kabak tatlısı

webgum
bal kabaginin buyuk kupler halinde kesilip uzun uzun haslandiktan sonra, serbete yatirilmasi ve uzerine dovulmus ceviz dokulen muhtesem tatli.
fantuzzi
hatay tarafında kabakların kirece yatırılması şeklinde yapılan tatlı. tatlıdan çok şekerleme gibi olur da tadından yenmez valla.
krayexs
annemin hep yaptığı ve benim kokusuna bile tahammül edemediğim turuncu ve ustunde seker tozu bulunan tatlı denen ama bence tadı olmayan bır garıp yıyecek
elma sekeriiii
özellikle bol cevizle servis edilmesi gereken tatlıdır.

1 gün önce $ekerli bir halde bekletilen kabaklar kendi suyunu verdiginde ocakta pi$irilir. ve üzerine ceviz ilavesiyle sunulur.

afiyet olsun.
atacamadesert
direkt tencereye dizilen doğranmış kabakların üstüne fazlasıyla üstünü örtecek kadar şeker konup kısık ateşte şekeri iyice ağdalaşıncaya kadar pişirilen tatlıdır.

yenmez, yanında yatılır.
akhillius
insanlar bu tatlıyı neden sever hiç anlamış değilim. ya tamam ben sevmiyorum hadi anladık da -bununlada bir bağlantısı vardır illaki- ne gariptir kocaman bir şeyden tatlı yapmak. illaki çok seveni tiryakisi vardır falan ama ne bilem işte ben elektırak alamadım bundan ben. evet.
cirkinbeti
bunca zaman ’kabaktan tatlı mı olur lan’ diye yaftaladığım müthiş tat , denedim sahiden ben becerikli hatunum , yada kabak tatlısı zaten yeterince güzel bir tatlı böyle cevizler iri iri olacak dişe gelecek falan .

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol