insanları görünüşüne göre değerlendirmek

0 /
berfin
ilk bakışta onun kişiliğini anlayamayacağımız için aslında gayet doğal bir durumdur.ayrıca kişiliği insanın dış görünüşüne de yansır diye düşünenlerin yapacağı bir durum.
darkkwayy
ilk tanıştığımız bir insanın hakkında bir fikir sahibi olabilmek için dış görünüşüne bakarak değerlendirebiliriz .ilk bakışta bunun yaşanması gayet doğal olabilir.çünkü tanımadığımız için hakkında en çabuk yargıya böyle varırız... ancak unutmamak gerekir ki; insanlar görünümleriyle karşılanır beyinleriyle uğurlanırlar çoğu zaman....
steroid
hurafelerin bilinçaltından çıkarak önyargı şekline büründüğü yanlış önerme eylemi. uzak olmak lazım.

(bkz: boyu uzun ski kısa)
(bkz: ağzı küçük aşşa dar)
(bkz: ayrık kalça götten yemiş)
(bkz: uzun burun hamsi diyarlı)
(bkz: yün yumağı iyi sker)
(bkz: mini etek kaşınıyo)
(bkz: hacıdır günahına girme)
(bkz: hmm tikky belli ki çok modern)
(bkz: kırmızı kurdele bağlamış helal olsun ailesine)
(bkz: takımı zegna dan jet sosyete olmalı)
(bkz: karton topluyo polis olamaz)
(bkz: koyun güdüyo mayın döşemez)
(bkz: tamam ölmüş artık zararsız)

dawn
pek çoğumuzun her ne kadar aa ne kadar kaka ayıp dese de yaptığı şey.kaldı ki salt ilk gördüğümüz kişileri değil de uzun zamandır tanıdığımızı sandığımız insanları da görünüşlerine göre kategorize etmek gibi gafletlere sahibiz.yazık bize.
enharista
ister istemez aklımızdan bir anda geçen düşünceler bütünü ile karar vermektir, bazen doğru bazen yanlış değerlendirmelerdir.
salome
ve "ecnebi"ler ne der;

"first impression is last impression."

hizmet sektorunun vazgecilmezlerinden; musteri memnuniyeti odakli bir isiniz var ise; evet dis gorunusunuz cok ama cok onemlidir ve evet "neredeyse" (musteri tarafindan) sadece buna gore degerlendirilmeye tabi tutulursunuz. ama hala turkiye’ de onemi ne yazik ki yeterince kavranamadigindan "harika bir hizmet sundunuz, cok tesekkurler, cok memnun kaldik, personeliniz de piril piril, bu ne duzen, bu ne ihtimam" iltifatlari ile pek sik karsilasilmaz.
downinahole
değerlendiren faninin dangalaklık düzeyini ele vermesi bonus olacaktır. insanların ciddiye almaları, değer vermeleri maksadıyla tıpkı onların istediği gibi bir surete bürünmek münasebetiyle ortaya çıkmak şizofrenik bir yanılsamadır. yeri geldiğinde ’’bu nasıl doktor lan,kıyafete bak mınakoyim’’ karizmasının sahibi, kimi zaman, aynı doktora götündeki basurun tüm hatlarıyla ortaya çıkabilmesi için esaslı bir şekilde domalabilmektedir. önyargılar, kişinin bağımsız, ezbere yaşamayan bir birey olabilmesinin önündeki en büyük settir. bırakın efendim, kim sizi nasıl değerlendirirse değerlendirsin. ne bok olduğunu belli eder en fazla. şartlanmış birey aptal bireydir. ezberlerine takılıp kalmış birey zavallı bireydir. birey midir?
tayfa75
kişi karsisindakini kendi gibi bilir ve ya insan insanin aynasidir gibi atasozlerimizi referans gostererek bir anlam tanımlayacak olursak, kisinin bilincinin altinda/ustunde ne varsa ondan otesini gormesini engelleyecek, kendi sinirlari icerisine kendi kendini hapsedecek bir tavirdir. mumkun mertebe kacinilmasi ufkumuzu genis tutmak, pencere cesitliligi sunmak, hayatimiza yeni renkler katmak adina kendi menfaatimize olacaktir.

insanin gorunusu onemlidir ama insani butun halinde tartacak bir terazi değildir. dinlemek, gozlemek, anlamak, empati kurmak, bir degerlendirme/yargilama yapmak yerine bize daha faydali olacak eylemlerdir.
hergele
görünüşten kasıt giyim kuşam ise bi yönden doğrudur aslında.fiziki görünüşüne göre kişiyi değerlendirmek saçmadır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol