yolda bile kaç tane araba gördüm camlarına kadar suya gömülü kalan.
aynı şiddette olmasa bile yağmaya devam ediyor hala. her şeye rağmen beklenen rahmetti geldi ve umarım bir daha yine özletmez kendini.
independence
soylenilenlere gore bu yagmur istanbul’un 12 gunluk su ihtiyacini kar$ilayabilecek orandaymi$.

suya getirilen ortalama %75 oranindaki zam ilahi katlarda da yanki bulmu$ olacak ki "benim milyonlarca yildir hicbir kar$ilik beklemeden yolladigim suya sen nasil %75 oraninda zam yaparsin!"in sular seller $eklinde mistik bir yuze vurulu$ ifadesiydi bu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol